Polska Bieda

vapaus

Active Member
209
251
I do tego psujacego sie po kilku dniach w lodówce. Shogu2 jak lubisz takie folklory to na pewno tez próbowałes smietany prosto z byka, na pewno to tez nie ta sama smietana co w sklepie, dlatego nie odbieraj sobie przyjemnosci.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
W moim rodzinnym domu zawsze kupowało się mleko nieprzetworzone, prosto od krówki, potem się to w garze gotowało i potem mogło siedzieć jakiś czas spokojnie w lodówce, znacznej różnicy między tym, a sklepowym nie zauważyłem(oprócz tłuszczu rzecz jasna).

S

shogu2

Guest
@shogu2, I tu się mylisz, bo mleko kupowałem od sąsiadki ze wsi, która miała krowę. Bez widzialnej ręki państwa. I co teraz?

Poza tym, jak decha zauważył, to państwa zabraniają handlu nieprzetworzonym mlekiem.

No i dobrze.

I jak byś zauważył socjalistyczne państwo PRL nie zabraniało ludziom się wykarmić na własną rękę i handlować jedzeniem , a nowe urynkowione państwo zabrania ...

Ekonomiczny zamordyzm rodzi się z interesów burzuazj a burzuazja jest nierozlącznym elementem kapitalizmu.
Zwalanie winy na państwo tak jak byś mówił "pistolet do mnie strzelał".

Hitch

3 220
4 880
Wymień 5 państw, gdzie panuje kapitalizm. Wymień albo uznam cię za bezmózgiego DEBILA, który rzuca na lewo i prawo słowami, których nie rozumie. Albo jakiś inny bezmózgi DEBIL okłamał go odnośnie ich definicji. No, dajesz!

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
A ja prosto od krowy lubiłem. Za to nie lubiłem zimnego, a najgorsze było takie kupowane w folii, bo szybko robiło się skwaśniałe, a czasami już kupowało się takie. Teraz też mnie czasem bierze chcica na kubek mleka, ale podgrzane. W kartonie nieotwarte może stać długo bez lodówki.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
@shogu2, To tylko pokazuje jak wiele mamy wolnego rynku w świecie "krwiożerczego kapitalizmu".
Dla mnie kapitalizm = wolny rynek, więc gadanie "urynkowione państwo zabrania" jest oksymoronem. Jeżeli zabrania to nie jest urynkowione.

Państwo to nie przedmiot a ludzie, którzy decydują o pewnych rzeczach i to ty masz pretensje do pistoletu a nie ja.

S

shogu2

Guest
Mleko prosto od krowy piłem nie raz i muszę przyznać, że nawet to najgorsze z kartonu jest od niego o niebo smaczniejsze.

Celem niektórych dodatków chemicznych jest właśnie oszukiwanie instynktów.
Jak wcinasz np. taki glutaminian sodu calkowicie ci sie zmienia postrzeganie smaku.

Brawo łyknołeś przynęte jak prawdziwy leming.

S

shogu2

Guest
No nie, na cholerę sobie zwiększać przyjemność z życia? Powinniśmy jeść brudne, nieugotowane kartofle bez przypraw, aby nie oszukać instynktów. A ty polujesz na mamuty czy oszukujesz instynkt łowcy kupując produkty w sklepie?

Uważasz że przyprawy z którmi ludzkość miała styczność przez tysiące lat a chemiczny związek wytworzony w laboratorium konkretnym celu to jest to samo ???

Sorry ale przyprawy nie maja takiej sily sprawczej do zmian struktór w mozgu jak papka z laboratorium

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Uważasz, że konie z którymi ludzkość miała styczność tysiąc lat i mechaniczny wytwór fabryki napędzany benzyną to jest to samo ???

I ponawiam pytanie, jak ci idzie polowanie na mamuty?

S

shogu2

Guest
Uważasz, że konie z którymi ludzkość miała styczność tysiąc lat i mechaniczny wytwór fabryki napędzany benzyną to jest to samo ???
Nie wiem o co ci chodzi.

