- Moderator
- 8 902
- 25 794
Tymczasem w Rosji grają sobie w curling samochodami...
Petersburg - rajd w szkole w poszukiwaniu narkotyków.
Właśnie.Polecam poczytać Ossendowskiego...
Wg. naszych mediów Rosja jest zawsze odpowiedzialna za wszelkie złe czyny świata. To juz jest smieszne , za niedługo wg. was Rosja tez bedzie winna trzesieniom ziemi, opadom nadmiernym deszczu itp bzdury.
Putin mówi dość! Rosja wprowadza karę śmierci dla terrorystów!
Jedna Rosja wraz z Władimirem Putinem na czele zaostrzają kary dla terrorystów.
Rosja obserwując sytuację Zachodu postanowiła pójść na otwartą wojnę z terroryzmem. Prezydent wraz z Partią Jedna Rosja zamierzają wprowadzić w swoim kraju karę śmierci za najcięższe przewinienia. Przekaz ma być jasny – zamierzałeś masowo mordować, ciebie również czeka śmierć.
Problemem mogą być jednak organizacje międzynarodowe. Jeśli Rosjanie zdecydują się na taki krok prawny, może ich czekać wyrzucenie z Rady Europy. Są jednak na to gotowi.
Bezpieczeństwo obywateli Rosji jest ważniejsze od członkostwa w jakiejkolwiek międzynarodowej organizacji. Prędzej czy później opuścimy Radę Europy – stwierdził wiceprzewodniczący komitetu ds. ustawodawstwa Michaił Jemelianow z partii Sprawiedliwa Rosja.
Przeszkodą mogą się również okazać zwykli obywatele. Tylko 32% Rosjan opowiada się za przywróceniem kary śmierci. Pytanie czy Putin przejmie się jednak zdaniem swoich krajan.
No proszę. Rosjanie znają sarkazm*:
*
Sarkazm – spotęgowana ironia, używana zazwyczaj jako sposób wyrażenia negatywnego nastawienia do czegoś lub kogoś; złośliwość, często używana, by skrytykować zaistniałą sytuację lub zachowanie czy stan. Sarkazm jest ucieczką dla przegranych. Sarkazmem przegrani próbują sprowadzić zwycięzców do swojego poziomu.
o nie sądziłem ze jesteś propagandzistą na taką skaleodpowiadam ochoczo wschodniemu koledze po fachu.
prezent dla polski znaczy dla polskiego państwa?Albowiem mocno osłabione Niemcy z rozpadającą się na części Rosją to wymarzony przez wieki prezent dla Polski.
Gdybyście kliknęli w link wiedzielibyście, że to nie ja napisałem tylko autoro nie sądziłem ze jesteś propagandzistą na taką skale
prezent dla polski znaczy dla polskiego państwa?
i co konkretnie by to dało? jesteś jednym z tych co marzy o podbijaniu terytorium?
Jak to co? Większe bezpieczeństwo. Jak niemieckiej lub rosyjskiej władzy przyjdzie do głowy żeby znów tu wjechać to nie będzie żadnego pierdololo, że "naród nie istnieje", tylko będą wycinać Polaków i nie patrzeć na filozoficzne rozkminy. Bedą ONI (lepsi) i MY (gorsi). Dlatego lepiej żeby ich rządy były słabsze. Gorsza decyzyjność, gorsza siła militarna itp.Przyłączam się do tego pytania. Niemcy to główny partner handlowy Polski, odpowiadający za ponad 1/4 eksportu. Co dokładnie ma dać to "mocne osłabienie"?