Podziel się zażenowaniem

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
TVN-gov. uważają, że przez lata mieliśmy gospodarkę wolnorynkową. Trudno byłoby mi zliczyć, ile razy podobne teksty słyszałem w main-propagandzie. Wszyscy jak jeden próbują ludziom wmówić, że mamy kapitalizm i wolny rynek. Od dawna, wszędzie niemal.

Po blisko ćwierćwieczu wolnorynkowej gospodarki dzieci polskich milionerów przejmują majątki rodziców. Ale nie zawsze sukcesja idzie jak po maśle.

http://tvn24bis.pl/informacje,187/pokoleniowa-zmiana-w-polskich-imperiach-gospodarczych,403331.html

tomislav

4 777
13 003
Oto słowa globalisty-członka CFR, Janusza Palikota:
Unia jest ogrywana przez Rosję, gdyż jest niezdolna do szybkiego działania. Unia nie ma armii i nie może niczego zrobić bez USA. Unia gubi się w procedurach, gdy tymczasem Rosja zajmuje Krym. Unia zajmuje stanowisko, a Rosja Ukrainę. Niestety.
Co robić zatem?
UE musi stać się podmiotem politycznego działania z rządem, prezydentem z uprawnieniami, armią, wspólną walutą. Zanim do tego dojdzie, czeka nas kryzys ukraiński.
http://januszpalikot.natemat.pl/93693,integracja-europejska-a-sprawa-ukrainska

ps:

D

Deleted member 4476

Guest

Jak ja ich, kurwa, nienawidzę...

PRESIDENT BARACK OBAMA will be talking to our host from the White House, and Ellen is ready to entertain her VIP guest with an inspiring conversation. Both Pres. Obama and our host have proven their dance moves, their desire for good, and their Twitter skills. Now the leader of the free world, and the champion of comedy will get into the President's new health care initiative. From L.A. to D.C., Ellen rolls out the red carpet for the United States' fearless and brilliant head of state!
Tak podobno brzmiała zapowiedź odcinka. Z jednej strony ciężko mi w to uwierzyć, z drugiej nic mnie już nie dziwi... Podobno w Chinach muszą śpiewać "Nie ma nic lepszego od Komunistycznej Partii Chin"...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
BR to żałosny celebryta, otoczony przez swoje medialne cheerleaderki płci obojga, wywodzące się z liberalnej lumpenburżuazji (czyli bandy wypranych z mózgu wykształciuchów, którym można wmówić dosłownie wszystko - by Kelthuz).

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Co najmniej 16 osób zginęło wskutek paniki, jaka wybuchła w tłumie chętnych starających się o pracę w służbach państwowych
Nigeria boryka się z ogromnymi trudnościami gospodarczymi. W tym mającym 170 mln mieszkańców kraju, pracy nie ma nawet 41 mln osób. Bank Światowy podaje, że bezrobocie wśród osób poniżej 24 roku życia sięga aż 80 proc.

Dlatego tak ogromnym zainteresowaniem cieszą się stanowiska w administracji publicznej. Do tragedii doszło w trakcie rekrutacji do Nigeryjskich Krajowych Służb Imigracyjnych. Poinformowały one, że zamierzają zatrudnić ponad 4,5 tys. osób. Ale do centrów rekrutacyjnych, gdzie w sobotę prowadzono testy na funkcjonariuszy, zgłosiło się około 500 tys. ludzi. Tłumy kandydatów, aby dostać się na miejsce, przeskakiwały ogrodzenia i przepychały się, nie zważając na innych.

Jak poinformował nigeryjski minister spraw wewnętrznych Abba Moro, ludzie "stracili życie przez brak cierpliwości". - Nie zachowywali się poprawnie. To wywołało popłoch i sprawiło, że przestało być bezpiecznie - mówi, cytowany przez AP, minister.

