Petycja do zarządu Nowej Prawicy.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
u-yok.gif

Skoro Korwin jest taki bezwarunkowo bzitki, bo chce utrzymać wojsko, policje, sądy i administracje małą - Proszę mi zatem wyłożyć wasze plany w związku z obaleniem obecnego systemu i triumfu anarchokapitalizmu, skoro stanowicie realną alternatywę.
Przypominam, że ZUS niedługo pójdzie z dymem - a tymczasem PL ma dopiero 1000 <lubię to> na Fejsbuku.

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Pojawiały się pomysły desantu na Somalię i pisanie listów do magnatów, ale skończył się na teorii.

Ewolucjoniści popierają demokrację/agoryzm i liczą, że można państwo zniszczyć pokojowo. Rewolucjoniści czekają na "mesjasza akapu" (albo fatalnie im rewolucja idzie), dobrą okazję, albo liczą, że system sam się rozjebie, w między czasie biją pianę. :)

M

MichalD

Guest
Póki co , nie ma o czym dyskutować. W temacie o PL, 3 osoby wyraziły gotowość płacenia po 100 zł na partię. To w sam razy na koszty utrzymania wirtualnego biura. ;)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Skoro Korwin jest taki bezwarunkowo bzitki, bo chce utrzymać wojsko, policje, sądy i administracje małą - Proszę mi zatem wyłożyć wasze plany w związku z obaleniem obecnego systemu i triumfu anarchokapitalizmu, skoro stanowicie realną alternatywę.
Przypominam, że ZUS niedługo pójdzie z dymem - a tymczasem PL ma dopiero 1000 <lubię to> na Fejsbuku.

Postawię tę kwestię inaczej. Nie jesteśmy alternatywą dla KNP i JKM, bo ten twór w kwestii triumfu anarchokapitalizmu (ba, nawet wolności) jest niczym. Nie przybliża nas ani o jotę. Nie można być alternatywą do niczego. Albo inaczej, wszystko jest dla tego alternatywą, nawet jak ma jednego lajka na FB.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Ewolucjoniści popierają demokrację/agoryzm i liczą, że można państwo zniszczyć pokojowo. Rewolucjoniści czekają na "mesjasza akapu" (albo fatalnie im rewolucja idzie), dobrą okazję, albo liczą, że system sam się rozjebie, w między czasie biją pianę. :)

Agoryzm jest strategią rewolucyjną. A przynajmniej miał być według Konkina. Miało to wyglądać tak: przechodzenie wielu ludzi do szarej strefy, tworzenie sieci handlowych a następnie zbrojne uderzenie w umierającego lewiatana.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Postawię tę kwestię inaczej. Nie jesteśmy alternatywą dla KNP i JKM, bo ten twór w kwestii triumfu anarchokapitalizmu (ba, nawet wolności) jest niczym. Nie przybliża nas ani o jotę. Nie można być alternatywą do niczego. Albo inaczej, wszystko jest dla tego alternatywą, nawet jak ma jednego lajka na FB.
Jak to niczym ? po 15 latach panowania takiego Korwina np. - wzrost gospodarczy i inne wskaźniki DOBITNIE udowodnią, że wolny rynek działa - a wtedy to już z górki.
Bo ludzie z nową mentalnością, łatwiej przyswoją anarchokapitalizm niż teraz (chyba że chcecie, aby obecny stan rzeczy trwał nadal - pomysłu na uzdrowienie Polski jak od was nie było tak nie ma nadal)

Resumując - podajcie mi lepszą receptę na przegonienie czerwonych niż Korwin-Mikke to przestanę go popierać i przyznam rację.

@Lancaster

A co do tego czy się system rozjebie - nie liczę na to, że w dobie słabego libertarianizmu w Polsce bez Korwina powstanie coś w połowie wolnego co proponuje JKM - będzie znowu nisko-podatkowy kompromis (w celu napędzenia gospodarki i spłaty długów) - a późnej znowu to samo będzie się nawarstwiać - jednym słowem powtórka z Historii.

Monarchia jednak przetrwa dłużej i nawet jak upadnie po 50 latach i powstanie70% próg podatkowy - będzie i tak wygodnie się żyło z uwagi na postęp techniki i ogólnie - nauki.

