Doman
Well-Known Member
- 1 221
- 4 052
Stalinowski zbrodniarz Józef Światło (Izaak Fleischfarb) i jego wnuk (wg. Stanisława Michalkiewicza) i Bartosz Węglarczyk. Węglarczyk pracował w GW i jest żydowskim nacjonalistą, np. ostro atakował pracę The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy. Ksenokraci. Tak wygląda asymilacja i zmiana nazwisk w praktyce. Zmieni sobie na Brzęczyszczykiewicz, a w krytycznym momencie wyjdzie szydło z wora.
Niżej Magdalena Ogórek rozpoczynająca karierę polityczną u tow. Millera w SLD.
Na Wikipedii czytamy: "W 2002 ukończyła studia magisterskie na kierunku historii Uniwersytetu Opolskiego, w 2003 studia podyplomowe na kierunku integracja europejska na Uniwersytecie Warszawskim, a w 2005 studia tematyczne w European Institute of Public Administration w Maastricht". Czyli typowe gówno-studia "europejczyka". Nie chcę mi się szukać, ale to była pieszczoszka "złych timermansów co żond i polskę atakują!". Wtedy jakoś nie ujawniała się z prawicowością. A tutaj Ogórek na kolankach Węglarczyka:
Teraz M.Ogórek robi za wielką dziennikarkę prawicową, a muzeum Polin (ufundowane przez Lecha Kaczyńskiego) zamieściło ją na swoim red watchu, tzn. na liście antysemitników. Uwiarygadnianie czy kara za zerwanie z Węglarczykiem? Mniejsza z tym. Po prostu po raz kolejny okazuje się, że ten świat jest bardzo mały. Innym przykładem jest Berczyński - członek macierewiczowskiej komisji smoleńskiej - znający się w młodości dobrze z Michnikiem.
Ten świat jest tak mały, że jak jest tworzona Polska Zjednoczona Prawica Rzeczypospilitej, to mamy de ja vu. Nie chodzi mi klimaty PRL, bo dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki (ale to też). Po prostu u władzy są te same rodziny, środowiska, koledzy z jednego liceum (a było takie jedno koszerne z którego wyszła masa kadr III RP) a ci którzy grają rolę płomiennych patriotów po prostu stanowią elitę cynizmu.
Nawet taka piękna prawicowa aryjka z TVP, w dodatku oskarżana o antysemityzm okazuje się europejską z SLD i ex kochanką Fleischfarba, pardon...Węglarczyka.
Tak oszukiwać prostaczków....nieładnie
Ostatnia edycja: