PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

kowaI

Well-Known Member
422
562
etatyzm sam w sobie nie jest dobry, o niczym innym nie pisałem

to jak już się odbudujesz komuchu i odkujesz cokolwiek, to jak nazwiesz grupę karków, których zatrudnisz do ochrony swojego życia i mienia,
czy aby na pewno nie będą to etatyści?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Chyba chodzi o dość częste mylenie pojęć, w myśl którego etatystę postrzega się jako etatowego pracownika.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Co ma bycie ochroniarzem do bycia etatystą? Przecież etatyści nie chronią mienia tylko je kradną. #logikakomuchow

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Eurolewaki debatowały wczoraj w Euro-sejmie:

"Przywódcy Francji i Niemiec opowiedzieli się też za lepszą ochroną granic zewnętrznych UE. Zdaniem Hollande’a strefa Schengen w obecnym kształcie nie radzi sobie z presją migracyjną, ale powrót do granic narodowych byłby „tragiczną pomyłką”.

Dobra ochrona granic zewnętrznych UE wymaga wzmocnienia pomocy państwom granicznym i stworzenia europejskiego korpusu ochrony granic. Nasza polityka azylowa musi być też bardziej spójna— wskazywał francuski prezydent.

Z kolei Merkel zasugerowała reformę zasad azylowych UE i tzw. systemu dublińskiego, zgodnie z którym za rozpatrzenie wniosku o azyl odpowiada do państwo UE, w którym uchodźca przekroczył granicę unijną. Zdaniem Merkel obecne zasady są „przestarzałe”.

Jestem zwolenniczką tego, abyśmy znaleźli nowe rozwiązanie, oparte na sprawiedliwości i solidarności— dodała.

Francja i Niemcy są gotowe do solidarności (…) Tylko wspólnie Europie uda się stawić czoło temu wyzwaniu, walczyć z siatkami przestępców, chronić granice europejskie i nie narażać na ryzyko Europy bez granic— powiedziała."

Niech zgadnę: nowy system będzie polegał na "solidarnym" dzieleniu się uchodźcami przez wszystkie kraje UE?

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
ale teraz tak szczerze i bez kombinowania odwracania kota ogonem itd
makrela gado że przyjmie każdego, fala nadciąga, przeraasta makrele ta prosi inne pańśtwa łunii o przyjęcie części? jaki ma to wpływ na ciebie w bielsku? przyjdzie makrala do ciebie i zapuka, a nie chuj od razu z kopa wyjebie ci drzwi i wrzuci taliba?
polskie państwo finansuje całą chujnie z podatków, ono cie okrada z talibami czy bez, i puki sie bedziesz dawał okradać to bedom cie okradać niezależnie od tego co "narzuci" ci "berlin"

Im więcej komucho-faszystów utrzymywanych z podatków tym gorzej (uprzedzając prymitywny zarzut: WIEM, że nie wszyscy "uchodźcy" to islamskie odpały). I nie musi to być wpływ bezpośredni, dla mnie wystarczy sam fakt utrzymywania za cudze, odebrane pod przymusem pieniądze.

Sprawa jest prosta: 1) ktoś jest przeciw państwowej redystrybucji, 2) tym samym jest przeciw socjalowi, 3) tym samym jest przeciw finansowaniu pobytu "uchodźców" w Polce z podatków.

Będziesz mnie egzaminował z tego, że jestem przeciw działalności państwa? Będziesz mnie za to krytykował? Proszę bardzo.

Zupełnie nie widzę dyskusyjnej potrzeby wykazywania jak mi w Bielsku państwo szkodzi.

A więc jestem przeciw przymusowi finansowania pobytu "uchodźców w Polsce". I tyle.