Trzeba mieć anielską cierpliwość żeby żyć w takim kraju.

szeryf2

Wolny narkoman
172
281
Bez przesady. Anarchokapitalstą niestety nie jest, ale trafia do zwykłych ludzi, a o to przecież chodzi. Choć strasznie monotematyczny sie zrobił. Dla mnie jest wolnorynkowy dobrze wystarczająco :)

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Bez przesady. Anarchokapitalstą niestety nie jest, ale trafia do zwykłych ludzi, a o to przecież chodzi. Choć strasznie monotematyczny sie zrobił. Dla mnie jest wolnorynkowy dobrze wystarczająco

Fakt, trochę się zrehabilitował w nowym odcinku:

Zwracam honor, bo mimo wszystko skłania ludzi do refleksji i dyskusji w dobrym kierunku ;)

cojaturobie

Member
91
91
Nie wiem jak opisać tę sytuację, może napiszę tylko, że Jerzy Janowicz (rzekomo wschodząca gwiazda polskiego tenisa) wczuł się w atmosferę przedwyborczą i na konferencji pomeczowej postanowił zjechać wszystkich z góry na dół. Tylko tak mogę wytłumaczyć taką wypowiedź Janowicza, a kwiatki w stylu: "nie ma żadnej pomocy, i to w żadnym sporcie, i żadnym zawodzie. Każdy musi orać i wyrywać sobie, żeby coś osiągnąć" będę pamiętał jeszcze przez długo.

Wreszcie to do mnie dotarło - za niepowodzenia Janowicza odpowiada... krwiożerczy neoliberalizm! Przez niego nasi wybitni sportowcy muszą trenować po szopach. No i winni są jeszcze dziennikarze z oczekiwaniami (zaskakujące jak śnieg w styczniu), ale ja wiem dobrze, że to przecież też wina neoliberalizmu, bo to przez niego pismaki piszą tylko dla zysku. #winnyliberalizm #takbedziewakapie

M

Matrix

Guest
Szopa kosztowała 1o mln zł, sponsorem było miasto Łódż, swoją drogą bardzo profesjonalnie odpowiedział na zarzuty Andrzej Biernat

Okazuje się, że nawet najwyższy poziom można osiągnąć, trenując w szopie, więc po co nowoczesne hale.

Jerzy Janowicz po przegranym meczu w Pucharze Davisa powiedział, że swój talent szlifował w szopie, a w Polsce brakuje perspektyw do rozwoju. "Ta szopa kosztował 10 milionów złotych" - mówi minister sportu, Andrzej Biernat.

http://eurosport.onet.pl/zimowe/and...iech-ochlonie-i-zweryfikuje-swoje-slowa/sxhzf

http://sport.dziennik.pl/tenis/arty...janowicza-kosztowala-10-milionow-zlotych.html

D

Deleted member 4683

Guest
Nazwijcie mnie rasistą ( bo nim jestem :) ) ale uważam, że gdyby porwać małego cygana, wychowywać na dworze królewskim zapewniając edukację i doskonałe wzorce to typ i tak wyrósłby na półanalfabetę ze skłonnością do nałogów. Nigdy w życiu nie widziałem cygana ani cyganki którzy nie wyglądaliby na przynajmniej lekko opóźnionych w rozwoju.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
Cyganie to jedna z klas podludzi, nie można ich traktować poważnie, i nie mam tutaj na myśli, podejścia takiego jakim charakteryzuje się podejście do zwierząt domowych takich jak kot czy pies. Myślę, że to bardziej zwierzęta hodowlane takie jak kura, świnia, lub kaczka. Do czego są przeznaczone, wszyscy wiemy.

tomislav

4 777
13 003
Jaranek ... kompletnie nie zgadzam się z tym, co napisałeś. Z prostego powodu: umiejętność czytania to rzecz nabyta, podobnie jak wszelkie szczególne upodobania - mniej lub bardziej związane z przymusem powtórzeń.

Cyganie mają szambowatą kulturę, żyją w gównianych warunkach, albo tworzą grupy przestępcze. Jako koczujący, czują niechęć do prowadzących osiadły tryb życia. Poza tym, fizycznie są podobni do Hindusów, prawdopodobnie napłynęli kiedyś do Europy właśnie z rejonów Indii.
Myślę, że im większe skupiska ludzi, im większa gęstość zaludnienia, tym większe szambo się robi. Człowiek musi oddychać, mieć przestrzeń, własność, czas by się zorroganizować. Cyganie żyją w kolektywach, gdzie indywidualizm to ciężka przewina. Nie jest prawdą, że Cygan taki się rodzi, on jest tak a nie inaczej kształtowany już od kołyski.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom