jkruk2
A fronte praecipitium a tergo lupi
- 828
- 2 387
Pisiory kontynuują rżnięcie lasów zaczęte przez PO, sorki za źródło
http://wyborcza.pl/7,75400,21089450...cie-naszych-lasow-i-sa-zakusy-na-jeszcze.html
No i co w tym złego?
Ano to, że lasy stają się takimi większymi parkami, bo chujki z PO/PIS/PSL muszą finasować swoje socjalistyczne idee i swoje mafie. U mnie w okolicy mocno już przegięli z tą wycinką za czasów PONo i co w tym złego?
Ano zalesienie Polski nieustannie rośnie.Ano to, że lasy stają się takimi większymi parkami, bo chujki z PO/PIS/PSL muszą finasować swoje socjalistyczne idee i swoje mafie. U mnie w okolicy mocno już przegięli z tą wycinką za czasów PO
Powierzchnią, ale wielkością biomasy już nie. Jest w chuj nasadzeń które już wliczają się w powierzchnie, ale drewna w tym młodniku za bardzo nie ma.Ano zalesienie Polski nieustannie rośnie.
Powierzchnią, ale wielkością biomasy już nie. Jest w chuj nasadzeń które już wliczają się w powierzchnie, ale drewna w tym młodniku za bardzo nie ma.
Do sprawdzenia. A no i zapomniałem dodać, że w naszym klimacie powinny być lasy mieszane z przewagą drzew liściastych. A jak jest w rzeczywistości? A dlaczego? Bo LP sadzi sosny, szybko rosnące i tanie, a tnie wolno rosnące drzewa liściaste.Bzdura.
Do sprawdzenia. A no i zapomniałem dodać, że w naszym klimacie powinny być lasy mieszane z przewagą drzew liściastych. A jak jest w rzeczywistości? A dlaczego? Bo LP sadzi sosny, szybko rosnące i tanie, a tnie wolno rosnące drzewa liściaste.
Co do bio masy, to statystyki LP mówią, że rośnie. Udział sosny nie spada.To sprawdź. Biomasa leśna też bezustannie rośnie.
Powinny?
Tak czy siak, monokultury iglaste wyszły z mody jakieś 20 albo 30 lat temu. Już nie obsadza się wszystkiego sosnami. Od dekad. Również z powodów ekonomicznych - sośnina jest gówno warta. I klimatycznych także.
Co do bio masy, to statystyki LP mówią, że rośnie. Udział sosny nie spada.
Podobnie jak PKBAno zalesienie Polski nieustannie rośnie.