Wszelkie Twoje zarzuty, że jestem za zamykaniem granic, za ograniczaniem wolności słowa, że utożsamiam każdego uchodźcę z islamistą, że histeryzuję itd. są po prostu wyheglowane z dupy żakowskiego, gdyż ani takie postulaty, ani obawy nigdy nie padły. Wymyślasz je, bo inaczej nie masz jak skrytykować mojego stanowiska bez chwalenia działalności państwa.

"Póki się bedziesz dawał okradać"? Z tego co pamiętam, to Ty się dałeść okraść do gołej skóry, więc dziwi mnie ta poza spryciarza.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Im więcej komucho-faszystów utrzymywanych z podatków tym gorzej (uprzedzając prymitywny zarzut: WIEM, że nie wszyscy "uchodźcy" to islamskie odpały). I nie musi to być wpływ bezpośredni, dla mnie wystarczy sam fakt utrzymywania za cudze, odebrane pod przymusem pieniądze.

Sprawa jest prosta: 1) ktoś jest przeciw państwowej redystrybucji, 2) tym samym jest przeciw socjalowi, 3) tym samym jest przeciw finansowaniu pobytu "uchodźców" w Polce z podatków.
no dobra ale bez tych uchodźców pańśtwo tak czy siak bedzie coś tam se finansować z kradzionego więc po chuj ta histeria?
A więc jestem przeciw przymusowi finansowania pobytu "uchodźców w Polsce". I tyle.
ja tam jestem przeciwny przymusowi samemu z siebie...
Wszelkie Twoje zarzuty, że jestem za zamykaniem granic, za ograniczaniem wolności słowa, że utożsamiam każdego uchodźcę z islamistą, że histeryzuję itd. są po prostu wyheglowane z dupy żakowskiego, gdyż ani takie postulaty, ani obawy nigdy nie padły. Wymyślasz je, bo inaczej nie masz jak skrytykować mojego stanowiska bez chwalenia działalności państwa.
kim jest ten żakowski ze tak często o nim wspominasz? a fakt że histeryzujesz jest udowodniony twoją aktywnością w tym wątku hehe jakoś nie piszesz o wątku finansowania drogi koło koszalina, czy jakiejś szkoły w rzeszowie, abo wojny w afganistanie i wielu wielu innych rzeczy...
"Póki się bedziesz dawał okradać"? Z tego co pamiętam, to Ty się dałeść okraść do gołej skóry, więc dziwi mnie ta poza spryciarza.
zgadza sie i teroz juz sie nie daje i mam wyjebane na kwestie na co wydadzą ukradzioną kase... grunt to że nie inwestują w coś co mi ograniczy swobode i nie wpłynie negatywnie na moje życie...
a za fakt że mi zajebali wszystko obwiniam państwo a nie jakichś ludzi co coś tam od państwa dostają np droge, szpital, czy socjal...

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
no dobra ale bez tych uchodźców pańśtwo tak czy siak bedzie coś tam se finansować z kradzionego więc po chuj ta histeria?

No to w ogóle nie rozmawiajmy o konkretnych rzeczach którymi zajmuje się państwo, bo przecież zawsze coś tam innego sobie znajdzie żeby finansować z kradzionego. Po chuj ta cała histeria że jest ZUs, albo że jest państwowa edukacja?

kim jest ten żakowski ze tak często o nim wspominasz? a fakt że histeryzujesz jest udowodniony twoją aktywnością w tym wątku hehe jakoś nie piszesz o wątku finansowania drogi koło koszalina, czy jakiejś szkoły w rzeszowie, abo wojny w afganistanie i wielu wielu innych rzeczy...

