NoahWatson
Well-Known Member
- 1 297
- 3 205
Czy ja wiem czy taki bezpieczny. Jak się chodzi tylko na trasie dom -> praca -> sklep -> dom od rana do późnego popołudnia to tak. Dla takiej osoby statystycznie to osoby z którymi mieszka są większym zagrożeniem niż osoby na ulicy.Autyzm intensifies, mam wrażenie. Świat nie jest taki, jaki uważamy, że powinien być.
Ja, choć jestem od lat gorącym zwolennikem prawa do posiadania broni i popieram każdego, kto chce sobie taką broń posiadać, nie mam praktycznie żadnej potrzeby jej posiadania. Nie jestem miłośnikiem broni ani też strzelectwa.
Pomijając aspekt preperski, który dla mnie ma największy sens, większość Polaków nie ma żadnej palącej konieczności uzbrajania się. Polska jest niezmiernie bezpiecznym krajem i korzyści z posiadania broni jako takiej są marginalne. Co więcej, potencjalne problemy prawne związane z noszeniem i użyciem broni pełnią skuteczną rolę odstraszającą. Ba, nawet jeśli jutro wprowadzono by tu prawo jak w Vermont, też nie poleciałbym zaraz po klamkę.
Jeśli się wychodzi wieczorem i wraca nad ranem to bywa inaczej. Bezpieczeństwo/zagrożenie mocno zależy od tego jaki prowadzi styl życia.
Inna sprawa, że nawet w takim przypadku wypadki na drogach są pewnie porównywalnym zagrożeniem życia.