Piłka nożna i wszystko, co z nią związane

Wytypuj zwycięzcę EURO 2020:

• Total voters
    1
  • Poll closed .

tolep

five miles out
8 587
15 489
Moja rodzina to są dla mnie nasi, w odróżnieniu od pozostałych
Ludzie z Krzesin to są dla mnie nasi, w odróżnieniu od pozostałych
Ludzie z Poznania (Krzesiny i północno zachodnie peryferia Krzesin) to są dla mnie nasi, w odróżnieniu od pozostałych
Lech Poznań (nie wyłączając obcokrajowców i obcorasowców) to są dla mnie nasi, w odróżnieniu od pozostałych
Uczestnicy tego forum (i paru innych miejsc w internecie, odpowiednio) to są dla mnie nasi, w odróżnieniu od pozostałych
Mężczyźni
Biali
Słowianie
Polacy
Mięsożercy
Hetreroseksualiści
...
Drużyna polska na Mistrzostwach Europy
...
...
Ziemianie to będą dla mnie nasi, w odróżnieniu od Aldebarańczyków, jeśli tacy by się pojawili.

Wszystko zależy od kontekstu.

Tak więc nie rozumiem zupełnie tego idiotycznego zdziwienia.

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 587
15 489
No i suplement do powyższego, czyli jak @tomkiewicz okazał się [UJAWNIAMY!] poplecznikiem żydokomuchów z Agory.

Młodzież Wszechpolska pogratulowała piłkarzom. "GW" oburzona
Komentarzy: 11, Wyświetleń: 1068
Tagi: rasizm, piłkarze, Młodzież Wszechpolska

INFO: Młodzież Wszechpolska "w sposób rasistowski" pogratulowała awansu polskim piłkarzom - alarmuje gazeta.pl.

Portal podaje, że na facebookowym profilu "Młodzież Wszechpolska - Okręg Podkarpacki" umieszczono fotografię, na której widać reprezentantów Polski ubranych w eleganckie garnitury firmy Vistula. Na zdjęciu umieszczono napis: "All Different. All White", czyli "Wszyscy różni, wszyscy biali". Pod zdjęciem od razu pojawiły się liczne komentarze. "CZOŁEM WIELKIEJ POLSCE!", "Francuzi i Niemcy tego komfortu nie mają, grają u nich obcokrajowcy", "Brawo, Polska i Polacy!", "Anglia kolorowo i wesoło".

Portal podaje, że grafika zwróciła uwagę Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych.

Źródło: gazeta.pl

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Było blisko, i tak jestem zadowolony, dostarczyli dużo pozytywnych emocji, grali na tyle dobrze, że wizja finału nie wydawała się być absurdalna. Turniej na duży plus.

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Grali podobnie jak drużyna Piechniczka, z tą jednak różnicą, że mniej skutecznie. Może kiedyś wygracie, Volvek ;)

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 674
Szkoda że Łukasz Piszczek nie urodził się Niemcem albo Włochem, bo z taką grą zasłużył na tytuł mistrza Europy. Nie sądzę, by w przyszłości był aż tak dobry, dla bocznych obrońców czas jest nieubłagany. Ale mam nadzieję, że w parunastu meczach jeszcze pomoże przydusić rywali Polski.

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Wygraliśmy Teraz tym bardziej damy radę, będziemy dumni z naszego zespołu. wiele przemawia za naszym awansem.
Nie żebym się czepiał złośliwie, po prostu się czepiam. Mnie też ciekawi to zjawisko. Generalnie można uznać je za przejaw więzi narodowej, no bo za cóż innego? Ja tego nie czuję w ogóle. Może to jest coś, co powinno niepokoić?
mysle ze masz racje, bardziej naturalnie to zdanie brzmialo by w libertarianskiej nowomowie:
"druzyna reprezentacji zorganizowanej organizacji przestepczej o nazwie rzeczpojebana polska wygrala. teraz tym bardziej druzyna reprezentacji zorganizowanej organizacji przestepczej o nazwie rzeczpojebana polska da rade, a kibice druzyny reprezentacji zorganizowanej organizacji przestepczej o nazwie rzeczpojebana polska beda mogli byc dumni z druzyny reprezentacji zorganizowanej organizacji przestepczej o nazwie rzeczpojebana polska. wiele przemawia za awansem druzyny reprezentacji zorganizowanej organizacji przestepczej o nazwie rzeczpojebana polska"
no i nawet nikt sie nie przypierdoli za stosowanie skrotow myslowych!:p

