- Staff
- 2 946
- 958
Nie, ale jedna laska której grożono na jakiejś melinie gwałtem, chodziła z dzielnicowym, bo nie wytrzymała ciśnienia ...
Miała chyba na myśli obecny spis, może się niezbyt dokładnie wyraziłaTrigger Happy napisał:Cyberius napisał:Na szkoleniu powiedzieli nam, że ten kto nie wpuści rachmistrza lub nie spisze się przez internet, to odwiedzi go rachmistrz z policją[/b] zszokowało mnie to, bo wtedy tego nie było. Nie było przymusu.
Nie prawda, baran nie pamięta szkolenia z przed 9 lat, wiem bo byłem rachmistrzem spisowym, w najgorszych rejonach Łodzi. Fantastyczne przeżycie
23HailEris napisał:I faktycznie z psiarnią po ludziach chodziłeś?
Madlok napisał:Się spisałem i po problemie.
A jesli sie wylosuje rozszerzony to mozna przerwac wypelnianie czy losuja dopiero jak juz maja twoje podstawowe dane?Madlok napisał:Szczęśliwie nie wylosowałem zestawu rozszerzonego.
benten napisał:W dalszym ciągu nie wiemy co się stanie jeżeli nie ma nas w domu i nie wpuścimy. Powiedzmy jesteśmy za granicą i mamy w dupie ten spis.
Jestem przekonany - że służby specjalne jako pierwsze rozpoczną wgląd w dane tam zgromadzone. Będą szukać na nas haków, porównywać dane ze spisu 10 lat wcześniej.
Lewe IP, a przeglądarkę to pewnie zdążę jeszcze zmienić z 10 razy. Jedyne co można zrobić z nierozszerzonymi danymi to wyłapać dziwaków i "obcych". Dlatego wpisywałem najbardziej prawdopodobne rzeczy.benten napisał:Przestrzegam też przed spisywaniem się w internecie. Autorzy spisu wroga władza chce zarejestrować adres IP. dostawcę internetu, i to co pozostawia przeglądarka.
Chyba te losowanie już było i nie ważna jest metoda spisywania.fafkulec napisał:A jesli sie wylosuje rozszerzony to mozna przerwac wypelnianie czy losuja dopiero jak juz maja twoje podstawowe dane?
Cyberius napisał:Co do pytań natury ekonomicznej -zgoda też sugeruje zachować uważność
Aha, dane będą przechowywane poza polską i ue -tam polska i unijna jurysdykcja nie sięga
jakiej zmianie? bo ja widze ino zmiany kosmetyczne...Cyberius napisał:Służby też w większości odchodzą po zmianie rządów
benten napisał:Ty się nie łudź. Pierwsze co zrobi GUS na routerze po ich stronie, po rozszyfrowaniu, to skopiuje dane do tajnej kancelarii. Przecież w świecie cyfrowym nie da się temu przeszkodzić. Jestem więcej niż przekonany, że bez względu na pracowników służb czy z PiS czy PO to są takie same szuje jak ich poprzednicy ubecy, ta sama mentalność i nieograniczona władza.
benten napisał:Np co mi sie nasuwa w związku z Libią. Już pomijając inne aspekty sprawy ale rebelianci powinni rozstrzelać czy ściąć każdego kto miał z systemem Kadafiego coś wspólnego. Nawet sprzątaczki zamiatające budynki należące do władzy. W przeciwnym razie dogadają sie przy okrągłym stole przeciw przyszłemu społeczeństwu.
GAZDA napisał:jakiej zmianie? bo ja widze ino zmiany kosmetyczne...Cyberius napisał:Służby też w większości odchodzą po zmianie rządów
GAZDA napisał:zmieniają sie ino figuranci, pionki, za sznurki nadal pociągają ci sami...
aluzci20 napisał:
kr2y510 napisał:A ludzie wiedzą swoje i piszą to co piszą......
http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/584 ... styka.html
Na szczęście nikt nie wierzy, że to "tylko statystyka".