Staszek Alcatraz
Tak jak Pan Janusz powiedział
- 2 794
- 8 465
Ein ticket
Potwór...Przypomina również, że Führer był multimilionerem i nie płacił podatków.
Hitler miał wiele wspólnego ze współczesnymi okcydentalistami. Był wrażliwy, sentymentalny, nie mógł się pogodzić z upadkiem Austro-Węgier i to go skierowało na drogę nacjonalizmu. Dlaczego? Bo w wielonarodowości Austro-Węgier widział przyczynę upadku. A antysemityzm? Na kogoś zawsze trzeba zwalić winę, a żydzi byli wówczas traktowani tożsamo z muzułmanami i o wszystko oskarżani. Inna sprawa, że niektóre oskarżenia nie były całkowicie bezpodstawne, podobnie ze współczesnymi oskarżeniami wobec muzułmanów. Ale to bardzo wygodne i proste myślenie, że za całym złem, stoi jedna określona i całościowo zidentyfikowana grupka. Wystarczy ją tylko zlikwidować, uciszyć i nagle wszystko się odmieni, a Okcydent ponownie rozkwitnie.
pasjonował się nawiązaniami do okultyzmu i germańskiego neopogaństwa
To Himmler był prawdziwym pasjonatem, a Hitlera jego "pierdolec" wręcz irytował. Hitler nie miał na tym punkcie specjalnego bzika, a miał np. na punkcie medycyny i wszelkich chorób.
Nie wiem czy było...
Oo, a to tam padają, żarty? Wydawało mi się, że chodzi generalnie o komizm sytuacji... dla mnie świetnie zagrane, szczególnie rola diabła. MiszczBTW: Ja pierdole, co to za suchary ? Przy tym gównie nawet Gazda vel He He to mistrz dowcipu i teolog