Podziel się zażenowaniem

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Perełka z powyższego:

"In addition to the problem of making black players do more work to score as many points as their white counterpoints, this also exacerbates the Pokemon While Black problem: in an American policing/race landscape wheremerely moving though a white neighborhood with black skin can be a lethalexperience, black people literally have to risk their lives to play on the same field as white players."

So much oppression!

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 466
"Niezła dupeczka" - tak zwrócił się jeden z posłów do tej pani:

CoKDwx_WAAQB-jc.jpg

kompowiec

freetard
2 580
2 646
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,151...016.html?disableRedirects=true&squid_js=false

Nacjonalizm w akcji

Czy może być coś bardziej folwarcznego niż brak zapłaty za wykonaną pracę?
Pisał o tym jeden zagraniczny filozof: "W Polsce chłopa można sprzedać albo zarżnąć z bydłem" (Wolter).

I drugi filozof: "Szlachta może wszystko, a ciało narodu tkwi w niewolnictwie" (Monteskiusz).

I ekonomista: "Kilka milionów niewolników utrzymuje 200-300 tysięcy małych despotów" (Nicolas Baudeau).

I podróżnik: "Nędza chłopów w Polsce przekracza wszystko, co można powiedzieć" (Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre).

Nawet szpieg: "Nigdy nie widziałem śmiejącego się chłopa" (Méhée de la Touche

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Kuchciński: powstanie warszawskie stało się fundamentem naszej polskości

Powstanie warszawskie przyniosło wspaniałe skutki po latach. Stało się fundamentem naszej polskości, pokazało współczesny wymiar naszego republikanizmu - powiedział marszałek Sejmu Marek Kuchciński podczas uroczystości w Warszawie.

Podczas uroczystości przed pomnikiem Polskiego Państwa Podziemnego w Warszawie, związanych z 72. rocznicą wybuchu powstania warszawskiego, marszałek Sejmu przypomniał, że "wielkie wydarzenia historyczne pozostawiają po sobie ślady i świadectwa". - Kształtują tożsamość polityczną państw i wartości narodowe oraz nadają życiu publicznemu treść. Są przekazywane przez pokolenia, budują tradycję i pamięć historyczną. Powstanie warszawskie jest właśnie takim wydarzeniem w historii Polaków - ocenił.

- Przez dziesięciolecia eksponowano tragiczne ślady po powstaniu. Te materialne - ofiary ludobójstwa, bezmiar ruin i katastrofa społeczna oraz te duchowe - poniesiona klęska, zniszczone nadzieje na niepodległość, dramatyczne przeżycia pokolenia "Kolumbów" - powiedział. Jak zauważył, dziś myślenie o śladach powstania uległo zasadniczej zmianie.

"Powstanie warszawski uchroniło Niemcy, a może i Francję, przed komunizmem"
Jego zdaniem "powstanie przyniosło wspaniałe skutki po latach". - Stało się - wespół z powstaniem styczniowym, czynem legionowym, rewolucją "Solidarności" - fundamentem naszej polskości. (...) Pokazało współczesny wymiar polskiego republikanizmu; naszego sposobu myślenia o polityce, w którym wolność sąsiaduje z tragizmem i odwagą, przekraczającą wszelkie granice. Powstanie nie tylko stało się znakiem odróżniającym nas, Polaków, od innych, ale również wydarzeniem, pokazującym światu nasz sposób istnienia w tej części Europy - powiedział Kuchciński.

- Udowodniło rodakom, że wszelkie formy kompromisu z okupantami są nieskuteczne, zagrażają bytowi narodu i szkodzą polskiej racji stanu - dodał.

- Plan "Burza", którego częścią stały się walki w stolicy, zaangażował Niemców na Wschodzie, jednocześnie spowodował opóźnienie ofensywy sowieckiej. Z tych powodów ZSRR nie zagarnął całej Europy Środkowej i można powiedzieć, że powstanie uchroniło Niemcy, a może i Francję, przed komunizmem. Doszło do Łaby, nie do Renu. Europa została podzielona na dwie części - w tej Zachodniej, gdzie Sowici nie doszli, pozostały wyspy wolności i demokracji" - ocenił marszałek Sejmu.

pogrubienia moje...

