Paweł Kukiz kandydatem na prezydenta RP

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Kukiz donosi na Ewkę z powodu górników.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ruch-kukiz-15-sklada-doniesienie-do-prokuratury-na-ewe-kopacz/mr79rb

Spokojnie, Ciasteczko, spokojnie:
08afcbc641d120508940df6b2c3ded70.gif

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Kukkkiz masakrowany przez śmieszka z ZSL'u :)

Widać za to, że pisiory mają prikaz nieatakowania łysego lumpa. Pewnie w nowym rządzie będą chcieli razem zrobić sobie kolacje.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
@tolep
Niemal wszyscy go orają. Nawet redaktor.

A PSLowiec powojuje się na kuce i jeszcze ich broni.
gify_02.gif

EDIT: 13:19 OK, dla mnie fanatycznego zwolennika kary śmierci Kukiz już na pewno jest niczym.

Ostatnia edycja:

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Ach ta antysystemowość Kukiza...

http://wyborcza.pl/1,75478,19008357...ad-prawa-i-sprawiedliwosci.html#ixzz3oMBe11pC

Lider formacji Kukiz'15 przyznał w RMF FM, że choć nie zamierza po wyborach wchodzić w koalicję z PiS, to poparłby ewentualny mniejszościowy rząd tej partii.

Paweł Kukiz, pytany w poniedziałek na antenie RMF FM, czy gdyby od niego zależało powstanie rządu mniejszościowego PiS, jest w stanie go poprzeć, a także o ewentualne przyszłe koalicje, odpowiedział:

- Z całą pewnością trzeba będzie poprzeć taki rząd, po to by nie destabilizować państwa. (...) Ja osobiście poprę rząd Prawa i Sprawiedliwości. Natomiast muszę wszystko skonsultować z ludźmi, ponieważ całe to środowisko tym się różni od pozostałych opcji politycznych, że jest demokratyczne.

Nie będziemy wchodzić w koalicję trwałą, będziemy wchodzić w koalicje celowe. Np. jeżeli Prawo i Sprawiedliwość wyjdzie z postulatem wzmocnienia władzy prezydenckiej, to będziemy wspierać Prawo i Sprawiedliwość. Jeżeli pan Palikot wyjdzie z propozycją ograniczenia czy uniemożliwienia napływu do Polski imigrantów, to poprzemy pana Palikota.

Polityk mówił też o tym, ilu posłów zamierza wprowadzić do Sejmu:

- Wystarczająca liczba, to jest taka liczba posłów, która spowoduje, że ani Prawo i Sprawiedliwość, ani ta koalicja anty-prawo-sprawiedliwowa, która powstanie, nie będą mogły rządzić samodzielnie - mówił Kukiz.

- Czyli chce pan być języczkiem u wagi? - pytał Konrad Piasecki.

- Który zmieni ustrój Polski, który przywróci państwo obywatelom, który zmieni konstytucję, który doprowadzi do tego, że Sejm zacznie pracować, że Sejm będzie konstytuantą, a nie jakąś grupą 460 - jaki to był obraz? - "Bydło na pastwisku" - odpowiedział Kukiz.

Zdaniem Kukiza premierem po wyborach będzie Jarosław Kaczyński, a nie Beata Szydło.

- Niech oni się tam miksują, jak chcą. To jest ich sprawa, to jest ich partia. Natomiast ja nie wierzę w to, żeby pani Szydło była premierem - powiedział.

Cały tekst:

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Jakiego koryta - przecież wyraźnie powiedział, że nie chce być w koalicji.
Czyli żadnych stanowisk, interesują go tylko głosowania.
A Korwin to co? Wejdzie w koalicję z każdym w zamian za realizację części programu.
Czyli w praktyce podobnie, bo jak będzie w koalicji to będzie musiał rząd popierać.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Czyli tak jak Palikmiot - w koalicji nie będzie, ale będzie przegłosowywał rządowe ustawy...
Masz jakieś statystki głosowań "Palikmiota" i PO?

