- Staff
- 2 946
- 957
Dwa dni temu katowałem Public Enemy, ale za dużo czarnych w głośniku to niezdrowo ... dzisiaj leciał już split Graveland & Honoru, dzisiaj wieczorem sprawdzę nowy Iperyt . Mam pojebane gusta muzyczne.
crack napisał:I nie wiem jak inni, ale ja bym nie chciał żeby libertarianizm się kojarzył z mordowaniem ludzi.
Avx napisał:crack napisał:I nie wiem jak inni, ale ja bym nie chciał żeby libertarianizm się kojarzył z mordowaniem ludzi.
Czy socjalista to człowiek ?
Trikster napisał:Tato:
Dzięki za Iperyt.
Avx napisał:Socjalista jest oczywiście człowiekiem w czysto biologicznym sensie tego słowa, jednak jeśli aktywnie działa przeciwko wolności, jeśli narusza Własność innych - to jest także przestępcą. A przestępcy (przynajmniej tacy, którzy odmawiają stawienia się na sąd arbitrażowy) swoimi działaniami sami pozbawiają się ochrony Aksjomatów. Stawiają się w tym sensie na tej samej pozycji, na której jest dzikie zwierzę. Z takim przestępcą (podobnie jak z dzikim zwierzęciem) można, pozostając w zgodzie z Aksjomatami, zrobić wszystko - zabić, odłowić i zamknąć w klatce, wystawić w ZOO, itp.
crack napisał:To kto ma być odstrzelony ? Wszyscy urzędnicy (...)
Avx napisał:Najważniejsze jest to, by istniała, uzasadniona ideologicznie, MOŻLIWOŚĆ przeprowadzania odstrzału, przerabiania na niewolników, itp. Niekoniecznie trzeba z niej korzystać, szczególnie w pełni - ale trzeba socjalistyczne bydło trzymać krótko, w strachu. W przeciwnym razie z pewnością podniesie łby i narobi syfu.
crack napisał:w akapie nikt by nie rządził stricte całym krajem,
crack napisał:ale z drugiej strony gryzłoby się to z libertariańską wolnością słowa,
crack napisał:Na zasadach anarchokapitalistycznych wróciliby zapewne z powrotem do państwa, kupili tereny i zbudowali państwo na nowo,
crack napisał:Dlatego myślę, że przy garstce libertarian rozsądniej popierać secesję
Avx napisał:Ale prywatnie finansowane (i z konfiskat mienia przestępców) bojówki mogłyby działać. Gdyby jeszcze główne firmy ochroniarskie, gazety i telewizje oraz inne kluczowe mienie było w (absolutnie prywatnych) rękach radykalnych libertarian, to daje bardzo duże pole do efektywnej walki z socjalistyczną przestępczością. Nie trzeba do tego żadnego państwa, wystarczy luźny sojusz (pewnie nieformalny, ot, wspólnota interesów) libertariańskich milicji i firm.
Avx napisał:Wolność słowa jest święta.
Ale spora część socjalistów (pomijam nastoletnie dzieciaki które nie stanowią zagrożenia i którym nie proponuję nic robić) NIE tylko gada, ale też działa.
Avx napisał:Oczywiście większość urzędasów niepraktycznie byłoby odstrzelić, ale warto trzymać ich w strachu, żeby siedzieli cicho w swoich norach (komunach, whatever), a nie kombinowali nad ponownym wprowadzeniem socjalizmu na skalę krajową
Avx napisał:Po drodze prawie na pewno złamaliby aksjomat, dając legalny libertariańsko pretekst do odstrzału.
crack napisał:Jakoś nie ma żadnej libertarianskiej tv obecnie, przeciez nic nie stoi na przeszkodzie aby załozyc, gazeta jest jedna internetowa.
Tylko, kto będzie decydował o tym, kto jakie wtyki miał w państwie i jak mocno należy mu przywalić? Może jakiś libertariański trybunał? Jeśli owe gazety są związane z rządem, to po jego upadku zaczną podupadać wraz z odcięciem dostępu do różnego rodzaju środków. Pozwól im umrzeć w spokoju.Avx napisał:Większość mainstreamowych np. gazet (o telewizjach nie wspominając) ma bardzo podejrzane związki z rządowymi. Bardzo możliwe, że należy je potraktować jak własność państwową. A własność państwową może wyzwolić każdy uczciwy człowiek, który ją zajmie.
s00lis napisał:Co prawda nie przepadam za ich odskokami w rejony gładkich ballad