Muza

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Niebawem odgrzebuję trylogię "Back To The Future" Zemeckisa, a przy okazji skojarzyłem, że poniekąd ważna rolę w tym filmie pełni gitara Edka. No to wbijam jedną z najlepszych imo kompozycji Van Halen. Krótko, ostro i na temat. Hard rock jaki lubię. Fenomenalna końcówka, wspaniały riff i flażoletowy początek, nad którym łamali głowy nie tylko początkujący muzycy.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Nie zgarne lajków ale cóż...
Teledyskowo arcydzieło... muzycznie niezłe:

Jak ktoś nie rozpoznał artysty:

Też bardzo fajne...

tolep

five miles out
8 578
15 476
Brothers in Arms was the first album to sell one million copies in the CD format and to outsell its LP version. A Rykodisc employee would subsequently write, "[In 1985 we] were fighting to get our CDs manufactured because the entire worldwide manufacturing capacity was overwhelmed by demand for a single rock title

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Brothers in Arms was the first album to sell one million copies in the CD format and to outsell its LP version. A Rykodisc employee would subsequently write, "[In 1985 we] were fighting to get our CDs manufactured because the entire worldwide manufacturing capacity was overwhelmed by demand for a single rock title

Ta płyta uważana jest do dzisiaj za "płytę referencyjną", najlepszą demonstrację możliwości CD i wzorcowy przykład profesjonalnego masteringu zachowującego dynamikę. Sprowadziłem sobie to oryginalne tłoczenie z eBaya. Fajna sprawa.

Różnicę pomiędzy oryginalnym masterem i remasterem można usłyszeć tutaj:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Już nic nie rozumiem. Do tej pory myślałem, że za taką uważa się m.in. "Amused To Death" Watersa. Kurcze, aż se posłucham Dajerów.

ps: O ja! Nie potrzebne były super kolumny. Odsłuchałem "przygaszone" próbki z 2006 na monitorkach bliskiego pola za 4 stówki Alesis M1Active 320 USB.

Do góry Bottom