Max J.
Well-Known Member
- 416
- 451
Nie rozumiem do czego zmierzasz. PiS ma stabilną większość. Chodzi o większość 3/5, więc tutaj klub Kukiza jest potrzebny, plus kilku innych posłów.
"Gdybym to ja decydował, a byłaby to ustawka, to zmarginalizowałbym skompromitowanego Ziobrę i nawet pozwolił mu odejść z klubu. Dogadał się z Kukizem co do rządzenia do następnych wyborów, a potem wystawił Dudę jako wspólnego kandydata PiS i nowego centrum."Nie rozumiem do czego zmierzasz. PiS ma stabilną większość. Chodzi o większość 3/5, więc tutaj klub Kukiza jest potrzebny, plus kilku innych posłów.
Łooo, jaki zarzut. Alkoholik, który nie pije kilkanaście lat, bo zrozumiał że nie potrafi pić i przestał. To tylko na plus dla niego.przy tym alkoholik i jeszcze artysta.
Ktoś taki zdecydowanie nie nadaje się jako dostawca stabilnej większości parlamentarnej.
Łooo, jaki zarzut. Alkoholik, który nie pije kilkanaście lat, bo zrozumiał że nie potrafi pić i przestał. To tylko na plus dla niego.
Z tego co słyszałem to Kukiz sprzeciwia się 500+ co jest niemałą odwagą na scenie politycznej podczas gdy 85% Polaków chwali ten program. Zamiast 500+ chce zlikwidować dochodowy i ZUS. Nie ma nawet co porównywać np. do Nowoczesnej, która jest typową konformistyczną partią i już dawno zaakceptowała ten program - chcą go jedynie lekko skorygować.
Ale widzę, że jej już odjebało (albo coś przeoczyłem i tak zawsze miała) i stała się pisowską pacynką. Napierdala formułki jak z karabinu.
W TVPiS festiwal grilowania Tuska. Zebrali intelektualYści i w ładnych słowach go dojeżdzają. Ja zawsze zastanawiam się jaki jest sens zapraszać gośći, którzy myślą dokładnie to samo. Po co w ogóle dyskutują? Mogliby od razu sobie wzajemnie opierdalać gałę (albo strzelać minetę). Oczywiście takie same są opcje w mediach z przeciwnej strony. Mnie to nie dziwi i mógłem w sumie olać temat, ale mnie interesuje postać Ogórek. Bo jest fajną laską i lubię sobie na nią popatrzeć i chcąc nie chcąc słucham tego o czym nawija. I ogólnie nawijała całkiem sensownie, takie miałem wrażenie jeszcze niedawno. Ale widzę, że jej już odjebało (albo coś przeoczyłem i tak zawsze miała) i stała się pisowską pacynką. Napierdala formułki jak z karabinu.
Tutaj szybka analiza psychologiczna Tuska:
A tu już odkryła wojnę hybrydową nad Polską:
I żeby było jasne. Ja drugiej strony szczerze nie znosze i mam w pogardzie. I pewnie w Polsce różne interesy z zewnątrz są realizowane. Ale forma tego i wyciąganie wniosków na podstawie pojedynczych faktów plus wszystko na kopyto, że to spisek przeciw PiS, a oni są jedynymi sprawiedliwymi.. No Madzia, ja jebie... Na starość Ci już pewnie totalnie odpierdoli. I dodatkowo takie pacynki mam wrażenie mają krótki horyzont myślenia i chyba sądzą, że będa płynąć na fali w nieskończoność. I Madzia chyba nie przypuszcza, że skoro Lis dostał po dupie będąc ulubieńcem drugiej strony to i ona może się przejechać jak dojdzie do zmiany władzy.
No nie, gdyż (za wiki):To nie to. Ona po prostu za szybko zmieniła branżę z jakiejś historii sztuki czy czegoś na publicystykę polityczną. A że znalazła się w towarzystwie które ją adoruje, ma problem ze spojrzeniem krytycznym na swoje ograniczenia. Została maskotką i cieszy się tym. To takie uroczo kobiece![]()
Takie ustawy to bandyckie ustawy lewacko-liberalnych przestepcow.
W USA jest chroniona wlasnosc I nikt nie ingeruje w najem mieszkania,domu,a wlasciciel ma prawo w kazdej chwili usunac lokatora,najwyzej do miesiaca locator musi sie wynosic,jak nie to wyprowadza go policja.Zaden urzed skarbowy sie nie czepia wlascicieli,ze wynajmuja,to sprawa wlasciciela.
Tak powinno byc w Polsce.Miejmy nadzieje,ze Polacy wybudza sie a hipnozy,wybiora na Prezydenta Andrzeja Dude I madrych Polakow do rzadu,a obecnych przestepcow pogania do Moskwy albo Brukseli,do unijnego burdelu.