Hitch

3 220
4 876
po 15 latach panowania takiego Korwina np. - wzrost gospodarczy i inne wskaźniki DOBITNIE udowodnią, że wolny rynek działa - a wtedy to już z górki.

Umówmy się, że nie ma żadnych przesłanek by tak uważać. Szczerze powiedziawszy, bardziej jestem skłonny ku teorii, że po roku panowania korwina dług byłby 20 razy taki jak dziś i bylibyśmy w stanie wojny, z którymś sąsiadem. Albo ze wszystkimi.

Resumując - podajcie mi lepszą receptę na przegonienie czerwonych niż Korwin-Mikke to przestanę go popierać i przyznam rację.

Przegonić ich. Niestety zajebiście się tu ufortyfikowali na przestrzeni dekad i stworzyli cały ten system, żeby ich bronił. Także ani korwin, ani żadna inna grupa ludzi działających zgodnie z zasadami tego systemu (zakładanie partii, demokratyczne wybory) nie przegoni komuchów.

pomysłu na uzdrowienie Polski jak od was nie było tak nie ma nadal

Bo tu nikt nie chce uzdrawiać mitycznego mesjasza Europy. Tu nikt nie chce uzdrawiać nikogo na siłę z resztą. Każdy chce mieć święty spokój, i chce "dawać" innym to samo.

w połowie wolnego co proponuje JKM

Póki korwin rości sobie prawo do rządzenia innymi, nie proponuje on niczego wolnego. Podstawowy błąd myślowy każdego polityka, nawet idealistów. Myślą, że korupcja wartości i etyki wypływająca z samego zamysłu władzy jakimś magicznym cudem ich ominie. Dlatego ja np. nie dążę do władzy. Bo nie chcę, żeby inni mną też rządzili.

Żeś dojebał piździe uszy. Monarchia? Serio? Jesteśmy za likwidowaniem państwa i jego bezsensownych instytucji, a ty wyjeżdżasz z kolesiem, który legitymizuje swoją władzę na zasadzie "bo kilkaset lat temu mój przodek ubzdurał sobie, że dostał władzę od boga". Monarchia jest nam tak samo, kurwa, potrzebna jak ZUS, prezydent, premier czy ministrowie. A do tego tak samo głupia i zła, co religia, demokracja lub komunizm.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
To pytam po raz 3 - jakie macie pomysły na likwidacje tego państwa? - i odpowiedzi nie mam nadal.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
N-Ś, czy ty przypadkiem nie pomyliłeś forów i nie chciałeś wskoczyć na forum.nowaprawica.org.pl?

To pytam po raz 3 - jakie macie pomysły na likwidacje tego państwa? - i odpowiedzi nie mam nadal.
Głosować nogami, jak 2 mln innych uciekinierów. Ja dzieci wychowuję na emigrantów i spierdalam razem z nimi bawić wnuki :)

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
No jak pomysłem libertarian na poprawę sytuacji w kraju - jest spierdolić z niego - to rzeczywiście, widocznie pomyliłem forum.

M

Matrix

Guest
No jak pomysłem libertarian na poprawę sytuacji w kraju - jest spierdolić z niego - to rzeczywiście, widocznie pomyliłem forum.
Libertarianie w demokracji nie mają szans na zmianę ustroju,wejście do sejmu, ale nie potrafią myśleć inaczej, jest ich 2 %, nie brylują w mediach,ale żyją z podniesioną głową.

Hitch

3 220
4 876

No, a pomysłem JKM jest stworzenie kolejnej bezsensownej, pochłaniającej kasę instytucji, zbrojenie się na wojnę z Niemcami i kolonizacja Marsa w ciągu 7 lat.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
N-Ś, ja nie muszę mieć pomysłu na naprawę kraju bo nie jestem partyjniakiem wiec proszę mi nie czynić tutaj jakiś zarzutów, że to, że tamto, że petycji nie podpisuję itp. itd. :) Jak chcesz zobaczyć jakieś pomysły to wskakuj na forum Partii Libertariańskiej być może jakieś mają i podpisują jakieś petycje, w końcu to ma być partia polityczna.

