father Tucker
egoista, marzyciel i czciciel chaosu
- 2 337
- 6 521
Tu chodzi o obowiązek pracy.
Zastrzel Jana Pawła – Kraków – to tytuł gry, która kilka dni temu pojawiła się w sieci. Jej autor – grupa ukrywająca się pod pseudonimem ETCPL od kilku miesięcy publikuje w serwisie YouTube filmy szkalujące Jana Pawła II. – Pewnego razu w Krakowie, w dzień jak co dzień kibole walczyli maczetami na ulicy, gdy na miasto spadła gigantyczna kremówka. Zaciekawione zwierzęta przybliżyły się do znaleziska, gdy wtem zaczęły wyskakiwać z niego różne jany pawły! – czytamy w opisie gry. – To odrażające komentuje jedna z internautek.
Od dłuższego czasu w Internecie pojawiają się filmy, grafiki i animacje uderzające w wizerunek Jana Pawła II. To swoista moda na obrażanie papieża Polaka, choć autorzy prześmiewczych publikacji tłumaczą, że nie chodzi o personalny atak na papieża a w jego „kult”, który zdarza się, że przybiera zabawne a nawet karykaturalne formy.
Najnowszy atak w papieża Polaka, to „Zastrzel Jana Pawła – Kraków” – gra zachęcają do „wybijania” wrogów, którymi mają być „Jany Pawły” atakujące Kraków. – Rozstrzelaj pawulony przy użyciu karabinu, potnij ich nożem i wysadź wybuchowymi kremówkami. Do pomocy został przydzielony ci Michał Tuziak również wyposażony w karabin. Powodzenia – zachęca autor kontrowersyjnej gry.
Trudno jednak zignorować kontrowersyjne treści, które co jakiś czas wywołują ogromne kontrowersje i wzburzenie wśród osób wierzących. – Nie wiem, jak bardzo trzeba być głupim, by obrażać kogoś, kto tak wiele zrobił, by dziś można było chodzić wieczorem po ulicy i cieszyć się wolnością – tłumaczy Kate86, jedna z internautek komentujących film szydzący z papieża Jana Pawła II.
Walka z profilami wyśmiewającymi i wyszydzającymi papieża, jest jednak jak walka z wiatrakami. Kilka lat temu głośno było o sprawie profilu „Jan Paweł II zaj***ł mi szlugi”. Internauci planowali wniesienie pozwu zbiorowego, ale ostatecznie sprawa przycichła a profil zniknął z portali społecznościowych.
Kilka lat temu autorami kontrowersyjnych publikacji zajęła się również prokuratura. Ostatecznie jednak śledczy umorzyli postępowanie, bo uznano, że osoba Jana Pawła II „nie jest przedmiotem czci religijnej”. Autorzy pozostają więc bezkarni, a Internet zalewają kolejna porcja oszczerstw w stosunku do Jana Pawła II. Najnowsza, to gra stworzona przez ECTPL, użytkownika mianującego się Game Developerem, który w swoim logotypie na YouTube umieścił swastykę. Na jego profilu można znaleźć wiele innych publikacji uderzających w wizerunek Jana Pawła II.
Choć Teresa Kozera z Gołuchowa (woj. wielkopolskie) żyje już 67 lat, jednak o większym absurdzie nie słyszała. Dostała od policji mandat za. pianie koguta. - Musiałam zapłacić całe 100 złotych - martwi się starsza pani.
Pani Teresa, odkąd pamięta, ma przy domu kury i koguty. Zdrowe, wiejskie jajka to teraz skarb. Do tej pory kurnikowy "hałas" nikomu nie przeszkadzał. - Żyjemy przecież na wsi. To normalna rzecz - mówi kobieta. Jakież było jej zdziwienie, gdy pewnego razu do drzwi jej domu zapukali mundurowi. - Pani kogut za głośno pieje - usłyszała. - Tak, tak, mój kogut pieje o 5 rano - uczciwie przyznała starsza pani i. rozłożyła ręce. - On tego nie robi złośliwie!
Policjanci tylko ją pouczyli, ale wkrótce znów zapukali do jej drzwi. - Wtedy dowiedziałam się, że to moim sąsiadom przeszkadza pianie koguta - opowiada pani Teresa.
Gdy historia powtórzyła się raz jeszcze, stróże prawa nie mogli już nie wystawić mandatu. - Kobieta przyjęła stuzłotowy mandat. Funkcjonariusze zobowiązali ją też, by drób trzymała w warunkach nieuciążliwych dla sąsiadów - mówi mł. asp. Monika Kołaska z policji w Pleszewie (woj. wielkopolskie). Niestety, kogut ani myślał dostosować się do prośby policji. - Musiałam go więc zabić - mówi załamana pani Teresa, która zabiła też od razu małych 6 kogutów. - Teraz moje kury chodzą jak wdowy - dodaje ze smutkiem załamana kobieta.
Przy okazji tej jednak bulwersującej sprawy, może przypomnę mój starszy, acz, jak się okazuje, cały czas aktualny wpis na temat rzekomego oszukiwania na podatkach: http://libertarianin.org/okiem-libertarianina-oszusci-podatkowi-w-swiecie-sportu/http://www.rp.pl/Pilka-nozna/160709555-Messi-skazany-na-21-miesiecy-wiezienia.html
"Sąd orzekł wobec mężczyzn wyrok 21 miesięcy więzienia. Lionel Messi i jego ojciec nie trafią jednak za kratki. W Hiszpanii nie trafia się do więzienia, gdy wyrok jest krótszy niż dwa lata."