Śmieszne newsy z rana

hanys

Active Member
171
136
Prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama podpisał w poniedziałek ustawę o okresowym zniesieniu maksymalnie dopuszczalnej wysokości długu publicznego w USA.
Zgodnie z nową ustawą do 19 maja bieżącego roku rząd Stanów Zjednoczonych nie będzie musiał prosić Kongresu o zwiększenie górnego pułapu długu publicznego, który obecnie znajduje się na poziomie 16,4 tryliona dolarów. Według ocen ekspertów, w tym czasie zostanie on przekroczony o około 450 miliardów dolarów.
Zgodnie z oczekiwaniami wartość długu publicznego Stanów Zjednoczonych przekroczy poziom 16,4 tryliona dolarów już w lutym. Brak nowej ustawy oznaczałby techniczny default USA.
http://polish.ruvr.ru/2013_02_05/Obama-podpisal-ustawe-o-zniesieniu-limitu-dlugu-publicznego/

:)

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Po raz milionowy zastosowanie ma powiedzenie, że socjalizm to ustrój, który bohatersko walczy z problemami nieznanymi w innych ustrojach... Dla mnie śmieszna jest ta regularna szopka przy zwiększaniu limitu długu, przecież to oczywiste, że Stany będą zwiększały zadłużenie dopóki reszta świata bez gadania(i zwiększania odsetek) będzie im tą kasę pożyczać. Chyba nikt nie wierzy w to, że nagle któryś prezydent zmądrzeje i powie, żeby może jednak więcej "zarabiać" niż wydawać i dług powolutku zacznie się kurczyć :)

hanys

Active Member
171
136
Połowę kasę oni sami sobie pożyczają :p.

Wygląda na to, że prawie 40% amerykańskiego długu znajduje się w rękach budżetu i parabudżetu, a prawie 50% owego długu to wspólna inwestycja tych pierwszych oraz własnych obywateli. Innymi słowy: połowa amerykańskiego zadłużenia po prostu… nie istnieje jako aktywo. Istnieją za to, wynikające z tego zadłużenia, zobowiązania.
Nasuwa się zatem oczywiste pytanie: kto posiada resztę? Tu również czeka nas pewne zaskoczenie. Otóż zaraz po Chinach plasuje się Japonia (6,4%), następnie UK (2,4%), kraje OPEC (1,6%) i Brazylia (1,5%); co wraz z Chinami daje razem prawie 20% całkowitego zadłużenia publicznego USA. Zanim odpowiemy na pytania, które nasuwają się już tutaj, należy uświadomić sobie, że podliczyliśmy właśnie ca. 70% całego zadłużenia Światowego Żandarma. Gdzie reszta?
http://rafalbauer.pl/bieg-z-przeszkodami/

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Będzie potrafiło gdy powała się 100 osobową bezstronną, obiektywną i świętą komisję ds. dobrego kładzenia asfaltu. Jeśli ta nie spełni swojego zadania to utworzą komisję ds. nieprawidłowości w innych komisjach.

Nene

Koteu
1 094
1 690
Za południowa granica to samo... ograniczenie na autostradzie do 70 oficjalnie przez hałas, nieoficjalnie przed podkład

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
simek napisał:
Będzie potrafiło gdy powała się 100 osobową bezstronną, obiektywną i świętą komisję ds. dobrego kładzenia asfaltu.

Coś w tym jest, zawsze jak wskazuję, że państwo leci w chuja, to mi etatyści wyskakują z jakimiś komisjami albo czymś. Ostatnio jak wrzucałem na telewizję publiczną, że jest zła bo państwowa i zależna od władzy, to mi jeden z drugim wyskoczyli z jakimiś "przykładami ze świata" gdzie nad bezstronnością i profesjonalizmem telewizji publicznej czuwa jakieś specjalne bezstronne chuju-muju, jak by u nas pieprzonej KRRiT nie było :) .

military

FNG
1 766
4 727
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kr...-towar-musi-zaplacic-za-komornika,305861.html

Gościowi okradli sklep. Złodziei złapano, osądzono. Nie mieli z czego zapłacić kary, więc komornik kazał okradzionemu opłacić koszty procesu.

- Komornik postąpił zgodnie z przepisami, tak jak powinien. Nie można mu czynic żadnego zarzutu - twierdzi adwokat Bartosz Wojda. - Ale oczywistym jest to, że ten fakt budzi społeczne emocje. A to dlatego, iż ta sytuacja jest po prostu niesprawiedliwa - dodaje.

Mówiąc krócej: prawo jest niesprawiedliwe. Ale spokojnie, wszystko w porządku, bo takie jest prawo.

military

FNG
1 766
4 727
Proszę Państwa, SPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNA:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,13392298,Dasz_rade_przezyc_za_800_zl_miesiecznie_.html

W skrócie: ZUS proponuje, żeby bezdzietni płacili wyższe składki emerytalne, bo za 20 lat będą wyciągać rękę po państwowe, bo nie będzie miał się nimi kto zająć, a teraz robią dla Wspaniałej Polszy o wiele mniej niż rodziny z dziećmi.