Napisz lepiej jakie pomysły ma Pan Janusz - 20 lat działalności w IIIRP i poparcie nadal w granicach błędu statystycznego mimo rzekomego heroicznego poświęcenia mas gimnazjalistów. Jakieś wnioski udało się wyciągnąć, czy dalej „Za Hitlera było lepiej”, „Wyślijmy Polaka na Marsa w jedną stronę!”? Wiesz, ja nie jestem korwinistą ale z dorobku Pana Janusza czasem korzystam. Ot, choćby z tego opisanego w temacie „szachy dla debili” czy jakoś tak, gdzie Pan Janusz zaproponował spuścić zasłonę milczenia na paralityków i nieudaczników i tak też zrobiłem, spuszczając ją na niego :)

To co tutaj postulujesz to hasło „socjalizm tak, wypaczenia nie” przerobione na korwinizm. Korwin miał swoje pięć minut (a właściwie to 20 lat), nic nie zrobił, nic nie osiągnął i nic nie zbudował poza własnym nazwiskiem, które pozwala mu wyżyć z pisania mniej lub bardziej błyskotliwych artykułów do gazet. Jedyne jego „osiągnięcie” to zantagonizowanie do siebie ludzi w takim stopniu, że nawet na różnych libertarianach, gdzie faktycznie tak na zdrowy rozsądek powinien mieć jakieś poparcie, mają z niego polewkę i orają intensywniej niż Karola Marksa. Sorry, ale ten mesjasz się zwyczajnie nie sprawdził, czekamy na następnego :)

Mnie w ogóle chce się już rzygać jak słyszę o "poświęceniu", "inicjatywie", "wybieraniu mniejszego zła" itp.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055

Nie ma żadnego znaczenia jaki mamy pomysł na poprawę kraju, bo nie będzie on w ogóle wcielony w życie. Pozostaje nam się przyglądać jak wszystko bankrutuje, a potem władzę przejmuje jakiś dyktator czy komuchy.
Oczywiście zawsze można szerzyć ideę. Gdyby na świecie był jeden libertarianin, co byłoby najbardziej efektywnym sposobem na wprowadzenie anarcho-kapitalizmu? Jakby się wysadził w siedzibie ZUS? Jakby założył partię? Czy jakby przekonał kogoś innego do libertarianizmu i tym samym zwiększył "siłę" idei o 100% ;)
Może Korwin ma 2% poparcia, ale podejrzewam, że jest drugie tyle osób, które się nim zniechęciły i przestały głosować w ogóle.
Poza tym, te Twoje wizje, że Korwin przejmuje władzę, utrzymuje ją przez 15 lat i Polska staje się ostoją wolnego rynku i dobrobytu... chyba sam w to nie wierzysz.
I ostatnia kwestia, która była tu już poruszana. Korwin może wprowadzić większy zamordyzm niż jest teraz. On jest zwolennikiem silnego państwa (pamiętam jak gdzieś pisał, że to dobrze jak władza spuściła wpierdol protestującym ludziom, bo słaba władza to zła władza), cenzury mediów, finansowania lotów na Marsa i jeszcze wiele takich rzeczy by się znalazło. Nie wiem dlaczego miałbym go wspierać.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Nie ma żadnego znaczenia jaki mamy pomysł na poprawę kraju, bo nie będzie on w ogóle wcielony w życie. Pozostaje nam się przyglądać jak wszystko bankrutuje, a potem władzę przejmuje jakiś dyktator czy komuchy.

No i tu się różnimy i nie ma co dyskutować nawet.
A pojęcie "mniejsze zło" tak naprawdę w realu funkcjonuje jako "takie samo zło" - głownie w kontekście potyczek wyborczych PiS i PO .
Jak mam wybrać przy okazji zapaści tego systemu Korwina Mikke albo kompromis Państwa socjalnego z małymi podatkami - to wolę Monarchię wolnorynkową w wydaniu takiego osobnika jak Korwin - bo stanowi ona lepszą platformę do działań libertarian niż państwo socjaldemokratyczne - a taki model ponownie wygra jak się nie wyedukuje społeczeństwa.
A to że po 15 latach podatku 10 % Polska będzie w bardzo dobrym stanie - ja w to nie wierzę, ja jestem pewien tego.
Napisz lepiej jakie pomysły ma Pan Janusz - 20 lat działalności w IIIRP i poparcie nadal w granicach błędu statystycznego mimo rzekomego heroicznego poświęcenia mas gimnazjalistów.

Ostatnio to się zmienia z uwagi na zrzucenie Telewizyjnego monopolu informacji.