D

Deleted member 4683

Guest
Dzisiaj widziałem wywiad z sanitariuszką z powstania. Babcia opowiada jak miała 17 lat i taszczyła do szpitala swojego rannego kumpla. Ponieważ sama nie dawała rady to poprosiła dwóch napotkanych ludzi ale ogień był taki, że ci cywile się bali. No to ona wyciągnęła gnata i już nie mieli nic do gadania he he. Ze strony dziennikarzyny pełna aprobata. Zero refleksji, że przecież ten jej kumpel zgłosił się sam na ochotnika i wiedział co ryzykuje a przechodniów nikt nie pytał czy chcą się bawić w wojo, zostali po chamsku sterroryzowani przez gówniarę z pistoletem. Ciekaw jestem czy to dziennikarskie gówno tak by się paliło do targania rannego desperata mając rodzinę i dzieciaki czekające w jakichś ruinach.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Kontestacja ma kłopoty. Nic w tym dziwnego, kłopoty to specjalność codzienności, ale kiedy przeczytałem co napisał na FB niejaki Hugo, zdębiałem. Ten człowiek chyba ostatecznie zgłupiał, albo uprawia tani szantaż emocjonalny wobec rzeszy oddanych KS.

Pokrótce: chodzi o roczne koszty utrzymania serwisu. Nie wiem, co oni w to wliczają, ale tymczasowo news idzie w żenua-wątek.

"Goran Umičević Ile w sumie potrzeba ? Jakie sa roczne koszty utrzymania serwisu ? Pozdrawiam

Kontestacja Hugo (trzy osoby maja dostep do konta ,wiec inne odpisują):

Roczne koszty utrzymania zalezą od tego ile jest do dyspozycji. Bo na reklamę można wydać dowolną ilość pieniędzy. W planie minimum to około 100 tys. zł.
"

Trzeba przyznać, że skurczybyki mają rozmach. W bezczelności również. Kuce, co przez lata na to płacili, powinni spuścić im wpierdol za kompletną niegospodarność.

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
Nikt jeszcze nie zasugerował, że pokemon go to konspira ekstrawertyków, której celem jest wywabienie piwniczaków w jedne miejsce i (tu wstaw swoją wersję zdarzeń)?
obawiam się że jest gorzej

Pokemon Go – konspiracja CIA i Google

Miliony graczy Pokemon Go są nieświadomymi pionkami w globalnym projekcie kontroli CIA i Google. Pokemon Go to gra na smartfony, która zmusza graczy do podążania mapami Google, by zbierać potwory znane jako pokemony.

Gra osiągnęła rekordy popularności gdy została wydana w zeszłym tygodniu i dodała 9 miliardów dolarów do cen akcji firmy Nintendo, która stworzyła markę Pokemon.

Wśród ludzi pojawiły się jednak obawy, że Pokemon Go to skomplikowany chwyt, by szpiegować miliony ludzi.

We wtorek amerykański serwis Gawker doniósł, że twórca gry, Niantec, był łączony z CIA. John Hanke jest dyrektorem Niantec’a. Stworzył on w 2001 r. program o nazwie Keyhole i Gawker oparł wiele ze swej teorii na kontaktach biznesowych pana Hanke.

Keyhole był finansowany przez CIA. Większość pieniędzy użyta do finansowania programu pochodziła z rządowej agencji NGA [National Geospatial-Intelligence Agency].

Podstawowym zadaniem tej agencji jest „gromadzenie, analizowanie i rozprzestrzenianie wywiadu”.

Keyhole został wtedy wykupiony i przekształcony w Google Earth. Google Earth zasila grę Pokemon Go.

W polityce prywatności Pokemon Go czytamy: „Możemy ujawnić każdą informację o tobie (lub o twoim upoważnionym dziecku), która jest w naszym posiadaniu lub kontroli rządowi, urzędnikom egzekwującym prawo lub osobom prywatnym”.

Pokemon Go śledzi położenie użytkownika, pamięć telefonu, informacje z konta Google (jeśli dołączyłeś do gry w ten sposób), kamerę, kontakty i rozpoznaną działalność – więc ludzie zaczynają panikować.

Gracze Pokemon Go używają kamery, by wyświetlić pokemona publicznie. Są wabieni do miejsc i własności prywatnych.