Jak dla mnie możesz se wcinać rynkowe jedzenie dla mnie to jest polewka .
Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ten co mu sie wydaje ze jest wolny.

I ponawiam pytanie, jak ci idzie polowanie na mamuty?

A jak ma iśc polowanie na zwierzyna która wygineła ( w bardzo ciekawych okolicznościach )

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 125
Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ten co mu sie wydaje ze jest wolny.

Piję mleko z kartonu, więc wiem, co to zniewolenie, dziwko!
Jak dla mnie możesz se wcinać rynkowe jedzenie dla mnie to jest polewka .

e3ba598c0c1690c6f0de669d7dbffa11.jpg

boze11.jpg

Hitch

3 220
4 880
Shogu, nie odpowiedziałaś na moje pytanie. No, ale nie trudź się. I tak wiem, że jesteś jełopem, który nie ma pojęcia, czym jest kapitalizm, więc rzuca tym określeniem na lewo i prawo, robiąc z niego słowo-klucz do obarczania za wszystko, co "złe". Pieprzone komuchy, doedukować się nie chcą, ale do dyskutowania lub osądzania rwą się jako pierwsi.

S

shogu2

Guest
Wymień 5 państw, gdzie panuje kapitalizm. Wymień albo uznam cię za bezmózgiego DEBILA, który rzuca na lewo i prawo słowami, których nie rozumie. Albo jakiś inny bezmózgi DEBIL okłamał go odnośnie ich definicji. No, dajesz!

Tzn jaka definicja jest wedlug ciebie jedyna i poprawna szlachetny proroku ??

Jesli nigdzie nie ma kapitalizmu to dlaczego skoro jest rozwiazanie na wszelkie zlo ??

Shogu, nie odpowiedziałaś na moje pytanie. No, ale nie trudź się. I tak wiem, że jesteś jełopem, który nie ma pojęcia, czym jest kapitalizm, więc rzuca tym określeniem na lewo i prawo, robiąc z niego słowo-klucz do obarczania za wszystko, co "złe". Pieprzone komuchy, doedukować się nie chcą, ale do dyskutowania lub osądzania rwą się jako pierwsi.

Spokojnie troche odpowiedzi dostałem , nie moge na wszystkie naraz odpisac , czesc pewnie wogole pomine chcac nie chcac.

Hitch

3 220
4 880
Weź, kurwa, pisz po polsku albo nie pisz w ogóle. Nie mam zamiaru siedzieć nad twoimi postami z zespołem kryptografów, żeby rozszyfrować, co miałeś na myśli. Nie dość, że z wiedzą na bakier to jeszcze analfabeta. Ja pierdolę.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 268
http://www.eufic.org/article/pl/artid/60/

"Jest to (glutaminian sodu) naturalny aminokwas, który można znaleźć prawie w każdym rodzaju pożywienia (...) W przeszłości glutaminian sodu był otrzymywany z naturalnych wysokobiałkowych produktów (...)". Sól też jest wzmacniaczem smaku, też jest szkodliwa (chyba nawet bardziej), też nie rośnie na drzewach ale otrzymujemy ją głównie na skutek reakcji chemicznych (oczyszczanie soli kamiennej, później wzbogacanie jodem). Tylko, kurde, co z tego, czy to jakiś teleturniej?

S

shogu2

Guest
Weź, kurwa, pisz po polsku! Albo nie pisz w ogóle, bo ja nie będę siedział nad twoimi postami z zespołem kryptografów, żeby rozszyfrować, co miałeś na myśli. Nie dość, że z wiedzą na bakier to jeszcze analfabeta. Ja pierdolę.

Pisze szybko , dla ciebie sprobuje ponownie

Tzn jaka definicja kapitalizmu jest według ciebie jedyna, poprawna i dlaczego tylko ta ??
Jeśli nigdzie nie ma kapitalizmu to dlaczego skoro jest to rozwiązanie na wszelkie zło ??
Chyba można by było oczekiwać że ludzie dążyli by do systemu który jest im na rękę ?

Do góry Bottom