Propaganda, manipulacja i ordynarne kłamstwo, czyli mass media

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
fifa znika każdą reklame za którą nie zapłacono...
u innych też tak jest często że jakieś treści reklamujące coś na koszulkach czy autach sie zamazuje...
nie zapłacili to nimo reklamy i chuj...

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Na fejsie się sama przyznaje, że to ona:

Kochane i kochani, dostaję różne odpowiedzi, głównie gratulacje i podziękowania, że wstajemy z kolan, że się budzimy itd.
Kto mnie zna, wie, że ja raczej nie z klęczących, ale z tych pyskatych i wywalanych za głos sprzeciwu, więc ta postawa dla mnie nowością nie jest.
Zastanawiam się, czy nie napisać jakichś wrażeń po akcji i chyba tak zrobię. Więc poczekajcie a napiszę.

Kiedyś chciałam, żeby masturbacja, a właściwie mówienie o niej jako o prawie dla dziewczynek (bo chłopcy ze względu na swoją "naturę" mają raczej do niej prawo) było hasłem Manifowym. Działaczki się nie zgodziły. Rozumiem to, ale w pochodzie Manifowym sobie to skandowałam, co uchwyciło i upowszechniło kilku zapaleńców masturbacji dla dziewczynek.
Teraz mi to "wypomnieli" w specjalnym artykule:​

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Piotr "być może agent" Kraśko spada na 4 łapy miękko lądując wprost w objęcia stacji mającej w III Rzeszy Pospolitej największy wpływ opiniotwórczy (czyt. psycho-manipulacyjny). Poprowadzi wiadomości z zagranicy. Michalkiewicz miał rację opiniując, że wszyscy dziennikarze wpływu z czasów PO schodzą obecnie do "podziemia".

http://www.tvn24.pl/piotr-krasko-nowym-prowadzacym-fakty-z-zagranicy,636199,s.html

"Piotr Kraśko dołączył do redakcji programu "Fakty z zagranicy" w TVN24 BiS. Będzie prowadzącym, wraz z Jolantą Pieńkowską. Program nadawany jest od poniedziałku do piątku o godz. 19.55. (http://www.tvn24.pl)"

Złoty deszcz spadł nawet na największe w Ubeckiej Rzeczpospolitej kabaretowe beztalencie - Tomasza Jachimka, znanego z kompletnie bezjajecznych i nieśmiesznych komentarzy w "Szkle Kontaktowym". Od ponad tygodnia jego trollowanie jest mocno forowane przez pro-Lisowy Onet. Program zwie się "Żółte papiery" i jest naprawdę prze-chujowy. Typowa próba podjudzania przeciwko obecnie rządzącej sitwie. Bez jaj, bez polotu, zerowy talent i na dodatek facjata jak z ruskiej wiochy.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
13012604_684769598329823_5301666901662453017_n.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Właśnie byłem u sąsiada. Kupił sobie nowy laptop i ja miałem coś tam zrobić. No to wpierw aktualizacja, czyli nudy i cygarety. Siedziałem sobie u niego, a tam cały czas towarzyszył nam włączony wsi24. Leciał jakiś program którego formuła polegała na tym, że dwie ciule sobie siedzą a ludzie dzwonią. Jeden z nich to ten co dostał plaskacza na festiwalu Owsiaka, a drugi jakiś papuć. Ten co dostał plaskacza siedział w kolorowych hipsterskich okularach w jakimś jaskrawym kolorze. Dzwonią jakieś kompletne debile, a ci odpowiadają z nieukrywaną drwiną. Drwią oczywiście z rządów PiS.

Ja komentuję to - Patrz, dwie ciule tam sobie kurwa siedzą, a debile dzwonią. I ty to oglądasz?
Sąsiad - Ale ten jeden jest mądry facet.
- ???
I tu sąsiad tłumaczy rzucając jakieś frazesy.
Gadka schodzi na politykę. I tu głos zabiera sąsiad:
Oni (ci z PiS) niszczą cały dorobek.
Tak. Powiedział wyuczony frazes "niszczą cały dorobek". Znam go od podstawówki i wiem, że sam by tego nie wymyślił. Pytam się - Czyj dorobek? Twój?
Jako odpowiedź dostaję bełkot. Co więcej z rozmowy o polityce wynika, że sąsiad jest wkurwiony na PiS, bardziej niż ten filut Maleńczuk na Putina. Jest po prostu ślepo zaszczuty. Dalsza gadka o polityce nie ma sensu, bo to tak jak by gadać z nawiedzonym jehowitą czy mormonem, o buddyzmie czy rodzimej wierze przodków.

