D
Dumny Polak
Guest
No właśnie, bo sami nie możemy się bronić... bo pan bagieta to może nas zastrzelić przecie...
Sami możemy o tyle, że powinniśmy mieć prawo posiadania broni, wtedy wsparcie tzw. pospolitym ruszeniem jest jakimś tam dodatkowym czynnikiem obronnym, niemniej dzisiaj ma to wartość symboliczną, liczą się regularne armie, ponieważ wojny wygrywa się sprzętem, nie ludźmi. To nie XVII wiek.
Nie zapłać podatku, odbiorą Ci własność. Broń własności, zaaresztują cię. Obroń się pzed zaaresztowaniem, spałują cię. Broń się przed spałowaniem, zastrzelą cię. So good.
Jestem za zniesieniem PIT, CIT, PTU, NFZ, ZUS, KRUS itp., oraz za prawem do posiadania broni. Więc w czym problem?
Wystarczy że raz próbowałem się bronić przed Polską armią urzędników, którzy skonfikowali nam dom, bo nie był rejestrowany...
Jeśli chodzi o domy, to uważam, że powinny być plany zagospodarowania miast ze strefą zabudowy, a w tej strefie zabudowy można się budować bez pozwoleń, najwyżej Tobie zleci na głowę. Dzisiaj mamy odwrotnie, planów czasami nie ma wcale, a pozwolenie i tak musisz mieć
Co do III Rp, może mi wyjaśnisz, jak ludowa socjalistyczna republika zarządzana przez żydów i zdrajców Polski służących co najmniej 5 obcym państwom może być Państwem Polskim?
Ale z całą resztą to nie mam zarzutów do DP jak gazda, który wykrywa komucha ze 100 kilometrów - z false positive.
Nie będę komentował rynsztoka słownego Pana GAZDY, rzadko się z takim poziomem chamstwa spotykam, nawet poza forami. Nad nazywaniem monarchii katolickiej (!) komunizmem nie będę już się pastwił, jeśli ktoś się chce ośmieszać, jego sprawa.