a co do samego meczu to znowu prawie zawal po 120 minutach, szkoda ze chlopaki grajac imho najlepszy swoj mecz w turnieju odpadli. z drugiej strony sam wynik na euro tez cieszy. tak wiec czekam na ms za 2 lata i mam nadzieje na wiecej. howgh!

tolep

five miles out
8 587
15 489
Polska rozegrała dobry mecz z Niemcami i jedną połowę ze Szwajcarią. Z Irlandią było całkiem nieźle, chociaż tutaj mieliśmy miażdżącą przewagę optyczną.

Mecz z Ukrainą był nędzny, podobnie jak cała reszta meczu ze Szwajcarią

Wynik z Portugalią sprawiedliwy, choć gra przeciętna, poza niezłymi paroma momentami. Bezradne klepanie na własnej połowie, a potem im bliżej bramki Portugalii tym gorzej.

U

ultimate

Guest
Ronaldo nie pokazał nic! Przereklamowany. Ogólnie Polacy zagrali bardzo dobry turniej.Szkoda.Mogliśmy wygrać.Niestety,odpadliśmy. Awansowała drużyna, która nie wygrała żadnego meczu.Ogromnie żal wysiłku Polaków.Pięknie grali.Już niedługo mistrzostwa świata.Czekamy.

A co na to Niemcy?:
"Portugalia w półfinale to jakiś ponury żart" - tak tytułuje swoją relację z meczu "Die Welt". Zanotujmy to: pierwszy półfinalista tego Euro nie mierzył się na tym turnieju jeszcze z żadnym z najmocniejszych rywali, a i tak nie zagrał do tej pory ani jednego dobrego meczu i nie potrafił jeszcze wygrać ani razu w ciągu 90 minut." - podsumował "Die Welt".

Ostatnio edytowane przez moderatora:

chelioss

Well-Known Member
129
420
Reprezentacja Francji kiedyś i dziś:

0_1_75420_Francja_kiedys_i_dzisiaj_przez_pluszowymis.jpg

Mam nadzieje że Islandczycy dokopią czarnuchom :D

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 253
Ronaldo nie pokazał nic! Przereklamowany. Ogólnie Polacy zagrali bardzo dobry turniej.Szkoda.Mogliśmy wygrać.Niestety,odpadliśmy. Awansowała drużyna, która nie wygrała żadnego meczu.Ogromnie żal wysiłku Polaków.Pięknie grali.Już niedługo mistrzostwa świata.Czekamy.

A co na to Niemcy?:
"Portugalia w półfinale to jakiś ponury żart" - tak tytułuje swoją relację z meczu "Die Welt". Zanotujmy to: pierwszy półfinalista tego Euro nie mierzył się na tym turnieju jeszcze z żadnym z najmocniejszych rywali, a i tak nie zagrał do tej pory ani jednego dobrego meczu i nie potrafił jeszcze wygrać ani razu w ciągu 90 minut." - podsumował "Die Welt".
No tak, a my wygraliśmy aż z Irlandią i Ukrainą przed 90 minutą, przy grze Portugalii z Islandią (która wpierdolila Anglii) i z Wegrami (którzy również dobrze grali) to łatwizna. Portugalii nawet jak nie idzie, to i tak idzie lepiej niż polsce, która rzekomo tym razem dobrze grała (co jest imo bzdurą bo z Niemcami zremisowali stojąc przy bramce a Szwajcarią wygrali fartem w karnych)

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 383
Polska rozegrała dobry mecz z Niemcami i jedną połowę ze Szwajcarią. Z Irlandią było całkiem nieźle, chociaż tutaj mieliśmy miażdżącą przewagę optyczną.

