Podziel się zażenowaniem

Hitch

3 220
4 877
Przecież to jest o burżujach-kapitalistach i liberałach.

Na obrazku są świnie z "Folwarku Zwierzęcego", które to były w książce ucieleśnieniem komuszej zarazy (i to dosłownie, taki zamysł od początku miał Orwell). Także tekst pod nimi jest antykomunistyczny, antypaństwowy oraz antyfrajerski i powinien iść prosto do Libertariańskiej Grafiki.

Ostatnia edycja:

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Hitch
Wystarczy wyjebać fragment "za wojny, które prowadzimy, za przestępstwa, które popełniamy" (który jest antyetatystyczny, ale nie pasuje do reszty nasuwając pytanie wtf?!), a pozostanie ci taki o to fragment:

"Każemy wam płacić za wodę, którą pijecie, za jedzenie, które jecie, sprawiamy, że poświęcacie nam najważniejsze momenty waszych żyć , ale dajemy wam za to pensje, za które kupujecie rzeczy, na których i tak zarabiamy, przez co jesteśmy jeszcze bardziej bogaci."

Który jest w 100% prokomuszy.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Na obrazku są świnie z "Folwarku Zwierzęcego", które to były w książce ucieleśnieniem komuszej zarazy (i to dosłownie, taki zamysł od początku miał Orwell). Także tekst pod nimi jest antykomunistyczny, antypaństwowy oraz antyfrajerski i powinien iść prosto do Libertariańskiej Grafiki.
Jeśli chodzi o Orwella, to od dawna śmieszy mnie, że powołują się na niego wszyscy - od betonowej konserwy po anarchokomuchów :D to chyba był po prostu dobry pisarz :)

D

Deleted member 427

Guest
Tajemnica Orwella tkwi w tym, że jego poglądy ewoluowały. Podobnie było w przypadku Bertranda de Jouvenela czy Alberta Camusa. Ten drugi zaczynał jako hardkorowy komuch, by po latach przyznać (cytat znalazłem u Andrzeja Ciska w "Kłamstwach Bastylii"), że:

Faszyzm to zbrodniczy system, w którym kat głosi swą chwałę. Komunizm jest jeszcze gorszy, bo tam chwałę kata głosi ofiara.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
http://tv.sme.sk/v/29103/neonacisti-kopali-ludi-do-hlavy-zachytila-to-kamera.html

Jestem zażenowany jakością tej bójki, "aryjska młodzież" potrzebuje przewagi x7 żeby wystartować do 4 kolesi, niecelne kopniaki można rozdzielić na całą reprezentacje Polski w piłce nożnej, sterydy zawijają się przed "studentami", z drugiej strony "punki" poważnie nokautują dwóch swoich i tratują się przy wyjściu z pubu. Dwie trzeźwe ogarnięte osoby mogły by zamieść tym towarzystwem.

T.M.

1 412
4 448
OK, to mnie rozjebało.

"Pracownicy Sztuki" też mają już swój komuszy związek: http://ozzip.pl/teksty/informacje/o...omisji-srodowiskowej-pracownicy-sztuki-ozz-ip

Kurwa, już ja bardzo dobrze znam to środowisko "pracowników sztuki". Czereda roszczeniowych cip, pseudoawangardowego buractwa, które z zawszonych baraków powpełzało do galerii dotowanych przez państwo i modnych kafejek. Spedaleni nibyintelektualiści, poobwieszane jakimiś chusto-apaszkami, wymądrzające się mendy, które przeczytały jedną sztukę Sartre'a i jedną książkę Żiżka. A, i "Manifest komunistyczny", jeśli jest to osobnik cechujący się rzadko spotykanym u tego gatunku IQ powyżej 90. Nakręcające się nawzajem pedały i pedalice, tworzący sztukę tak zaangażowaną, że sami jej nie rozumieją. I ta hołota będzie teraz się kłócić, że NIE CHCĄ PRACOWAĆ ZA DARMO. Za pisanie i tworzenie tego, co tworzą, to powinni jeszcze płacić karę za agresję na intelekt.

Na szczęście są jeszcze normalni artyści, zapijający psychotropy tanią wódką w śmierdzącej melinie, którzy tworzą dobrą sztukę.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Właśnie widziałem w kiosku wypasiony (ze 200 stron część w kolorze) numer:
Liberte16cover.jpg

Zmierzch państw narodowych, czyli finał klasycznej Europy; władza nie musi być w rękach władzy; kryzys prasy papierowej – powrót króla; potęga wywiadu; związek partnerski jako wyrób rodzinnopodobny; demokracja i prawa gajów; wszystko, co powinniście wiedzieć o finansach Watykanu; spotkanie z Adamem Michnikiem w ramach Tygodnia Wolności; nowożytna machina państwowa; lobbyści i siła ich wpływów; złamane tabu finansów publicznych; w poszukiwaniu centrum władzy w Unii Europejskiej w świetle reform strefy euro; emerytura obywatelska – możliwe rozwiązania i skutki.
i aż przejrzałem kto za to płaci. I znalazłem - Ministerstwo edukacji w ramach akcji czytelnictwa i coś tam jeszcze. A w stopce takie tuzy jak Bochniarz, Gadomski, Olechowski.
Liby do dzieła dotacje czekają ! Może wydadzą Krzysia cytaty zebrane ?

T.M.

1 412
4 448
i aż przejrzałem kto za to płaci. I znalazłem - Ministerstwo edukacji w ramach akcji czytelnictwa i coś tam jeszcze. A w stopce takie tuzy jak Bochniarz, Gadomski, Olechowski.
Czemu to ma służyć? Zagospodarowaniu społecznie niezadowolonych, żeby przypadkiem nie przestali wierzyć w boskość Michnika? WTF

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Kiedy słyszę komentatorów, którzy mówią, że zawiódł system, to chciałbym powiedzieć jasno: to nie system nie zszedł w porę przeprowadzić cesarskie cięcie, tylko konkretny człowiek, z imienia i nazwiska - mówił minister Arłukowicz. Stwierdził, że pomoc dla pacjentów nie zależy tylko od "ustaw, przepisów i procedur", ale też od "empatii i wrażliwości" pracowników służby zdrowia.

Kiedy słyszę komentatorów, którzy mówią, że zawiódł komunizm, to chciałbym powiedzieć jasno: to nie komunizm zagłodził miliony ofiar, tylko konkretny człowiek, z imienia i nazwiska - mówił minister. Stwierdził, że pomoc dla obywateli nie zależy tylko od "ustaw, przepisów i procedur", ale też od "empatii i wrażliwości" pracowników służby więziennej.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Żona mi to kilka godzin temu pokazała, ale uznałem, że nie wkleję, bo znowu będzie dym i ból cewy :)
Za to Ty umieściłeś, więc git majonez, masz lajka.
Putin pewnie się wkurwił, zabrał sztucer, konia i pojechał polować :)

D

Deleted member 427

Guest
Z Gógla:

Uprawianie sportu jest prawem człowieka. Każdy musi mieć możliwość uprawiania sportu bez jakiejkolwiek dyskryminacji i w zgodzie z duchem olimpijskim, czyli w atmosferze wzajemnego zrozumienia, przyjaźni, solidarności i zasad fair play.

Do góry Bottom