tolep
five miles out
- 8 589
- 15 492
Jest burdel. Nikt nie wie co wolno aczego nie, więc zakładają ze nie wolno niczego. Kurz opadnie, sytuacja wróci do normy.
Morawiecki był na spotkaniu z mieszkańcami Wrocławia.. Wiedziałem że Morawieccy to komuna ale nie wiedziałem, że aż taka.
Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż chodzenie na spotkania z tą gnidą.Morawiecki był na spotkaniu z mieszkańcami Wrocławia.
- Hanki byłeś?
Nie śledzę poczynań Morawieckich, ale czy starszy się zmienił jakoś przez ostatnie lata? Bo jeszcze w 2011 pisałeś:Ja pierdolę. Wiedziałem że Morawieccy to komuna ale nie wiedziałem, że aż taka. Młody bankster gdy chce zwalczać Bitcoin i kryptowaluty, to kieruje się zwykłym skurwysyństwem, bo bankom wolno bezkarnie kreować pieniądz, ale koparkom kryptowalut już nie. A stary głupi jak cep. W Dniu Sznura muszą wisieć wraz z potomstwem.
Wnioskuję, że już byś w takiej sytuacji nie popierał go.kr2y510 napisał:To znaczy, gdyby na prezydenta w drugiej turze byli JKM i Kornel Morawiecki to bez zastanawiania popieram Morawieckiego.
to by się zgadzało z biologicznego punktu widzenia że popiera redystrybucje jako stary niepracujący dziad - on jest beneficjentem teraz i chce więcejJa pierdolę. Wiedziałem że Morawieccy to komuna ale nie wiedziałem, że aż taka. Młody bankster gdy chce zwalczać Bitcoin i kryptowaluty, to kieruje się zwykłym skurwysyństwem, bo bankom wolno bezkarnie kreować pieniądz, ale koparkom kryptowalut już nie. A stary głupi jak cep. W Dniu Sznura muszą wisieć wraz z potomstwem.
Morawiecki senior apeluje do premiera: „Synu, zmień poglądy i zacznij podnosić podatki!”
Mówimy, czym niższe podatki, tym lepiej. Tak nie jest. Państwo jednym zabiera a innym daje – stwierdził ojciec premiera w rozmowie z wp.pl. Morawiecki przyznał, że jego syn wciąż prezentuje poglądy typowe dla ludzi ze świata biznesu i bankowości. Jego zdaniem powinien je zmienić i zacząć podnosić podatki. Wypowiedział się również na temat opłaty emisyjnej.
Rzecz można, jaki ojciec, taki syn. Kornel Morawiecki uważa, że podatki w Polsce są wciąż za niskie. Ojciec próbuje wpływać na premiera kraju, by zerwał ze swoimi obietnicami i wziął się za podwyższanie danin na rzecz państwa.
Mówimy, czym niższe podatki, tym lepiej. Tak nie jest. Państwo jednym zabiera a innym daje. Mateusz Morawiecki źle mówił. To takie podzwonne tych biznesowych, bankowych poglądów. Najwyższy czas, żeby je zmienił i zaczął podnosić podatki – przyznał podczas rozmowy.
Jeżeli według Kornela Morawieckiego rząd, który wprowadza daninę solidarnościową, opłatę emisyjną, dodatkowe opłaty za wodę i recykling oraz, mimo obietnic, utrzymuje nałożone przez poprzednią władzę daniny, m.in 24. proc. VAT, nie nakłada nowych podatków to strach pomyśleć, co ojciec premiera ma na myśli.
Fan podatków Morawiecki nigdzie nie widzi problemów Opłata emisyjna, czyli 10 gr od każdego litra paliwa to, jego zdaniem, dla Polaków żadna przeszkoda. Bądźmy poważni. Ta kłótnia w Sejmie o dodatkowe 10 gr/l benzyny, o co tu chodzi? – pytał. Stwierdził również, że najbiedniejsi wspierani przez państwo poradzą sobie ze wzrostem cen.
W czasie rozmowy Morawiecki był również pytany, czy jego syn ma szanse zastąpić w przyszłości Jarosława Kaczyńskiego. Nigdy nie pytałem Jarka, czy Mateusz może być jego następcą. Trochę mi nie wypada. Myślę jednak, że jest gotowy. To jest jedna z jego ról publicznych – przyznał. Dodał następnie, że jego syn jest gotowy do tej roli.
Daj link do całego postu.Nie śledzę poczynań Morawieckich, ale czy starszy się zmienił jakoś przez ostatnie lata? Bo jeszcze w 2011 pisałeś:
Wnioskuję, że już byś w takiej sytuacji nie popierał go.
Wiedziałem że to komuch, ale nie wiedziałem, że aż taki! Gdybym wiedział to bym nie głosował, a w przyszłości na pewno nie zagłosuję.Nie śledzę poczynań Morawieckich, ale czy starszy się zmienił jakoś przez ostatnie lata? Bo jeszcze w 2011 pisałeś:
Wnioskuję, że już byś w takiej sytuacji nie popierał go.
Ale w tamtym czasie tej wiedzy nie miałem.Mając dzisiejszą wiedzę, głosowałbym prawdopodobnie na byłego członka politbira Leszka Millera gdyby alternatywą byl Morawiecki senior albo inny Ikonowicz.
Wiem o tym.Słomka, to po prostu świr. Kompletny świr, nie tylko komuch.
Czyli zagłosowałbyś na kogoś kogo ledwo znasz ale kto ci się dobrze kojarzy przez konotacje z jakąś organizacją niż na kogoś kogo chyba dobrze wszyscy, również ty, znamy i mamy 100% pewności co do tego że nie jest komuchem (chyba że przyjmiemy gazdyjską definicję komucha)Ale w tamtym czasie tej wiedzy nie miałem.
Morawiecki mi się kojarzył z Solidarnością Walczącą, która np. wydawała Gan-Ganowicza. Czyli kojarzył mi się bardzo pozytywnie.
No tak. Strzelam jak w Totka, tak jak większość.Czyli zagłosowałbyś na kogoś kogo ledwo znasz ale kto ci się dobrze kojarzy przez konotacje z jakąś organizacją niż na kogoś kogo chyba dobrze wszyscy, również ty, znamy i mamy 100% pewności co do tego że nie jest komuchem (chyba że przyjmiemy gazdyjską definicję komucha)
Tak się składa.@kr2y510 po prostu jest postpeerelowskim reliktem.
Bo to od początku była agenturalna przybudówka. Nawet wtedy nikt ich nie traktował poważnie.Albo "Wolność i Pokój". Pomieszanie ekologii z pacyfizmem. Walka z obowiązkową służba wojskową - no świetnie.
To poważny zarzut. Ktoś kto służył komunie lub dziś służy postkomunie jest moralnym gównem. A jak moralne gówno wychowuje swe potomstwo? Na ogół na swoje gówniane podobieństwo.Przyszedł 1989 i WiP zaczął rządzić... UOP-em.
"Agent". Co to za zarzut w ogóle dzisiaj? Czyj agent? tajnych służb PRL? Od upadku PRL mineło tyle czasu co od upadku władz zaborców do roku 1947. Ktoś się w 1947 kierował kryterium czyjejś służby w armiach zaborców albo jeszcze lepiej, że czyjś ojciec służył?
Tak. S@#%syn.Zakładam że wszyscy widzieli już propozycje pytań referendalnych które wyszły od Dudeła, a nie dyskutujemy o nich tylko dlatego, ze wszystkim zaparło dech w piersiach?