UPR z Korwinem zrobił więcej na tej przestrzeni niż każda inna frakcja w kraju - więc zarzucanie komuś braku skuteczności bez pkt odniesienia do innych frakcji - jest absurdalne.

Bo skąd możesz wiedzieć jak by zadziałał inny typ retoryki w stosunku do post-PRL-wskiego ludu - skoro taka nie miała miejsca, bo tylko Korwina pokazywali - oczywiście motłoch się śmiał z jego niepopularnych tez - ale mądrym dawał materiał do dedukcji - ci znowu przekonywali bliskich i rodziny.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
nie wiem jak inni, ale mi tam nie zależy na poprawie sytuacji gdzieśtam, mnie interesuje ino moja sytuacja, mojej rodziny, znajomych, okolicznych lasów, doliny, reszta mnie nie interesuje
ja dąże ino do uwolnienia siebie samego a nie wyzwalania innych czy naprawy kraju, nie zaliczam sie do żadnego kolektywu polaków, moja flaga nie jest biało czerwona, polska to nie mój kraj, niech se ci tam w polsce sami robią co chcą...
ja chce mieć ino świynty spokój dla siebie...

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
UPR z Korwinem zrobił więcej na tej przestrzeni niż każda inna frakcja w kraju - więc zarzucanie komuś braku skuteczności bez pkt odniesienia do innych frakcji - jest absurdalne.
Ale co zrobił?
ale mądrym dawał materiał do dedukcji - ci znowu przekonywali bliskich i rodziny.
Normalnie prawie jak Jezus, tylko chyba zbyt wielu tych mądrych nie było, choćby tutaj znalazł się tylko 1 jak wcześniej pisałeś :)

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
nie wiem jak inni, ale mi tam nie zależy na poprawie sytuacji gdzieśtam, mnie interesuje ino moja sytuacja, mojej rodziny, znajomych, okolicznych lasów, doliny, reszta mnie nie interesuje
ja dąże ino do uwolnienia siebie samego a nie wyzwalania innych czy naprawy kraju, nie zaliczam sie do żadnego kolektywu polaków, moja flaga nie jest biało czerwona, polska to nie mój kraj, niech se ci tam w polsce sami robią co chcą...
ja chce mieć ino świynty spokój dla siebie...

Nikt nie mówi o członkostwie w kolektywie - tylko stworzeniu w końcu krainy, która się rozwija i bogaci, do której każdy może spierdolić ze swojego zadupia czerwonego - i gdyby nie ludzie którzy bezinteresownie o to zabiegają, aby gdzieś w końcu wyrosła wolność (być może z powodu rasowego instynktu samozachowawczego lub innych powodów - nieważne motywacje) - Ty nie miałbyś GDZIE uciec i spełniać swoje potrzeby, bo każdy by miał wyjebane na swój kraj - więc trochę ujeżdżacie czyjeś garby swoim nihilizmem i obojętnością.

Tak więc o własny kraj trzeba też dbać i nie trwonić wolności, za którą być może przodkowie przelewali krew i nie dawali sobie odgryźć ręki, bo można przecież spierdolić zawsze za granice - to mi trochę przypomina podejście wyborców RPP.

Dziś nie ma już nowych lądów do odkrycia i niestety trzeba walczyć z czerwoną zarazą u siebie.

A co do innego zarzutu : Polska niedługo bankrutuje i ludzie coraz chętniej przyjmują alternatywy wobec obecnego systemu - jest ku temu okazja dobra.
I oczywiście, pracując na poczcie w NL miałem więcej do pogadania z szefem niż wieśniakiem z Polski, który w weekend potrafi zachlać się tylko - ale to nie o to chodzi.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Ale co zrobił?

Nie widzisz nadal błędu logicznego?
A skąd wiesz że komuś innemu by lepiej poszło (krytykując 20 lat pracy Korwina i UPR) - skoro takiej osoby i frakcji nie było, albo nie była zauważalna (co znowu potwierdza, że działała mniej skutecznie) :)

A co do Polski - jestem przywiązany właśnie do tego kraju i tutaj mi się marzy pełny kapitalizm a nie w przepełnionym Turkami NL - co w tym złego?
Co jest złego w przywiązaniu do kraju?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
no a ja jestem przywiązany do mojej doliny, pomorze czy wielkopolska to taka sama obca kraina jak niemcy czy holandia...

Do góry Bottom