Nie znam dokładnych kwot. Ale heloł, to tak jakbyś się zdziwił, że na jesień deszcz pada. Żyjemy w socjalizmie, więc są równi i równiejsi. A ja nie widzę całkowitego braku celowości w uprzywilejowaniu konkretnie tej grupy. Moim zdaniem, im zależy na prowokowaniu nienawiści do przyjezdnych i pogłębianiu różnic. Tak jak Hitlerowi (znowu on...) chodziło o całkowite odseparowanie żydów od reszty społeczeństwa. Powiedzmy se szczerze, muslimy powoli zaczynają żyć w takich odseparowanych gettach. Propaganda też robi swoje. Ktoś powie, że w TV niczego złego o muslimach nie mówią. Otóż mówią i to codziennie, co przełączam TV informacyjne ostatnio to: zła Turcja, zły Erdogan, złe ISIS, mordy i grabieże. Oczywiście, trudno odmówić całkowitej racji takim sformułowaniom. Ale czy to jest przedstawienie islamu w różowych barwach? Czy po takim bombardowaniu, Kowalski ma dobre zdanie o muzułmanach? A takie niektórzy tutaj (szczególnie Wykopki) mają przeświadczenie. Druga sprawa, internet. Każdy kto ma internet, to zna skalę islamofobii. Każde jakieś spusty nad islamem, są tłamszone. A codziennie jesteśmy bombardowani wiadomościami o złych muslimach. Jak niczego przypadkiem nie bombardują na tym Bliskim Wschodzie, to znowu artykuły o nieróbstwie i rozpasaniu w Europie. Nie widzę walki z takimi artykułami. Moim zdaniem, jest wręcz odwrotnie i dlatego nie uważam władców europejskich za rzekomo proislamistów i skrajnie tolerancyjnych. Żadne działania nie wskazują na ich proislamskość, żadne przekazy medialne nie wskazują na proislamskość, kompletnie nic nie wskazuje na proislamskość. Stawianie meczetów - celowe podburzanie ludzi. A skąd ta pewność, pytasz? Bo gdyby oni byli tacy proislamscy, to byś się o tym stawianiu meczetów nie dowiedział w Telewizji Polskiej swego czasu i byś nie widział takiego Wolniewicza w studiu. Albo przeglądnij sobie media w Anglii/Francji i komentarze do obecnych wydarzeń z kanału La Manche. Czy media "ukrywają prawdziwą naturę muzułmanów" przed Anglikami/Francuzami?
A najbardziej mnie rozpierdala, jak czasami w TV puszczą jakieś zamieszki w Paryżu/Londynie z udziałem muslimów albo jakieś napady ISIS. A potem wkleją głos jakiegoś eksperta, że nie wszyscy muzułmanie są źli. Różni z "antyislam" od razu mają mokre portki, że tutaj w TV islam przedstawiają pozytywnie. Czy to jest na serio przekaz proislamski? To tak jakby ktoś puścił taśmy z Auschwitz w Norymberdze, a na koniec puścił wypowiedź jakiegoś eksperta: Ale nie wszyscy naziści byli źli, i ogólnie nazizm sam w sobie nie jest zły i nie można oceniać wszystkich nazistów jednakowo!
A najbardziej mnie rozpierdala, jak czasami w TV puszczą jakieś zamieszki w Paryżu/Londynie z udziałem muslimów albo jakieś napady ISIS. A potem wkleją głos jakiegoś eksperta, że nie wszyscy muzułmanie są źli. Różni z "antyislam" od razu mają mokre portki, że tutaj w TV islam przedstawiają pozytywnie. Czy to jest na serio przekaz proislamski? To tak jakby ktoś puścił taśmy z Auschwitz w Norymberdze, a na koniec puścił wypowiedź jakiegoś eksperta: Ale nie wszyscy naziści byli źli, i ogólnie nazizm sam w sobie nie jest zły i nie można oceniać wszystkich nazistów jednakowo!
Ostatnia edycja: