Muza

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
z ruskiej muzyki najbardziej lubie kruiz i julke cziczerine, wrzucałem juz chyba nieroz w temacie...
kruiz to juz od lat 80 znam i lubie, miałem nawet jedną oryginalną płyte

a julke lubie, bo poprawia mi jakoś nastrój, lubie jej głos, poza tym wszelką jej twórczość mozna se ściągnąć za friko z jej strony, no i mimo że zarobiła w chuj kasy (mimo udostępniania) jeździ od lat tym samym autem którym nawet miała wypadek i sie naprawiło, jeździ nim do donbasu, do mongolii, ostatnio wrzucała na fejsa jak do chion pojechała... od lat ma tego samego psa reksa, i po prostu nie ześwirowała od sławy...

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Na wiki piszą, że to crust punk, dla mnie to blackmetalowcy udający punkowców. Bardzo dobre, jeśli ktoś lubi brudne i brutalne brzmienia.

hhig to neocrust, choc to nastepna kapela powstala na gruzach hhig- tragedy uchodzi za klasyke i archetyp tego gatunku jesli chodzi o stany.(bo juz np neocrust hiszpanski jest nieco inny jesli chodzi o klimat, atmosfere. >ekkaia) chronologicznie to idzie tak: przed hhig byla banda union of uranus, screamo/black metal wlasnie, z tym ze rzeczywiscie blek metyl bylo u nich czuc. potem gitarzysta zalozyl his hero... a po rozpadzie powstalo tragedy. uranusa polecam z calego serca, his... nawet lubie ale juz za tragedy nie przepadam. aha bym byl zapomnial. wszystko to bolszewicy

Znacie rosyjskie piosenki,słuchacie?Znani są Pugaczowa ,Okudzawa, Wysocki.

znam lubie. z bardow: okudzawy piosenka z filmu "biale slonce pustyni"
wysockiego lykam jak leci, do tego stopnia ze kolekcjonuje winyle z jego nagraniami live. jesli bylby ktos zainteresowany sluze cyna do ruskich torrentow na ktorych jest 1)wszystko, a jak 2)nie patrz pkt pierwszy. jesli chodzi o klasycznego rocka z sajuza czy juz rosji to kino/wiktor coj, co numer to killer.
jeszcze lubie ddt https://www.youtube.com/watch?v=DGmjBqaw740
dla osob chcacych osluchac sie z ruskim rockiem polecam ost z filmow "brat" i "brat 2", ja praktycznie dzieki nimi zainteresowalem i obeznalem sie z tematem. zemfira, butusow/nautilius, aukcyon, cicerina wlasnie i wielu innych.

novotarq

Member
73
87
Widzę, że tu wszystko po angielsku lub po polsku głównie. A może, na przykład, słowianie z BiH (nie wiem, może już tu było)?

Nawet idzie coś zrozumieć, problemy podobne co w ubekistanie, z tego co słyszę :) Muza do zinfoanarchizowania z ich strony (dubioza.org), a to się bardzo chwali, popieram i, między innymi dlatego, tutaj wrzucam :)

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Avril nie znoszę, ale lubić Melę Koteluk to żaden wstyd, z tym, że ja lubię indie/britpopowe/softrockowe numery :) .

No i Mela jest "spoko ludziem" bo nie lubi ZUS-u :).

R

Ronbill

Guest
Mela Koteluk przypomina mi dawną Nosowską.Ale nie Nosowską z jej poprzedniej twórczości, tylko młodszą metrykalnie.
Ciekawy, intrygujący głos.Trzeba przyznać,że wyróżnia się pozytywnie na tle wszechogarniającej miałkości komercyjnej muzyki, która zewsząd nas na co dzień dopada w większości stacji radiowych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
NIENAWIDZĘ muzyki Kaczmarskiego! Po prostu nienawidzę tego całego ruchu bardów z gitarkami i ryczącym zaśpiewem, dostaję przy próbie posłuchania takiego napływu breivików do krwi, że mnie roznosi od wewnątrz! Nie rozumiem aury niesamowitości wokół Kaczmarskich tego kraju.
Mówisz i masz - zagramanicznego barda z banjo z ryczącym zaśpiewem.

The Cave, czyli platonizujące plumkanie.

Thistle and Weeds

Winter Winds

Hopeless Wanderer

Bardowie są epiccy.

The_Bard.jpg

Ale Kaczmarski rzeczywiście ssie - chyba głównie przez swoich pro-patriotycznych fanów, odnoszących wszystkie jego dość uniwersalne teksty do sytuacji politycznej Polski i walących sobie konia nad biednym przeznaczeniem całego narodu w pozie przygniecenia świadomością wielkiej odpowiedzialności za losy Ojczyzny, którą zawdzięczają swemu wieszczowi.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
t
Możecie to potraktować jako jedno z moich wyjść z szafy po Avril :D Na ogół nie lubię indie, britpopowych, soft rockowych numerów, ale ten lubię. Fajnie się rozkręca. Miałem okazję widzieć live.

Co ty :p To ja, który bez zażenowania słucham muzyki współczesnej ,która dla większości tu pewnie to "syf" (wnioskuję po bardzo klasycznych melodiach tu zarzucanych) powinienem czuć się nie swojo :p

To może troche electro :p

Bardzo umiejętny wstęp i potem pierdolnięcie :D Polecam słuchać wieczorem na dobrym sprzęcie i nie "skakać" tylko poczekać ,aż zapanuje electro extaza ...

i podobny styl...

R

Ronbill

Guest
t
Co ty :p To ja, który bez zażenowania słucham muzyki współczesnej ,która dla większości tu pewnie to "syf" (wnioskuję po bardzo klasycznych melodiach tu zarzucanych)

To może troche electro :p

Bardzo umiejętny wstęp i potem pierdolnięcie :D Polecam słuchać wieczorem na dobrym sprzęcie i nie "skakać" tylko poczekać ,aż zapanuje electro extaza ..
Muzyka po to jest aby się komuś podobała, a jaka się komu podoba to już kwestia gustu każdego z nas.Wszystkiego można słuchać.Są ludzie co podoba im się jak krowa ryczy na pastwisku.Dziwne jest dla mnie jak ktoś może tworzyć kawałki cały czas podobne do siebie, do tego miałkie i nijakie.Powiedz mi kim jest ten nastoletni muzyk ,jakie dzieła stworzył,kto go słucha i gdzie?
Nastolatki w autach napier..lają elekto najgłośniej jak się da .Komu chcą zaimponować?

Jakiej muzy sluchacie w samochodzie?
Ja najczesciej radia slucham ale kiedy wrzucam swoja muzyke to często są to :

Do góry Bottom