Gotuje się we mnie w tej chwili, i to z tylu powodów, że pewnie nie uda się wszystkich wyliczyć.
1. Co dzietność ma do emerytury? Przecież "składkę" płacą nie dzieci, tylko pracująca osoba!
2. Bezczelność urzędasów jest powalająca. Ta propozycja dowodzi, że WIEDZĄ, że za ich głodową emeryturę nie da się przeżyć, i że TYLKO rodzina może w tym przypadku uratować cię od wpieprzania tynku.
3. Jak mogą wpieprzać się w moje życie osobiste i KARAĆ mnie za brak dzieci? Mam robić dzieci choć nie chcę? Jak wychowałbym niechciane dziecko? Czy to już ich nie obchodzi?
4. Dwulicowość tych skurwysynów po prostu rozpieprza na ściany. Nie chodzi o to, żeby poluzować smycz osobom, które mają trójkę dzieci i ledwo przędą; nie, chodzi o to, żeby jeszcze dokręcić śrubę tym, którzy dzieci nie mają.
5. A co z bezpłodnymi? Będą ich zmuszać do adopcji?
6. A co, jeśli narobię pięcioro dzieci, które staną się wesołymi beneficjentami zasiłku dla bezrobotnych? Jak to pomoże systemowi? Czy nie jest tak, że rodziny wielodzietne to w większości rodziny niezamożne?
7. To wszystko zakłada, że dzieci to "dobro wspólne", robi się je nie da siebie, tylko dla kraju. To już jest poziom totalitaryzmu, którego nie można omawiać bez argumentowania ad hitlerum.

Gruczoł breivikowy pracuje na zwiększonych obrotach.

Caleb

The Chosen
511
271
Kurwica mnie bierze jak czytam takie newsy. Dopiero co wypiłem kawę, powinienem był najpierw wejść na forum :D Dla nich każdy jest powód, żeby wyciągnąc swoją śmierdzącą i lepką złodziejską łapę po nasze w pocie czoła zarobione pieniądze (a raczej to co zostaje z nich po rabunku).
Proszę Państwa, SPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNA:
7. To wszystko zakłada, że dzieci to "dobro wspólne", robi się je nie da siebie, tylko dla kraju. To już jest poziom totalitaryzmu, którego nie można omawiać bez argumentowania ad hitlerum.
Ależ oczywiście. Przecież z założenia systemu każdy jest potencjalnym pedofilem, znęca się nad rodziną i nie potrafi wychować dzieci. Trzeba je robić dla dobra narodu. W przyszłości naród może potrzebować żywności, albo baterii do Matriksa :p

Ja wyhaczyłem coś takiego Teściowa Brunona K. została zamordowana. Reaktywacja tematu. Mogli by napisać, że ją zjadł :p

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
ZUS proponuje, żeby bezdzietni płacili wyższe składki emerytalne

Skurwysyństwo tego pomysłu przechodzi wszelkie poziomy. Jeśli dojdzie do rewolucji a'la kr2y510 to mam takie przewidywania: ludzie spontanicznie rzucą się na budynki ZUSu i je spalą. Pracownicy ZUSu zaś pójdą pod nóż. I tutaj co do "odjebywania z potomstwem" będzie chyba najmniej wątpliwości wśród okupowanej ludności. Zbyt dużo krzywd się nagromadziło.

Oto pomysłodawczyni
miroslawa_boryczka_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

To zdjęcie wiele wyjaśnia. Po prostu babiszon cierpi na syndrom niedopchnięcia. Zapraszam do wyszydzania i obrzucania błotem.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja wyhaczyłem coś takiego Teściowa Brunona K. została zamordowana. Reaktywacja tematu. Mogli by napisać, że ją zjadł :p
No to teraz wszystko jasne. Wygląda że były wcześniej haki na Brunona więc operetka musiała się udać...

News z USA:
AlterNet15-Year-Old Girl Raped, Police Dismiss the Case Because Victim and Attackers Have "Low IQs"
- How police treat rape in America.
Jak się ma w USA niskie IQ, to można bezkarnie gwałcić innych z niskim IQ...

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Jaki znów skandal? Jesteśmy przecież cywilizowanym społeczeństwem, zdającym sobie sprawę z celowości istnienia instytucji mających służyć dobru społecznemu! Celem przedszkola, jako placówki oświatowo-wychowawczej, jest oświata i wychowanie, a nie pozwalanie jakimś szczylom na sranie na lewo i prawo, po toaletach, jak im się tylko podoba! Dziecko powinno dostać naganę i zostać uświadomione, że robienie kupy to egoistyczny partykularyzm, na który w kraju jakim jest Polska, nie ma i nie może być miejsca!

Tak nam dopomóż Bóg!

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Idź po drugą koleżankę - przyprowadziłaś nam niewłaściwą...

:p

Do góry Bottom