A więc duża aktywność w danym temacie oznacza histerię na dany temat? To w takim razie z Kawadora musi być niezly histeryk, pewnie po nocach spać nie może i już wyłysiał od tego histerycznego przejmowania się lewactwem w USA w odniesieniu do broni palnej.

zgadza sie i teroz juz sie nie daje i mam wyjebane na kwestie na co wydadzą ukradzioną kase... grunt to że nie inwestują w coś co mi ograniczy swobode i nie wpłynie negatywnie na moje życie

Już była chyba rozmowa o tym w innym temacie, doszliśmy do wniosku że dalej państwo łoi cię z kasy, tak samo jak każdego tutaj, bez wyjątku. Więc nie jesteś żadnym unikatem co żyje poza zasięgiem państwa.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503

ja tam jestem przeciwny przymusowi samemu z siebie...

zgadza sie i teroz juz sie nie daje i mam wyjebane na kwestie na co wydadzą ukradzioną kase... grunt to że nie inwestują w coś co mi ograniczy swobode i nie wpłynie negatywnie na moje życie...
a za fakt że mi zajebali wszystko obwiniam państwo a nie jakichś ludzi co coś tam od państwa dostają np droge, szpital, czy socjal...

Próbka twórczości żakowskiego: Zobaczyłem naszą straszną twarz. Złą i agresywną - z cyklu artykułów na gazeta.pl, w których ze strachu przed "mową nienawiści" wyłączyli komenty.

Nie proponuję zamykania granic, a cały czas słyszę taki fałszywy zarzut. Tu czytam, że jestem histerykiem, tam czytam, że się boję, że jestem zły, agresywny. Po prostu brzmi to podobnie.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
Hahaha, genialne.

"Gazeta Wyborcza": "Czyściciel" partnerem urzędników
Dzisiaj, 10 października (07:35)
"Czyściciel" kamienic z Poznania zaproponował, że udostępni mieszkania dla uchodźców. Urząd ds. Cudzoziemców potraktował to poważnie - donosi "Gazeta Wyborcza".

Piotr Ś. prowadził w Poznaniu firmę oferującą "skuteczne negocjacje z lokatorami". Prokuratura oskarżyła go o stalking, czyli uporczywe nękanie lokatorów pięciu poznańskich kamienic. Proces toczy się w poznańskim sądzie.

Tymczasem Piotr Ś. zaproponował, że udostępni w Gnieźnie mieszkania dla 300 uchodźców. Pismo od "czyściciela" wojewoda wielkopolski przekazał Urzędowi ds. Cudzoziemców. Ostatecznie propozycję Piotra Ś. odrzucono, bo mieszkania wymagają remontu.

I co teraz, Żakowski? Proszę jak bardzo jesteśmy uczynni!

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Eurolewaki debatowały wczoraj w Euro-sejmie:

"Przywódcy Francji i Niemiec opowiedzieli się też za lepszą ochroną granic zewnętrznych UE. Zdaniem Hollande’a strefa Schengen w obecnym kształcie nie radzi sobie z presją migracyjną, ale powrót do granic narodowych byłby „tragiczną pomyłką”.

Dobra ochrona granic zewnętrznych UE wymaga wzmocnienia pomocy państwom granicznym i stworzenia europejskiego korpusu ochrony granic. Nasza polityka azylowa musi być też bardziej spójna— wskazywał francuski prezydent.
Symptom tego, o czym wiele razy pisałem. Globaliści potrzebują "uchodźców", problemów związanych z nimi, by mieć dobry pretekst do tworzenia podwalin pod Państwo Europa. To, jak mi się zdaje, wręcz wyziera z tego cytatu.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
nadal nie ruzmiem jaki by mieli zysk z masy ludzi którym nie mogą nic ukraść...
wiem że wedle alternatywnej logiki im więcej ludzi na socjalu i bierza zamiast płacić tym państwo silniejsze...
ale wedle ludzkiej logiki nie ma to zbytnio sensu...
jak już teorie spiskowe to prędziej putin coś pokombinował i masy ruszyły bez napotkania problemów do niemiec...
bo jak sie zastanowie, grecja niemców nie lubi, z ruskimi sympatyzuje, to samo serbia... i właśnie tedy szli mimo że mogli przez bg, ro i wtedy nawet nie opuszczali by terenu ue...

a ruskie w syrii mieszają sporo...

Do góry Bottom