Claude mOnet
Well-Known Member
- 1 034
- 2 339
Po pierwsze trudno jest przewidzieć ostateczny wynik, nawet tylko kilka miesięcy naprzód. Po drugie moje przewidywania były dosyć zbieżne z tym, jeśli frekwencja byłaby niższa o 50%, czyli podobna do frekwencji z lat poprzednich w eurowyborach zamiast 45,7% (frekwencję nabiły 2 partie PiS i POKO - PiS dzięki emerytom i 500+, POKO dzięki propagandzie mediów gadzinowych TVN/GazWyb). Kto przewidział 2x wyższą frekwencję w 2019 roku niż była w wyborach 2014 roku? Nikt.Ciężko jest dyskutować o tym za kim stoją ssmani, gdy tacy nie stoją w świetle Jupiterów. Ale są łatwiejsze tematy. Interesuje mnie na podstawie czego dokonujesz swych prognoz. Jeszcze pod koniec ubiegłego roku przewidywałeś wynik zawiązującej się Konfederacji tak: „Ja przewiduję wynik ok.10%. Społeczeństwo się zmienia, komunistyczno-pato-etatystyczne zjeby wymierają, a wielu ludzi znaczyna rozumieć, że bogactwo bierze się z pracy przydatnej innym ludziom (lub powinno się z tego brać).”
Możesz coś szerzej o tym napisać?
Teraz zaoranie wątpiącego @alfacentauri : załóżmy, że frekwencja wynosi 24% (jak w 2014) i zakładamy że Kukiz oraz Wiosna nie wchodzą, a także zakładamy, że wyniki eurowyborów w 2019 roku były zafałszowane (czyli duże, systemowe partie mają zawyżony wynik w stosunku do mniejszych, szczególnie antysystemowych - Konfie spadło z 6,1% exitpolls do 4,55% w realu, pamiętajmy). W takim wypadku 621.000 oddanych głosów na Konfederację może przełożyć się na 9% wynik. Od 10% jest już niedaleko... Hahaha...
Ps. Jak ktoś nie rozumie ordynacji wyborczej, niech się dokształci. @alfacentauri do szkoły KNYPIE!
Ps2. Kukiz sam mówił, że się zna, konsultuje i współpracuje z ss-manami. Tutaj więcej:
(jeszcze jest materiał z TV Idź Pod Prąd z występu Kukiza w Lublinie,gdzie wprost przyznał się do spotykania się z byłymi oficerami SB - do wyszukania)