Polska Bieda

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Już lepiej jakby KNP i UPR się nie rozpadły. Jak znikną, to PL (co za skrót) będzie się wydawać ich nowym wcieleniem.

C

Cngelx

Guest
Już lepiej jakby KNP i UPR się nie rozpadły. Jak znikną, to PL (co za skrót) będzie się wydawać ich nowym wcieleniem.
Więc należy używać odpowiedniego słownictwa, tak aby nie kojarzyć się z tymi partiami. Chociażby napierdalając o aborcji.

A skrót jak skrót. Można by zmienić nazwę na partia Libertariańsko-T..[cośtam] (tak, aby kojarzyło się z moim nickiem :D)

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Dla mnie partia libertariańska to oksymoron, wolałbym jakąś niepolityczną organizację. Zgadzam się tu z KelThuzem w tej kwestii.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Czyli amerykańska Libertarian Party to jakiś niepoważny twór oksymoronowy?
Tak. Już pisałem kiedyś, że to dla mnie wygląda tak samo, jakby ktoś chciał szerzyć ateizm i w tym celu zapisał się do seminarium.
No ale oczywiście nie chcę nikogo zniechęcać do niczego. To tylko moje zdanie i już więcej nie będę się w tym temacie udzielał.

A

Aeger

Guest
Szynko, niepowiązana kupa ludzi ma to do siebie, że każdy z nich jednak ciągnie w swoją stronę i dochodzi do tego, że nie robione jest to, czego się oczekuje.

Skandal! Budowa fanpage na Facebooku i w ciągu godziny 13 osób nas polubiło. A nawet nie było to udostępniane czy informowane.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
No, teraz niech się okaże, że te dane co do "progu ubóstwa" i sposobu liczenia to jest hoax... ;)

Hitch

3 220
4 880
Może warto też pomyśleć nad rozbudowaniem tego pomysłu o inne prezentacje, tak by powstała cała seria "Polska...". Od policji, przez edukację po służbę zdrowia. Jest w czym wybierać. Jeśliby obskoczyć każdy możliwy temat w tak samo atrakcyjnej, sprawnej i ciekawej formie - dużo łatwiej pójdzie otworzenie ludziom oczu.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Żarty na bok. Jeden taki spot wyemitowany przed "Faktami" wystarczy do rozłożenia całej kampanii.

A

Aeger

Guest
Zatem trzeba stworzyć kontrspot w którym jest pokazany doktor G, pavulon oraz dramatycznie wysokie ceny leków. Kontra na kontrę.

Lukasevic

Member
145
4
Co dzień pokazują w dziennikach jakiegoś nieszczęśnika, który zbiera na leczenie jakiejś poważnej choroby. Może by tak zrobić kompilację a na koniec zadać retoryczne pytanie gdzie są składki jego i jego najbliższych i co to jest za ubezpieczenie, że finalnie i tak trzeba leczyć się samemu? itd.

maro_no_maro

Member
54
11
Albo coś w stylu ojca dwojga dzieci, który pracuje i pracuje, a jego pieniądze idą na leczenie palacza palącego 20 paczek dziennie, jakiegoś narwanego motocyklistę czy narkomana. Ewentualnie jak mu obcinają głowę w imię "równości spolecznej", bo jest za wysoki.

A

Aeger

Guest
Infografika nr. 5 (spodobało mi się ich robienie)

minimumegzystencjiw.png

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Ciężko się połapać w tym wszystkim, średnio czytelne to jest. I to logo napoju energetycznego w prawym dolnym narożniku - to jakiś sponsor?

;)

Do góry Bottom