bombardier
Well-Known Member
- 1 413
- 7 097
Izrael jest na swój sposób wielkim i tą wielkość musimy traktować jako dowód siły ducha, ale także jako dowód tego, że gdzieś tam nad nim jest siła, ta najwyższa, boska, która o wszystkim decyduje, bo bez niej Izrael nie mógłby istnieć. To swego rodzaju cud naszych czasów.
Dziś antysemityzm bardzo często przejawia się jako wrogość wobec państwa Izrael
Morawiecki: Zakażemy kryptowalut lub je uregulujemy. "Nie chcemy kolejnego Amber Gold"
"Ambasador Izraela Anna Azari, podczas obchodów 73. rocznicy wyzwolenia Auschwitz, zaapelowała o zmianę w przyjętej przez Sejm nowelizacji wprowadzającej m.in. kary za "polskie obozy śmierci". Jak podkreśliła "Izrael traktuje ją jak możliwość kary za świadectwo ocalałych z Zagłady". To premier Izraela Benjamin Netanjahu poinstruował panią ambasador, by spotkał się z premierem Mateuszem Morawieckim i zaapelował o wycofanie projektu ustawy."
http://fakty.interia.pl/polska/news...o-zmiany-ustawy-ws-obozow-smierci,nId,2515049
"Ta ustawa nie ma podstaw, jestem jej zdecydowanie przeciwny. Nikt nie może zmienić historii, a Holokaust nie może być negowany" - powiedział Netanjahu.
Skoro to mówi premier to takie jest oficjalne stanowisko rządu Izraela. Ładnie odlatują.
Ustawa godzi w wolność słowa, ale to co rząd Izraela odpierdala to jest jakaś żenada. Strasznie chcą utrzymywać klimat z tego co widać SYSTEMOWEGO udziału Polaków w holocauście, przez to, że bywali szmalcownicy.
Ten to koleżka to w ogóle odpłynął:
Straszne. Ale kto mógłby się tego spodziewać, przecież to zupełnie nieoczekiwane było...Skąd się biorą środki na 500 Plus? Co czwarty wyborca PiS uważa, że z "rządowych pieniędzy"
Piątek, 27 października (06:00)
Co piąty Polak (21 proc.) nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu "Rodzina 500 plus", a jedynie 38 proc. badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez nich podatki.
Nie musze tego czytać - to widać obok mnie. W moim segmencie mieszka 20 rodzin. W tym jest osiem rmłodych małżeństw- wiek między 20- 30 rokiem życia. Wszystkie panie nie pracują. Maja po dwoje małych dzieci a dwie z nich oczekuja następnego dziecka. Mąż jednej z pań też nie pracuje. Codziennie chodzi do sklepu po chleb i zgrzewkę piwa. Stać go, państwo płaci to co ma się przejmować. Śmieje się z takich jak ja, pracujących.Aktywność zawodowa młodych kobiet w Polsce spadła do najniższego poziomu od co najmniej 19 lat
Widzę że stare kiejkuty i budget polin są przez ciebie traktowane zupelnie wiarygodnie.
Pogratulować ci, czy współczuć?