Jesli locator nie ma mieszkania,to niech sobie kupi,a jak wynajmuje powinien byc swiadomy,ze mieszka u kogos I zawsze moze mu byc wypowiedziane.A jesli rzad przestepcow,lajdakow daje takie ustawyze locator musi miec zapewniony local,to niech lajdaki mu zapewnia.
A niech nawet III RP funduje ludziom będącym w realnych opałach mieszkania socjalne aby wyszli na prostą. Mam świadomość, że mi ktoś głowę zmyje za takie herezje, ale to byłoby lepsze niż 500+ który trafia do randomowych ludzi. Nie sądzę z resztą by liczba ludzi realnie potrzebujących takiej pomocy była znaczna. Lumpów palących ogniska w domach rzecz jasna nie liczę. Chodzi mi o porządne rodziny z dziećmi w których doszło do jakiegoś dramatu finansowego (pewnie i tak takiej czcionki nie czyta).
Ja czytam! Herezje, Domanie, herezje!
Jak widać jest ciągła presja aby wprowadzić totalną cenzurę.
Cenzura to jest trend światowy, a grunt mentalny pod nią stanowi walka z "nienawiścią". Od niedawna doszły też "fake news". Przykład z Niemiec.Nie widać. Rymsza jest mocno antypisowska, a i ona raczej dosyć mocno się pohamowała. Ja akurat przypadkiem wziąłem udział w pewnej dyskusji na Google+ z ludźmi znanymi mi z poziomu intelektualnego raczej powyżej przeciętnej, którzy dali się złapać na dzisiejszą okładke koszernej szmaty. A żeby taką dyskusję podjąć, musiałem ów projekt przeczytać. Długi nie jest, choć wymaga niejakiego skupienia.
Sformułowania takie jak "rzeczowa wypowiedź" świadczy, że tekst pisał idiota i że finalna wersja będzie na pewno wyglądała inaczej. Zauważyłem, że pewna liczba ludzi uznała ten paragraf za młot na Facebooka, że teraz narodowcy lgnący do portalu pana Zuckerberga nie będą odrzucani.nie mogą ograniczać ani w jakikolwiek inny sposób utrudniać dostępu do tych usług lub dystrybucji przekazanych do rozpowszechniania komunikatów lub rzeczowych wypowiedzi wytwarzanych przez usługobiorców społeczności gromadzących się w ramach tych usług.
Rząd chce rozliczać dostawców treści z rzetelności. Ma też pomóc społeczeństwu oceniać rzetelność zasobów internetowych. Ja głupi chyba jestem, bo na strony których nie lubię i nie szanuję po prostu nie wchodzę. Nie mam potrzeby zostawiać wszędzie swoich lajków, ocen itp. Natomiast potrzebę, i to ogromną, mają stada internetowych trolli. Na przykład hasbarowcy. Proponuję zastanowić się co będzie gdy mechanizm "lajków" i weryfikacji przez "społeczność" stanie się obowiązkowy.Usługodawcy usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach środków społecznego przekazu, są zobowiązani umożliwić usługobiorcom opatrzenie danej informacji symbolem graficznym i opisem, jako wątpliwej co do prawdziwości lub rzetelności,. Mechanizmy usługi świadczonej elektroniczną winny zapewniać także społeczną formę weryfikacji tych informacji tak co do źródła, ich prawdziwości oraz rzetelności. Forma i sposób organizacji mechanizmów weryfikacji pozostawiona jest usługodawcom, którzy winni je przedstawić do publicznej wiadomości w formie współregulacji przy udziale Przewodniczącego Krajowej Rady i Radiofonii, stosowanie do art. 3a ust.3 ustawy o radiofonii i telewizji
Brzmi niby pozytywnie, ale jak się uważniej wczytać, to widzimy ten sam pomysł co w Niemczech. Dostajesz adminie donos (wiarygodną wiadomość) i od tej pory stajesz się współwinnym o ile natychmiast nie odetniesz, nie zbanujesz, nie wykasujesz, nie odmówisz hostingu.1. Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości, o której mowa w art. 15c, o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.
Ktoś tu chciał użyć sprytnego języka prawniczego, ale tak naprawdę chodzi o ułatwienie życia zawodowym kapusiom zgłaszającym komentarze w Internecie.Osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, która posiada informacje o bezprawnym charakterze danych zamieszczonych w systemach teleinformatycznych, zwana dalej „zgłaszającym”, w celu uniemożliwienia dostępu do takich danych, przesyła do usługodawcy wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze danych za pomocą środków komunikacji elektronicznej.