Cptkap
Well-Known Member
- 701
- 3 229
I CO TERAS LIBY?!
Emerytura z ZUSu to wróbel w garści. Gwarantuje ją pan bók państwo ale wy i tak nadal będziecie tkwić w urojeniu że sami o siebie potraficie zadbać.
Kard. Stanisław Dziwisz uruchomił zegar, odliczający czas do kanonizacji bł. Jana Pawła II. Zostanie on ustawiony w oknie papieskim i będzie widoczny z ul. Franciszkańskiej. – Ludzie domyślą się, co on oznacza, jeśli będzie stał tuż obok portretu papieża – mówił kardynał. Jak podkreślił, będzie to atrakcja zwłaszcza dla dzieci. – Chodzi też o chwilę refleksji, zadumy – dodał.
Wycofane słodycze mają kształt dzieł sztuki – głównie masek ludów Afryki, Azji i Indian Ameryki Północnej. Motywem przewodnim tej serii jest motyw nawiązujący do tego „co marynarz przywiózłby do domu z podróży dookoła świata"
Wiesz, mi zawsze imponowało opanowanie w dyskusji. Parafrazując pewną myśl: "Mędrzec milczy, gdy dureń pierdoli głupoty". A jak skończy pierdolić, spokojnie odpowiedzieć. Mówicie, że Korwin dał się zdominować w tym programie? Możliwe, ale jak już dorwał się do głosu, to zapluwał się jak zwykle. Można używać bardzo dobitnego języka, jednocześnie dbając o podstawowe zasady retoryki. Im ktoś głośniej krzyczy, tym mniej poważnie jest odbierany (dlatego nawet najbardziej stronniczy prowadzący zazwyczaj mówi bardzo spokojnie).Ale... łatwo krytykować Korwina w TV z pozycji postronnego widza - nie wiadomo jak TeeM byś wypadł również w starciu z takim bezczelnym skurwysynem - myślę, że jego bezczelność i demagogia na poziomie Ziętka zatkała Korwina.
A ja myślałem, że prawda albo obiektywnie istnieje, albo nie jest prawdą. A jak coś nie jest prawdą, to jest...Kryzys wywrócił niektóre prawdy ekonomii.
- lista psychicznych komuchów została zaktualizowana.Przybywa jednak krytyków polskiego stylu kapitalizmu. - Moja firma. Mój sukces. Mój zysk. I z nikim się nie będę dzielił. Logika transformacji została ustawiona pod kątem indywidualnego sukcesu - mówił "Wyborczej" Krzysztof Jasiecki
A może rodzice i społeczeństwo rzeczywiście narzucili mi w dzieciństwie bycie chłopcem?