Śmieszne newsy z rana

military

FNG
1 766
4 727
Hiszpania cierpi z powodu zbyt dużej liczby wybudowanych lotnisk. Korzystając z dostępnych funduszy unijnych w kraju powstały porty lotnicze, które obsługują minimalny ruch. W wielu przypadkach samoloty rejsowe nie latają wcale.

Taka sytuacja sprzyja pomysłom ściągania tanich linii dopłatami. Te jednak tworzą sytuację błędnego koła. Budowa lotnisk pochłonęła wiele milionów euro. By porty mogły generować jakikolwiek przychód, potrzebne są jednak dopłaty, które nie przynoszą zysku. By usprawiedliwić istnienie lotniska oraz zagwarantować miejsca pracy i połączenia lotnicze z regionu, samorządy lub państwowe organizacje popadają w spiralę wydatków.
Jak wynika z raportu hiszpańskiej Komisji Konkurencji, w latach 2007-2011 port lotniczy w Burgos płacił średnio 226 euro za pasażera, w Albacete 98 euro za pasażera, a w Salamance 82 euro. Żadna z tych dopłat nie została w ogóle zgłoszona Komisji Europejskiej.
A więc na takie rzeczy idą podatki.:)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Słyszałem niedawno, że w Polsce jest zbyt mało lotnisk (pewnie na podobnej zasadzie, co zbyt mało Ferrari - chcesz Ferrari? Chcesz! Masz Ferrari? Nie masz! To chuj, ewidentnie jest ich zbyt mało!). Natomiast Hiszpanie lubią piłkę nożną i nawet jakieś sukcesy w tej dziedzinie mają więc zapewne mają zbyt mało stadionów. My natomiast mamy stadionów zbyt dużo. Więc może byśmy się jakoś z nimi wymienili? ;)

Drugą możliwością wybrnięcia z tej patowej sytuacji jaką dostrzegam to takie przedłużenie pasów startowych tych lotnisk by się połączyły w jedną autostradę :) W końcu autostrady są zawsze potrzebne i jest ich zawsze zbyt mało (Masz autostradę? Nie masz! Chcesz mieć? Chcesz, to chuj ... )

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
kurwa ale sie wkurwiłem, ale w sumie racja dzięki działaniom zusu wiele firm wyniosło sie za granice i teraz mają lepiej hehe

military

FNG
1 766
4 727
Czy to możliwe, żeby takie akcje były celowym działaniem, mającym pokazać, kto tu rządzi? Tzn. wiem, że takie jest myślenie niektórych urzędników - ale nie chodzi mi o osobisty, łechtający ego pokaz siły, ale raczej o coś na znacznie szerszą skalę. Co jakiś czas ujebią firmę, bo mogą, a inne przestaną się wychylać. Takie ostrzeżenie: "to możecie być wy, więc nie podskakiwać, gnoje".

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Przypominają mi się te dowcipy o Stalinie z puentą "a mógł zabić" ;)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Czy to możliwe, żeby takie akcje były celowym działaniem, mającym pokazać, kto tu rządzi? Tzn. wiem, że takie jest myślenie niektórych urzędników - ale nie chodzi mi o osobisty, łechtający ego pokaz siły, ale raczej o coś na znacznie szerszą skalę. Co jakiś czas ujebią firmę, bo mogą, a inne przestaną się wychylać. Takie ostrzeżenie: "to możecie być wy, więc nie podskakiwać, gnoje".
pewnie tak, i bedom to robić tak długo aż nie trafią na takiego który odpierdoli breivika w jakimś urzędzie...

noother

Active Member
109
185
Drugą możliwością wybrnięcia z tej patowej sytuacji jaką dostrzegam to takie przedłużenie pasów startowych tych lotnisk by się połączyły w jedną autostradę W końcu autostrady są zawsze potrzebne i jest ich zawsze zbyt mało (Masz autostradę? Nie masz! Chcesz mieć? Chcesz, to chuj ... )

W tym przypadku nie byłbym taki pewien czy autostrad jest za mało ;)

http://www.pb.pl/2833477,76085,w-hiszpanii-bankrutuja-tez-autostrady

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Eh, kurde, to w ostateczności możemy wymienić nasze stadiony na ich latynoskie piękności :)

Ciekawy news swoją drogą. Zwróciło moją uwagę zwłaszcza to: "Obecnie Accesos de Madrid jest winna (...) 400 mln EUR wywłaszczonym podczas budowy właścicielom nieruchomości".

Zostać wywłaszczonym i nie dostać kasy - klasyka systemu sprawiedliwości społecznej :)

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Czy to możliwe, żeby takie akcje były celowym działaniem, mającym pokazać, kto tu rządzi?

Oczywiście. To pokaz siły naszych okupantów, by się nie wychylać. Jak staniesz się konkurencją dla jednego ze "swoich", albo zaczniesz zarabiać miliony bez pozwolenia (miliony są zastrzeżone dla "swoich") zostaniesz całkowicie zniszczony (tracisz przedsiębiorstwo, dom, majątek, rodzinę, zdrowie, wolność i to bez szansy na odkucie się w przyszłości). Poza tym, żydokomuna w ten sposób celowo osłabia ekonomicznie naród i pozbawia go nadziei na poprawę losu i wiarę we własne siły ("Polacy nic nie potrafią zrobić dobrze" "Po co próbować skoro i tak mnie zniszczą? A w każdym razie po co próbować tutaj? Pierdolę, spadam z tego grajdoła i nigdy nie wracam" ).

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Ta kobita zasługuje na swój własny wątek. Ja nie jestem najlepszy w te klocki z tworzeniem czegoś nowego ale obiecuję od siebie lajka gdyby ktoś chciał opisać tę historię :) Tm bardziej, że do "śmiesznych" niezbyt pasuje, a przynajmniej mnie nie do śmiechu jak o tym czytam. Szkoda, że baba nie miała karabinu maszynowego ...

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
fd9db2007e5118db7e5ca6c0d80ac005_original.png

military

FNG
1 766
4 727
http://www.gazetawroclawska.pl/arty...-kierowca-pil-w-alkomat-dmucha,1,id,t,sa.html

Stenogramy z podsłuchanych rozmów policjantów z drogówki. Niezłe gnoje: zawsze próbują wychujać nie tylko sprawcę, ale nawet poszkodowanego. Trudno sobie wyobrazić, ile dziennie "zarabiali" w ten sposób. Gdyby mnie taki złapał i zaczął straszyć i sugerować, że jednak można zrobić tak, "żeby było dobrze", nie wiem co bym zrobił. Chyba bym go spytał, jak może swojemu dziecku w oczy patrzeć.

Tych złapali, ale ciekawe, ilu takich codziennie na zmianę wychodzi.

Do góry Bottom