Mecz z Ukrainą był nędzny, podobnie jak cała reszta meczu ze Szwajcarią

Wynik z Portugalią sprawiedliwy, choć gra przeciętna, poza niezłymi paroma momentami. Bezradne klepanie na własnej połowie, a potem im bliżej bramki Portugalii tym gorzej.
No właśnie nie do końca, bo co prawda Rasisaldo miałe tą swoją setke i tą sznasę na karnego, ale tak to wskazanie na nas... to z Szwajcarią przeciwnicy zsługiwali na zwycięztwo.

U

ultimate

Guest
Portugalii nawet jak nie idzie, to i tak idzie lepiej niż polsce, która rzekomo tym razem dobrze grała
Ta. Nasi fartem wygrali ze Szwajcarami ale Portugalia z nami to już nie fartem co?
Portugalia nie wygrała ani jednego meczu.Remisowali albo karne.Nasi wygrali 1;0 z Ukrainą i Irlandią.
Z Niemcami zremisowaliśmy, tak samo ze Szwajcarią.Nie licząc karnych.Mieli nasi wielkie szanse na półfinał. Karnego nie wykorzystał Błaszczykowski.Cóz, bywa i tak.Nawet najlepszym czasem nie udaje się strzelić karnego. Dawno tak dobrej druzyny nie mieliśmy. Portugalia byla dla nas najsłabszym przeciwnikiem. Mogliśmy ten mecz wygrać.Cóż,sport.Ale niektórym polakom nigdy się nie dogodzi.Tak zle i tak niedobrze.Szkoda gadać.

http://euro2016.polsatsport.pl/gorace-przywitanie-reprezentantow-polski-na-okeciu.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Ponieważ graliśmy dobrze. Kibice przede wszystkim są zadowoleni z tego, że zmieniła się mentalność tej drużyny, widać, że to gracze z ambicjami, a nie kolejna zgraja przegrywów, którzy zawsze zawodzą na największych imprezach. Pokazaliśmy dużo fajnych momentów, wiadomo, że nie graliśmy cały czas super, mamy swoje słabości i pokazaliśmy je nie raz, nie dwa - chodzi o sam fakt, że polska reprezentacja w końcu wygląda jak zespół i teraz meczu wyczekuje się z ekscytacją, a nie strachem przed tym, że dostaniemy wpierdol I to jest główny powód tego, że panuje takie zadowolenie występem Polaków na Euro.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 253
Ta. Nasi fartem wygrali ze Szwajcarami ale Portugalia z nami to już nie fartem co?
Portugalia wygrała bo obroniła karnego... my nie... po prostu Xhaka nie trafił w ogóle w bramkę, natomiast nasz bramkarz rzucił się w drugą stronę.

Portugalia nie wygrała ani jednego meczu.Remisowali albo karne.Nasi wygrali 1;0 z Ukrainą i Irlandią.
Remisowali z Islandią i Węgrami, Austrią, z Ukrainą i NiRem też by wygrali...
Z Niemcami zremisowaliśmy,
No... stojąc pod własną bramką cały mecz, wielki mi wyczyn..
Sorry, ale zarówno Niemcy (56% possesssion) jak i Szwajcarzy (59% possession), a nawet Portugalia (54% possession), dominowali nad cebulacką drużyną jak nie na początku to pod koniec meczu, gdyby nie było karniaków, tylko gra do skutku to by przejebali mecz z Niemcami, Szwajcarią i Portugalią.

Do góry Bottom