Ocieplanie wizerunku Adolfa Hitlera!

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
List kondolencyjny Hitlera do wdowy po Piłsudskim.

"Smutna wiadomość o zgonie Pani małżonka, jego ekscelencji Marszałka Piłsudskiego, dotknęła mnie bardzo boleśnie. Wielce szanowna, czcigodna Pani oraz Jej Rodzina zechce przyjąć wyrazy mojego głębokiego współczucia. Postać Zmarłego zachowam w swojej wdzięcznej pamięci."

11330039_1585777138358610_2940576612481544617_n.jpg

Umiłowanie Piłsudskiego akurat nie ociepla wizerunku wśród libów i endeków.

Luizy

Well-Known Member
520
2 022
Ja wiem, ale chodzi o wszystkich fanów JPI, a trochę ich niestety jest :/.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Akurat u nich hajlowanie jest rodzinną tradycją...

7-letnia Elżbieta II „hajluje”. Pałac oburzony na tabloid
Dzisiaj, 18 lipca (13:20)
Pałac Buckingham wyraził oburzenie sobotnią publikacją tabloidu "Sun", przedstawiającą 17-sekundowy film z "hajlującą" w 1933 roku 7-letnią przyszłą królową Wielkiej Brytanii, Elżbietą II.
0004GWQ4DHB6VY5W-C116-F4.jpg

Zdjęcie pochodzi ze strony internetowej tabloidu
/INTERIA.PL

Na czarno-białym filmie przyszły król Edward VIII uczy w ogrodzie pałacu Balmoral w Szkocji swoje małe siostrzenice - 7-letnią Elżbietę i 3-letnią Małgorzatę - podnoszenia ręki w charakterystycznym geście nazistowskiego pozdrowienia.

Materiał przedstawiono też w sobotnim papierowym wydaniu tabloidu.

Rzecznik pałacu powiedział, że jest "rozczarowujące, że film, nakręcony osiem dekad temu i pochodzący prawdopodobnie z osobistego archiwum rodziny królewskiej, został pozyskany i w ten sposób wykorzystany".

Wydawca tabloidu Stig Abell tłumaczył, że ukazanie się materiału było w interesie publicznym i został on pokazany we właściwym kontekście historycznym.

"Naszym celem nie było postawienie w kłopotliwym położeniu ani królowej ani pałacu" - powiedział Abel Sky News.

Tutaj możesz zobaczyć film z "hajlującą" 7-letnią Elżbietą

PAP/INTERIA.PL

Tak oto wyglądają rządy nazi-monarchistów konstytucyjnych.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Mi wypadł Goebbels:
"Marzyłeś o tym, by zostać żołnierzem i w końcu zostałeś. Co prawda tylko w swoich fantazjach, ale jak wiemy ,,kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą." Masz duszę artysty, uwielbiasz literaturę, teatr, muzykę...Bez wątpienia w morderstwie widziałeś poezję, a dzieci idące słodko do gazu były dla ciebie nie lada natchnieniem."

A skoro maluję, liczyłem na Hitlera...

OP
OP
D

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Głupia ankieta, ale wróżą mi świetlaną przyszłość. Wyszedł mi Joachim von Ribbentrop. Może dokonam ponownego rozbioru, ale muszę najpierw odszukać Mołotowa.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Heinrich Himmler

Byleś człowiekiem niezwykle religijnym i pewnie gdyby nie to, że wolałeś eksperymentować na ludziach i w końcu zwariowałeś, zostałbyś księdzem. Nie uznajesz seksu przed ślubem(co nie przeszkadza ci w dziwnych przygodach), marzysz o tym, by spędzić życie na wsi z gromadką dzieci. Sam w dzieciństwie byleś kujonem, a w młodości nerdem wyśmiewanym przez kobiety. Być może dlatego rzuciło ci się na głowę.

Do góry Bottom