W
Płeć to tylko konstrukt społecznyTo on czy ona?
Czy Ty własnie założyłeś, że w moim pytaniu ukryty był determinizm biologiczny vel biologizm?!Płeć to tylko konstrukt społeczny
Założyłem, ale jak rozumiem promujesz prymat świadomości nad rzeczywistością?Czy Ty własnie założyłeś, że w moim pytaniu ukryty był determinizm biologiczny vel biologizm?!
W przypadku tamtego osobnika jestem w to w stanie uwierzyć...Płeć to tylko konstrukt społeczny
Nie czytałem co napisał Ziemkiewicz, ale z tego co tu relacjonujesz to jest on konsekwentny. Jeżeli w tym narzekaniu Ziemkiewicza chodziło o to, że chciał on aby Żydzi się asymilowali, tzn. nie chciał Ziemkiewicz odrębnych grup etnicznych, rasowych etc., bo chciał by się one zasymilowały z narodem polskim i jeżeli MW wręcz odwrotnie nie chce aby murzyni się asymilowali i MW stoi na stanowisku „rasowego separatyzmu” to nic dziwnego, że Ziemkiewicz to potępia. Nie trudno chyba zauważyć, że ten „rasowy separatyzm” i asymilacjonizm to są zupełnie różne sprawy..
Mnie żenuje te oburzenie z prawej strony. Chyba już każdy dziennikarz prawicowy i polityk się wypowiedział i potępił. Ziemkiewicze, kurwa wszyscy, którzy zazwyczaj piszą rozsądnie i z rigczem, teraz dostali małpiego rozumu. Sam pamiętam Ziemkiewicza wykład, gdzie narzekał na Żydów w II rp, że się nie asymilowali.
Sprawa nie jest taka oczywista z punktu widzenia libertariańskiego.Poznań: zwolnienie z czynszu za "donos" na sąsiada
Urzędnicy z Poznania oferują najemcom miesiąc zwolnienia z czynszu w zamian za obywatelskie zgłoszenie, że sąsiad wynajmuje komuś mieszkanie komunalne, albo że jego lokal jest pusty. W ten sposób miasto, borykające z niedoborem mieszkań komunalnych, chce przejąć takie lokale od osób, które ich nie zajmują.
Program rusza w grudniu. By uzyskać zwolnienie z czynszu, należy wysłać pisemne zgłoszenie w sprawie sąsiada do poznańskiego Zarządu Komunalnych Zasobów Mieszkaniowych. Zostanie ono poddane weryfikacji przez pracowników.
Premia za dany lokal przysługuje osobie, która dokonała zgłoszenia jako pierwsza.
"Jeden czynsz to za mało", usłyszał reporter Polsat News od pani Irminy, mieszkanki lokalu komunalnego w Poznaniu. - Nikt nie zgłosi, bo każdy ma za uszami - dodała.
- Jakiś cwaniak dorabia się na miejskim majątku, to jest sytuacja, którą trzeba żelazem wypalać - tłumaczy Polsat News Tomasz Lewandowski zastępca prezydent Poznania.
Pilotażowy program potrwa do czerwca.
To jest ONO.To on czy ona?