Jeden z użytkowników Reddit tłumaczy: „jeśli jesteś agencją wywiadowczą i potrzebujesz zdjęć wnętrza domu lub firmy, to po prostu możesz umieścić tam pożądanego pokemona lub pokrewne przedmioty, i niech całkowicie nieświadomi obywatele zrobią zdjęcia dla ciebie”.

Boon Sheridan z Massachusetts wyjaśnił, dlaczego jego dom został otoczony przez graczy – otóż był on placem walki między trenerami pokemonów.

Źródło: http://thenewdaily.com.au/life/2016/07/12/pokemon-go-cia-conspiracy/

Opr. mkmb

Komentarz pod artykułem: „Oni nawet nie potrzebują pociągów, by was siłą zawieść do obozów FEMA. Jedyne co potrzeba, to umieścić tam pokemona i wy głupcy sami tam pojedziecie”.

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/pokemon-go-konspiracja-cia-i-google-2016-07

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Nie podają (przynajmniej w mailu zachęcającym do wpłaty) przyczyny padnięcia strony, a wygląda to nawet tak (po usunięciu zaciemniaczowego tekstu), jakby Hugo wyłączył ją, by zachęcić do wpłat. Nie podał jak nawet mniej więcej rozkładają się wydatki, a każdy przecież się zacznie zastanawiać na co idzie tyle kasy. Celują niby w takich świadomych i przedsiębiorczych słuchaczy, a stosują wobec nich jakieś scamowe techniki marketingowe.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Kontestacja ma kłopoty. Nic w tym dziwnego, kłopoty to specjalność codzienności, ale kiedy przeczytałem co napisał na FB niejaki Hugo, zdębiałem. Ten człowiek chyba ostatecznie zgłupiał, albo uprawia tani szantaż emocjonalny wobec rzeszy oddanych KS.

Pokrótce: chodzi o roczne koszty utrzymania serwisu. Nie wiem, co oni w to wliczają, ale tymczasowo news idzie w żenua-wątek.

"Goran Umičević Ile w sumie potrzeba ? Jakie sa roczne koszty utrzymania serwisu ? Pozdrawiam

Kontestacja Hugo (trzy osoby maja dostep do konta ,wiec inne odpisują):

Roczne koszty utrzymania zalezą od tego ile jest do dyspozycji. Bo na reklamę można wydać dowolną ilość pieniędzy. W planie minimum to około 100 tys. zł.
"

Trzeba przyznać, że skurczybyki mają rozmach. W bezczelności również. Kuce, co przez lata na to płacili, powinni spuścić im wpierdol za kompletną niegospodarność.
Moim daniem źle odczytałeś wiadomość. Kwota 100 tys. zł została podana w odniesieniu do wydatków na reklamę, a nie na utrzymanie radia.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
No nie, chodziło o utrzymanie serwisu w skali roku. Odpowiedział na pytanie o serwis. Może dopisał przez pomyłkę zero? Zresztą, jakie to ma znaczenie. Nawet 10 tys. rocznie za radio netowe to jakiś absurd, tym bardziej, że ichnia jakość audio nadawania to dźwięk z tekturowego pudła plus dodatkowe zniekształcenia. Tyle lat, tyle wpłat a główny nadający brzmi jak ze studni i radio wolna europa.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Nie ma pomyłki w rzędzie wielkości tej kwoty. W mailu jest jej potwierdzenie + chwyt Rydzyka "na czym mam jeździć? na krowie mam jeździć?"
JAKIE TO SĄ KOSZTY?

Na spotkaniach w "realu" często spotykam się ze "specjalistami" od internetu, którzy mówią:
- Skąd te koszty? Przecież domenka kosztuje złotówkę, a hosting dziewięć. To radio kosztuje cię dychę rocznie

Odpuszczając sobie totalnych ignorantów muszę jednak uświadomić niektórych, że utrzymanie kosztuje rzeczywiście dychę. Ale z trzema zerami po niej. I to miesięcznie.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Jeżeli faktycznie koszt utrzymania radia wynosi 10 tys. zł miesięcznie, to albo coś tam jest mocno nie tak z zarządzaniem, albo jest to po prostu wprowadzanie (świadome lub nie) ludzi w błąd celem zwiększenia wpływów.
Pytaniem pozostaje wówczas, na co te pieniądze są wydawane...

Do góry Bottom