tomislav
libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
- 4 777
- 13 003
O kurde, zapomniałem. Murzynka Bea mi dredy kiedyś kręciła. 3:2
Nic zaskakującego, trzeba odróżnić słowo anarchizm od anarchokapitalizm, jak wiadomo to pierwsze zazwyczaj kryje słowa takie jak anarchokomunizm, anarchosyndykalizm itp (ale nie zawsze) - choć nie jest to do końca full anarchia, ale każdy lewak, zawsze jak będzie coś mówił o anarchii, lub czymkolwiek, zawsze wspomni o kolektywizmie, jak ostatni idiota, wspominając o tworach, które realnymi anarchiami nie są.Wszystkie strony tych bezsensownych dyskusji (nie tylko komuniści i anarchiści ale przedstawiciele wszystkich izmów) robią co tylko w ich mocy aby pozostać niezrozumiałymi przez społeczeństwo, aby zachować wyłączność do prawdy i nie pozwolić pozbawić się wyimaginowanej pozycji mesjasza niosącego zbawienie światu. Tymczasem rzeczywistość – tak jak to zwykle bywa, jest banalnie prosta.
Komunizm to ideologia zakładająca przede wszystkim równość wszystkich ludzi oraz – co ważne, równe prawo każdego człowieka do korzystania z zasobów świata (czyli kapitału, jakkolwiek rozumianego poza sensem finansowym). W rozumieniu społecznym najistotniejszym dążeniem komunizmu jest współpraca wszystkich ludzi, wspólne (kolektywne) gospodarowanie zasobami świata w celu zapewnienia wszystkim dostatniego życia.
Anarchizm to ideologia zakładająca przede wszystkim równość wszystkich ludzi oraz – co ważne, równe prawo każdego człowieka do decydowania o własnym losie. W rozumieniu społecznym najistotniejszym dążeniem anarchizmu jest stworzenie oddolnej struktury społecznej umożliwiającej współpracę wszystkich ludzi, wspólne (kolektywne) gospodarowanie zasobami świata w celu zapewnienia wszystkim wolności.
A Hołdys to niby ma być jakiś "Autorytet Moralny", dla dzieci i młodzieży?Hołdys opowiada o przyzwoitości Spawacza.
Wkurzają mnie ci Amerykanie. We wszystkim polegają na policji, zamiast załatwić to między sobą. Zamiast przyjebać jej raz, drugi, to ten krzyczy jak baba i prosi "nie atakuj mnie". Żenada.