Ja nie mam. Ale wszedłem na kilka z http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=posglos&NrKadencji=7
i trafiłem głównie na takie, na których głosowali odwrotnie niż rząd (a w przypadkach gdy TR głosował jak PO to praktycznie wszyscy głosowali jak PO).
Może akurat miałem pecha. Ale nie sądzę, przecież politycznie bez sensu byłoby dla TR popierać rząd.

PO nie jest rządem mniejszościowym i nie słyszałem, żeby TR ogłaszał, że ich popiera. Nie kapuję jak to ma się do Kukiza.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Masz jakieś statystki głosowań "Palikmiota" i PO?

Ja nie mam. Ale wszedłem na kilka z http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=posglos&NrKadencji=7
i trafiłem głównie na takie, na których głosowali odwrotnie niż rząd (a w przypadkach gdy TR głosował jak PO to prawie wszyscy głosowali jak PO)
Może akurat miałem pecha. Ale nie sądzę, przecież politycznie bez sensu byłoby dla TR popierać rząd.

PO nie jest rządem mniejszościowym i nie słyszałem, żeby TR ogłaszał, że ich popiera. Nie kapuję jak to ma się do Kukiza.
Opieram, się na relacja jakiegoś posła TR, który twierdził, że Palikmiot potrafił dostać telefon przed głosowaniem i nagle zmienić decyzje..

O sensowności popierania rządu to ty mi nie mów, bo Palikot to kukiełka platformy, wentyl bezpieczeństwa.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
A skąd wiadomo od kogo telefon dostał? Może od Korwina?
A to nie był przypadkiem poseł, który odszedł z TR? Taki miałby akurat powód, żeby źle mówić o Palikocie.
Niepoważnie brzmią te zarzuty, typowe polityczne błotko. Czekam na statystyki głosowań.
Albo chociaż przedstaw jakieś najważniejsze głosowania.

Ostatnia edycja:
U

ultimate

Guest
Jakiego koryta - przecież wyraźnie powiedział, że nie chce być w koalicji.
I Ty mu wierzysz? Chyba w czerwcu mówił,że jest możliwa koalicja z PiS. Grajek często zmienia zdanie.Jak chorągiewka na wietrze. A gebe frazesow o Ojczyznie, honorze to każdy z tych pajacow ma.Kukiz od nich nie odstaje.Niech on najpierw wejdzie do parlamentu i zobaczymy.

Ostatnie wiadomości z Onetu:

"Paweł Kukiz deklarował również możliwość wchodzenia jego ugrupowania w koalicje celowe. - Jeżeli Prawo i Sprawiedliwość wyjdzie z postulatem wzmocnienia władzy prezydenckiej, to będziemy wspierać Prawo i Sprawiedliwość - zadeklarował.Nie wykluczył także utworzenia podobnej koalicji z Januszem Palikotem."

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Nie informują kto to zrobił, pewnie on, zajrzyj do linku pod filmikiem. Co do złej wklejki: zdarza się, tematów tyle, że ciężko trafić, niektórzy liczą Kukiza jako Kolibra, ze względu na niektórych posłów (Kulesza i chyba jeszcze ktoś) więc może być chyba, a jak nie to potraktuj jako offtop.

Madmar318

Well-Known Member
306
1 087
U

ultimate

Guest
Wczoraj wieczorem, na swoim profilu Kukiz umieścił krótki wpis:
"I na dobranoc- obrońcom »demokracji« dedykuję". Muzyk i poseł zadedykował im jeden ze swoich utworów - "Virus SLD". Piosenkę rozpoczynają wyjątkowo mocne słowa: "Jak ja was k... nienawidzę. I jak ja wami k... gardzę. Jak ja się za was k... wstydzę".
Wczorajszy wpis na Facebooku to nie była jedyna wypowiedź Pawła Kukiza, która ostatnio wywołała zamieszanie. Dziś, w programie "Siódmy dzień tygodnia" w Radiu ZET przekonywał on, że KOD jest finansowany przez Fundację im. Stefana Batorego ze środków "żydowskiego bankiera", George'a Sorosa.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kuki...d-podejmiemy-dzialania-prawne-fundacja/sdswfk

Do góry Bottom