- Admin
- 4 872
- 12 259
Zmniejszyłem spożycie smartfonów więc Somalijczykom smartfonów przybyło ...
http://polish.ruvr.ru/2013_02_05/Obama-podpisal-ustawe-o-zniesieniu-limitu-dlugu-publicznego/Prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama podpisał w poniedziałek ustawę o okresowym zniesieniu maksymalnie dopuszczalnej wysokości długu publicznego w USA.
Zgodnie z nową ustawą do 19 maja bieżącego roku rząd Stanów Zjednoczonych nie będzie musiał prosić Kongresu o zwiększenie górnego pułapu długu publicznego, który obecnie znajduje się na poziomie 16,4 tryliona dolarów. Według ocen ekspertów, w tym czasie zostanie on przekroczony o około 450 miliardów dolarów.
Zgodnie z oczekiwaniami wartość długu publicznego Stanów Zjednoczonych przekroczy poziom 16,4 tryliona dolarów już w lutym. Brak nowej ustawy oznaczałby techniczny default USA.
http://rafalbauer.pl/bieg-z-przeszkodami/Wygląda na to, że prawie 40% amerykańskiego długu znajduje się w rękach budżetu i parabudżetu, a prawie 50% owego długu to wspólna inwestycja tych pierwszych oraz własnych obywateli. Innymi słowy: połowa amerykańskiego zadłużenia po prostu… nie istnieje jako aktywo. Istnieją za to, wynikające z tego zadłużenia, zobowiązania.
Nasuwa się zatem oczywiste pytanie: kto posiada resztę? Tu również czeka nas pewne zaskoczenie. Otóż zaraz po Chinach plasuje się Japonia (6,4%), następnie UK (2,4%), kraje OPEC (1,6%) i Brazylia (1,5%); co wraz z Chinami daje razem prawie 20% całkowitego zadłużenia publicznego USA. Zanim odpowiemy na pytania, które nasuwają się już tutaj, należy uświadomić sobie, że podliczyliśmy właśnie ca. 70% całego zadłużenia Światowego Żandarma. Gdzie reszta?
simek napisał:Będzie potrafiło gdy powała się 100 osobową bezstronną, obiektywną i świętą komisję ds. dobrego kładzenia asfaltu.
http://autokult.pl/2013/02/12/gitd-kara-kierowcow-karetek-pogotowiaZa każdym razem, kiedy może się wydawać, że Inspekcja Transportu Drogowego swoimi działaniami przekroczyła granice absurdu inspektorzy stają na wysokości zadania i udowadniają, że stać ich na więcej. Okazuje się, że ITD wzięło na fotoradarowy celownik nawet karetki jadące ludziom na ratunek.
- Komornik postąpił zgodnie z przepisami, tak jak powinien. Nie można mu czynic żadnego zarzutu - twierdzi adwokat Bartosz Wojda. - Ale oczywistym jest to, że ten fakt budzi społeczne emocje. A to dlatego, iż ta sytuacja jest po prostu niesprawiedliwa - dodaje.
Ależ oczywiście. Przecież z założenia systemu każdy jest potencjalnym pedofilem, znęca się nad rodziną i nie potrafi wychować dzieci. Trzeba je robić dla dobra narodu. W przyszłości naród może potrzebować żywności, albo baterii do MatriksaProszę Państwa, SPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNA:
7. To wszystko zakłada, że dzieci to "dobro wspólne", robi się je nie da siebie, tylko dla kraju. To już jest poziom totalitaryzmu, którego nie można omawiać bez argumentowania ad hitlerum.
ZUS proponuje, żeby bezdzietni płacili wyższe składki emerytalne
No to teraz wszystko jasne. Wygląda że były wcześniej haki na Brunona więc operetka musiała się udać...Ja wyhaczyłem coś takiego Teściowa Brunona K. została zamordowana. Reaktywacja tematu. Mogli by napisać, że ją zjadł
Mamy dzieci z przedszkola nr 8 w Opocznie twierdzą, że przedszkolanki zabraniają ich pociechom korzystać z toalety. - W przedszkolu usłyszałam od dziecka, że chce mu się kupę, ale tam tego robić nie można - opowiada jedna z mam.