Podziel się zażenowaniem

Bart Kasper

Fanatyk wędkarstwa
4
8
Niby mam adblocka i reklam na YT nie ma, ale ZUSu to nie dotyczy.

Dzieci, jesteśmy mocno zaniepokojeni waszą przyszłością. My nie mamy już czasu, ale to Wy - tak Wy staniecie wkrótce przed niezwykle ważną decyzją. Będziecie musiały wybrać pomiędzy biedą a emigracją. Na prawdę musicie zrozumieć powagę sytuacji. Lepiej się skupcie. Zaraz Wam wytłumaczymy dlaczego warto wyemigrować i zrobimy to tak, żebyście zrozumiały. To dziecinnie proste - emerytura oparta na systemie Bismarcka jest piramidą finansową, która w czasach niżu demograficznego przypomina La Pyramide Inversée. Co więcej, jej struktura jest cienka i podatna przez to na rychłą dezintegrację.
Egipcjanie twierdzą: piramida oparta na solidnych fundamentach jest znacznie wytrzymalsza. Dzieci, emigrujcie z Polski!

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Na kolana śmieciu przed urzędasem!!

5072ad98-7c68-11e3-9524-0025b511229e.jpg

źródło tego gówna: tvn24 (giń, przepadnij, maro nieczysta!)

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
W życiu bym nie uklęknął przed urzędniczym robalem. Stałbym tam przed tym darmozjadem i możliwie jak najbardziej utrudniłbym jej życie.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
z tego odcinka dzieci uczą się że źródłem globalnego ocielenia będą kapitaliści żądni zysku, którzy zakupili bezwartościowe ziemie na zamarzniętych wybrzeżach, aby po ociepleniu ich otworzyć luksusowe kurorty tropikalne.
Wychowałem się na tym gównie, kurde.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Ja też, ale zwracałem uwagę tylko na moce bohaterów. Na ekologie nie zwracałem uwagi, a nawet pamiętam, że bardzo nie lubiłem "edukacyjnych" zakończeń odcinków, gdzie Kapitan Planeta pitolił pierdoły, zamiast rozwalać jakichś przeciwników. No i oczywiście uważałem, że Mati z Ameryki Południowej miał najgorszą moc.

military

FNG
1 766
4 727
Na początku też myślałem, że Mati ma kiepawy pierścionek, ale doszedłem do wniosku, że wolałbym manipulację wolą ludzi i zwierząt niż np. możliwość wywoływania ognia.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Podobną kreskówką z lat 90-tych był Widget, the World Watcher

Ziemianie znowu sami sobie niszczą planetę i potrzebna jest interwencja kosmity, który ustawi ich do pionu.

Zmiennokształtnego kosmity, który poruszając się wśród ludzi upodabnia się do nich i ma przydomek the World Watcher.
Coś Wam to przypomina? :)

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 792
Taa... to w ogóle jest zgrany motyw. Był jeszcze przecież nowy i stary "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia". Też ufole robili tutaj porządek. Ale raczej z militarystycznie nastawionymi etatystami, więc tak bardzo nie dawało po oczach...

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Musimy własne bajki nakręcić, bo co ja potencjalnym dzieciom będę puszczał???

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 876
12 262
Taa... to w ogóle jest zgrany motyw. Był jeszcze przecież nowy i stary "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia". Też ufole robili tutaj porządek. Ale raczej z militarystycznie nastawionymi etatystami, więc tak bardzo nie dawało po oczach...
W mojej wersji "nowego" ufolce robiły odjebkę wszystkich jak leci :)
Musimy własne bajki nakręcić, bo co ja potencjalnym dzieciom będę puszczał???
Lucky Luke nie jest zły, trochę tam jest propagandy, ale chociaż uczy od małego, że problemy najlepiej rozwiązuje się Coltem.
images

Hitch

3 220
4 877
Wychowałem się na tym gównie, kurde.

Pussy. Ja na "Batman: TAS" i "Dragon Ball" (jeśli o kreskówki chodzi). Kapitan Planeta to zawsze był dla mnie eko-gej i ciota. A swoją aparycją zerżniętą z Richarda Deana Andersona obrażał MacGyvera.

Do góry Bottom