Jako ktoś kto od prawie 20-lat nie ogląda tv, bez trudu dostrzegłem, że program tvn jest nastawiony na szczucie na PiS. I widząc sąsiada zobaczyłem efekty. Skuteczność manipulacji przez tv jest po huju. Kościół się chowa.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Ktoś ze starszych użytkowników pamięta nagonkę medialną na Serbów podczas wojen w Bośni i Kosowie w latach 90-tych? Ja byłem wtedy małym dzieckiem i polityka mnie gówno obchodziła, ale przypomina mi się że mocno po nich cisnęli przy okazji Kosowa. Dałem się zmanipulować tv do tego stopnia że jak w "Wiadomościach" leciał materiał o Kosowie, to się pytałem starych, czemu ci wredni Serbowie tak męczą tych biednych Albańczyków i czemu my Polacy ich nie ratujemy.:rolleyes:

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
Rozszerzyć w Polsce dostęp do broni - przecież Polacy to watażki i ancymony, na pewno się pozabijają przy byle okazji.
Przywrócić w Polsce możliwość picia alkoholu pod chmurką - przecież Polacy to alkoholicy i brudasy, zostawią po sobie syf i pijani zdemolują wsie i miasta.
Teraz już wiem skąd autorzy takich debilnych argumentów biorą swoje odkrywcze teorie.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Bez jaj, bez polotu, zerowy talent i na dodatek facjata jak z ruskiej wiochy.

Ten tekst przypomniał mi jak celnie trafia GIT Produkcja:

EDIT:

Nadleśnictwo Hajnówka zabrania chodzić do lasu, bo jest dużo martwego drewna i będzie pożar (ach te cudowne państwo dbające o mnie):
13087699_10209837491921953_468385171801674577_n.jpg

A jak jest naprawdę?
13131054_10209837242995730_4808401884039489974_o.jpg

Attachments

• Screenshot - 2016-04-29 , 12_55_56.png
    Screenshot - 2016-04-29 , 12_55_56.png
    318 KB · Wyś: 36
Ostatnia edycja:

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Obejrzałem odcinek programu Lisa na Onecie, takiej kurwa dawki jadu to trudno przełknąć na raz. 50 minut napierdalania na PiS. Rozumiem, że jak był w TVP to musiał trzymać pozory, ale teraz maska opadła i może mówić co myśli. Serio, nie wierzę, że on to robi z czyjegoś polecenia, on już po prostu nienawidzi Kaczyńskiego i spółki. I te goebellsowskie metody sterowania emocjami, powinni to pokazywać na zajęciach na marketingu, jak kręcić materiały propagandowe przeciwko określonym grupom społecznym.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Obejrzałem odcinek programu Lisa na Onecie, takiej kurwa dawki jadu to trudno przełknąć na raz. 50 minut napierdalania na PiS.

A napierdalał chociaż merytorycznie, czy po prostu według zasady "Kaczyński jest zły, bo go nie lubie"? Swoją drogą z Lisa musi być wyjątkowo załgany wszarz, skoro nienawidzi PiS-u, a wepchał dupę do TVP kiedy pisowcy tam pierwszy raz urzędowali.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Właśnie o to chodzi, że nie! Wyglądało to tak:
1. Spokojnym głosem zadawał pytanie retoryczne z ukrytą tezą
2. Kilka szybkich soundbite'ów pokazujących wkurwionych, krzyczączych pisowców
3. Lis pokazuje nagłówki zagranicznej prasy zaniepokojonej "losem demokracji w Polsce"
4. Migawki posłów PiS mówiących jakieś bzdury, teksty wyrwane z kontekstu albo jakieś niezręczności ( ktoś nie podał ręki, ktoś przekręcił wyraz itp. )
5. Lis szydzi z ich wpadek
6. Pokazane wypowiedzi "ekspertów" - jakieś randomowe twarze z prefiksami prof, dr, mec przed nazwiskami ( w przypadk posłów PiS oczywiście nie dodawali tytułów naukowych przed nazwiskami ;-) )
7. Lis wypowiada krótkie wprowadzenie opisujące gościa program w studio
8. Ujęcie na kanapach, gdzie Lis ze swoim gościem liżą się nawzajem po jajkach pochylając się nad "losem polski"

I tak w kółko. Każdy program według tego samego schematu. Naprawdę jest to tak widoczne, że aż groteskowe. Nawet najgłupszy leming wyczuje w tym manipulacje.
Dla mnie to nawet nie jest program rekrutacyjny dla lemingów, tylko trening mentalny dla komuchów, tajniaków i esbeków by zaprogramować ich i żeby w ich oczach zdehumanizować wroga by łatwiej zabijać.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom