GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
ino coby ich jackowi nie dorobili hehe
Jack Sickle, XV Dalajlama, przybył do Polski żeby promować swoją pokojową ideologię Wolność-Do.
dokładnie, powinien być lobbistą i pociągać ino za sznurki...Jak dla kogoś wyjście przed kamerę stanowi problem, to nie powinien pchać się do polityki...
Zupełnie inny styl, który nawet przy zachowaniu 100% racji jeśli chodzi o merytorykę, nie ma szans w starciu z rzeczywistością.Gadacie głupoty. Jacek ma taki sam styl mówienia poza tv jak i w tym programie. Wypadł bardzo dobrze, tylko zupełnie inaczej niż część ludzi by chciała. Sierp to nie jest cyngiel taki jak Korwin, to zupełnie inny stajl, który koresponduje z tym co Sierp pisze.
Ja jestem z tego występu cholernie zadowolony.
To raczej gest sympatycznej kurtuazji ze strony krula, Korwin parę razy powiedział jego nazwisko może ludziom się utrwali.Heh, Korwin i Sierpiński są konkurentami, a krul PiAru nie omieszkał w odpowiedziach na pytania zawrzeć zwrotów w kierunku Sierpa. Czy to jednak nie oznacza, że traktuje myśl libertariańską i cały ruch libertarian jako realnego konkurenta do swojej korwinowskiej? Raczej tak.
Co do wystąpienia to ciekawi mnie czy po prostu zjawisko autocenzury Sierpa w pewien sposób go nie stłumiło. Bo w końcu dla ludzi od dawna myślącymi kategoriami libertariańskimi może być ciężko wyrażać własne zdanie tak, by przypadkiem widz nie pomyślał sobie by wsadzić tą mówiącą głowę do psychiatryka (Anarchia!? Czy on chce byśmy wszyscy się nawzajem pozabijali?).
W zasadzie sam nie wiem jak ktoś skuteczniej zareklamowałby libertarianizm - czy coś w stylu dr Machaja robiący wykład czy może rzucając jaskrawe przykłady i trzymając się chwytliwych tematów jak lewica czy czasem krul. W każdym bądź razie trzeba się na coś zdecydować i jednak bardziej zdecydowanie wypowiadać.