Sierp do europarlamentu!

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Chyba jakieś literówki tylko będą poprawiane, a spot co do zasady będzie ten sam.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 230
Przypomniało mi się jeszcze coś Rattlesnake.

Czasami można się spotkać z praktyką gwałcącą rozum i godność człowieka pośród realizatorów (i nie tylko)

Jeśli powiesz że materiał będzie emitowany w telewizorni to jebną cenę razy 5 od ręki za TEN SAM materiał.

To by może tłumaczyło jak z 500 zrobiło się 2500.

jeśli się z taką praktyką spotkasz to trzeba grzecznie powiedzieć żeby wypierdalali.

adkorzen

Well-Known Member
190
354
Debata kandydatów do europarlamentu w śląskim. Występują m. in. Korwin i Jacek Sierpiński.
Jeszcze nie obejrzałem, ale myślę, że ciekawie będzie zobaczyć udział Jacka w dyskusji.

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Od ostatniego wystąpienia w radiu Jackowi trochę lepiej idzie. Mówił koszernie, ale powinien jeszcze poćwiczyć wystąpienia publiczne. Btw. ciekawi mnie jakby odpowiedział na pytanie 4:

.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 522
muszę się zapytać, bo nie wytrzymam:

co to za sekciarska piżamka? trochę pasuje mi do teledysków Donatana :)

piezol

Jebać życie
1 263
4 236
Kruchutko, kruchutko :< Ciekawe, czy ktokolwiek przekonałby się do libertarianizmu, gdyby spotkał się tylko z wypowiedziami sierpa.
Tak powolutku, bez jaja, asekuracyjnie, z uśmieszkiem typu "he, jestem w telewizji".
Krzysio do telewizji!

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Znaczy niby tak... Ale zauważ, że on jest strasznie nieśmiały i trzeba docenić samo wyjście przed kamerę oraz postępy uczynione w dosyć krótkim czasie.

Ja takie osoby doceniam, bo dla nich wyjście przed kamerę to jak dla innych wejście na Mount Everest.

piezol

Jebać życie
1 263
4 236
Też jestem strasznie nieśmiałym kucem (bez kuca), ale jak ktoś mi wyskakuje z etatyzmem to nie ma zmiłuj.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Gadacie głupoty. Jacek ma taki sam styl mówienia poza tv jak i w tym programie. Wypadł bardzo dobrze, tylko zupełnie inaczej niż część ludzi by chciała. Sierp to nie jest cyngiel taki jak Korwin, to zupełnie inny stajl, który koresponduje z tym co Sierp pisze.

Ja jestem z tego występu cholernie zadowolony.

piezol

Jebać życie
1 263
4 236
Gadacie głupoty. Jacek ma taki sam styl mówienia poza tv jak i w tym programie. Wypadł bardzo dobrze, tylko zupełnie inaczej niż część ludzi by chciała. Sierp to nie jest cyngiel taki jak Korwin, to zupełnie inny stajl, który koresponduje z tym co Sierp pisze.

Ja jestem z tego występu cholernie zadowolony.
Zupełnie inny styl, który nawet przy zachowaniu 100% racji jeśli chodzi o merytorykę, nie ma szans w starciu z rzeczywistością.
Ja już przywykłem że ludzie na ogół są skretyniałymi rurkowcami i takie podejście nie ma większego sensu.

NoahWatson

Well-Known Member
1 297
3 205
Heh, Korwin i Sierpiński są konkurentami, a krul PiAru nie omieszkał w odpowiedziach na pytania zawrzeć zwrotów w kierunku Sierpa. Czy to jednak nie oznacza, że traktuje myśl libertariańską i cały ruch libertarian jako realnego konkurenta do swojej korwinowskiej? Raczej tak. Dobra wiadomość.
Co do wystąpienia to ciekawi mnie czy po prostu zjawisko autocenzury Sierpa w pewien sposób go nie stłumiło. Bo w końcu dla ludzi od dawna myślącymi kategoriami libertariańskimi może być ciężko wyrażać własne zdanie tak, by przypadkiem widz nie pomyślał sobie by wsadzić tą mówiącą głowę do psychiatryka (Anarchia!? Czy on chce byśmy wszyscy się nawzajem pozabijali?).
W zasadzie sam nie wiem jak ktoś skuteczniej zareklamowałby libertarianizm - czy coś w stylu dr Machaja robiący wykład czy może rzucając jaskrawe przykłady i trzymając się chwytliwych tematów jak lewica czy czasem krul. W każdym bądź razie trzeba się na coś zdecydować i jednak bardziej zdecydowanie wypowiadać.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Heh, Korwin i Sierpiński są konkurentami, a krul PiAru nie omieszkał w odpowiedziach na pytania zawrzeć zwrotów w kierunku Sierpa. Czy to jednak nie oznacza, że traktuje myśl libertariańską i cały ruch libertarian jako realnego konkurenta do swojej korwinowskiej? Raczej tak.
To raczej gest sympatycznej kurtuazji ze strony krula, Korwin parę razy powiedział jego nazwisko może ludziom się utrwali.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Co do wystąpienia to ciekawi mnie czy po prostu zjawisko autocenzury Sierpa w pewien sposób go nie stłumiło. Bo w końcu dla ludzi od dawna myślącymi kategoriami libertariańskimi może być ciężko wyrażać własne zdanie tak, by przypadkiem widz nie pomyślał sobie by wsadzić tą mówiącą głowę do psychiatryka (Anarchia!? Czy on chce byśmy wszyscy się nawzajem pozabijali?).
W zasadzie sam nie wiem jak ktoś skuteczniej zareklamowałby libertarianizm - czy coś w stylu dr Machaja robiący wykład czy może rzucając jaskrawe przykłady i trzymając się chwytliwych tematów jak lewica czy czasem krul. W każdym bądź razie trzeba się na coś zdecydować i jednak bardziej zdecydowanie wypowiadać.

Sierp ma talent do mówienia o rzeczach radykalnych, tak, jakby radykalne nie były. Wiele zależy od tego, jak takie coś wykorzystać. Próby nadania "krwistości", to pozbywanie się oczywistej zalety na rzecz obcej Sierpowi cechy, która jest w polityce powszechna.

Szedłbym bardziej w drugim kierunku - rozwijanie i utrwalanie tego przekazu: libertarianizm to idea pokojowa, nieagresywna, na której wygrywają wszyscy. Krzykaczy w polityce jest wielu, Sierp jest jeden.

Do góry Bottom