Muza

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
(ad Rush - Xanadu) - dałem laja, bo zacne wykonanie fajnego utworu, ale podtrzymuję swe zdanie: Geddy Lee ma głos nabzdyczonej żaby, nie powinien dotykać mikro, ale robić to co potrafi najlepiej: mniej lub bardziej kopiować Krzyśka Squire'a. W tym jest naprawdę znakomity.

ps: Instrumentalne kawałki Rush - MIÓD! Każdy.
ps2: Ech, ten Neal Peart. Kurde, ilu młodych perkusistów brandzlowało się jego graniem po garażach i przeglądach, tego chyba nie idzie policzyć.

U

ultimate

Guest
Czy Pan będzie zawsze młody, szczupły, piękny do końca dni swoich? Po pierwsze pani Beata nie pokazała bielizny. To jest część kostiumu scenicznego, drogi panie
Solidarność kobieca.Jeśli kobieta sama się nie szanuje, trudno, żeby inni ją szanowali Musisz zrozumieć jedno.Każdy powinien umieć starzeć się z godnością.Nie udawać małolaty mając około 60.Niestety Kozidrak tego nie potrafi i na własne życzenie robi z siebie pośmiewisko.Te podskoki, machanie tyłkiem, podnoszenie nóg (nie nóżek),Żałośnie wygląda starsza kobieta kreująca się na młódkę.Oj, babciu , babciu. Muzycznie nigdy nic dobrego nie nagrała. Doszła piechotą do lata i tam została.

Jeszcze raz
_1119417725-80339629_beata-kozidrak.jpg

tomislav

4 777
13 003
Muzycznie nigdy nic dobrego nie nagrała.
Żartujesz czy trolo? Znajdź mi coś lepszego w polskim rock-popie z ostatniej dekady. Sama miernota i niemota kurwa, a Ty się czepiasz babki, która już dawno pokazała, że była jedną z lepszych rockowych wokalistek w Ubekistanie. To co robi od dłuższego czasu, kompletnie funkcjonuje poza moim zainteresowaniem. Poszła w szmirę, ale pierdolo, że nigdy nic dobrego nie nagrała ... jesteś jakimś kobietofobem? I co chcesz od tych nóg?

Teraz w polskim światku roi się od pizdusiów typu Bednarek i jakichś kurwa Mesajah. Poniżej masz rasowego, białego rocka w klimatycznym wydaniu, zaaranżowanego że mucha nie siada, któremu nie dorasta do poziomu styku stopy z ziemią nic, co można usłyszeć przez ostatnie lata ze strony polskich artystuf.

Ostatnia edycja:
U

ultimate

Guest
Nie żartuję.Na krajowej scenie muzycznej moim zdaniem najlepsza jest Kaśka Nosowska wraz z swoim zespołem.To niekwestionowany autorytet. Do dziś dostarczają rozrywkę na bardzo wysokim poziomie.Pomimo tylu lat na scenie Kaśka nie zmienia się Zawsze skromna. Artystka/Kobieta z klasą. Odnoszę wrażenie, że to jedna z tych artystek, które mimo wielu lat na scenie nadal dobrze wie, dzięki komu na tej scenie się znajduje i po co tam jest.Kaśka każdym występem potwierdza swoją klasę wyjątkowej artystki, czego o Kozidrak powiedzieć nie można.Kaśkę uściskałbym jak tylko mogę za taką muzykę.
Masz absolutną rację jeśli mówimy o obecnej polskiej scenie muzycznej.Od lat nie pojawił się nikt interesujący.Na próżno szukać na niej jakiejś ciekawej twarzy czy pomysłu muzycznego.Ci co zaistnieli o tworzeniu muzyki, śpiewaniu wiedzą niewiele.Znajomość kilku chwytów gitarowych to niemalże szczyt muzycznych umiejętności.Bardziej pomagają im liczne kontrowersje,takie jak pokazywanie tyłka.I inne. Ale też takich mamy dziś słuchaczy.
' Heledore Babe ' z płyty nagranej w 1995

Chiński Urzędnik Państwowy' z płyty "Miłość! Uwaga! Ratunku! Pomocy!"nagranej w 2009

Lubię dzielić się słuchaną muzyką.Powiedzieć swoje zdanie. Ale nie zamierzam z nikim ścierać się, żeby udowodnić, kto jest głupi, a kto mądry. Nie widzę w tym sensu.

tomislav

4 777
13 003
Dobra, dobra nie mieszaj w to Kozidrak.
Pisałeś o braku klasy i przy okazji nie omieszkałeś skwitować cały dorobek kobity opinią, że nic nigdy dobrego nie nagrała i to mnie irytuje. Jedno nie ma z drugim za wiele wspólnego. Facet może połamać fendera na scenie, a lasce nie można wywijać girami i potrząsać bimbołami? GAZDA wklejał tu rockowy band z kobietami strzelającymi sobie minetki na scenie. Brak klasy? Może, ale co z tego? Emerson pocierał sobie tyłek takim przedłużeniem syntezatora, Elton przebrany za kaczora grał na fortepianie, a Ozzy biegał po scenie jak pojeb, polewając ludziom łby wodą z wiadra.

Ostatnia edycja:

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Teraz w polskim światku roi się od pizdusiów typu Bednarek i jakichś kurwa Mesajah.[...]
Nie znam tego Mecośtam ale Bednarka to Ty szanuj ;) Oddzielmy muzykę od wizerunku... moim zdaniem Bednarek potrafi śpiewać/tworzyć... nawet ten facet/kobieta z brodą z Austrii jakby odzielić sprawy wizerunkowe, to śpiewać potrafi, mimo, że muzycznie także nie moje klimaty...

GAZDA wklejał tu rockowy band z kobietami strzelającymi sobie minetki na scenie.
Oo ... gdzie... już dałem lika w ramach przedpłaty ;)

Propo Beaty, to jakaś głupota... Ubrana była OK... co poszalała sobie na scenie i co z tego? Oczywiście wiek wprowadza pewne ograniczenia estetyczne...
rodowicz_sylwester.jpg

Ale oglądałem ten występ w Kielcach i było elegancko z klasą lekko rokowo, fajnie...

Ostatnia edycja:

tomislav

4 777
13 003
Mikioli, musisz przewertować wątek, bo nie pamiętam gdzie to jest.

Właśnie sobie słucham naprawdę dobrego koncertu A.B.Band. Występ upamiętniający 40 lecie istnienia. Co prawda, skład już nie ten, ale pojawili się znakomici muzycy jak W.Haynes i ten młody gitarzysta grający palcami niczym Knopfler. Wyraźnie nawiązuje do zmarłego dekady temu arcyważnego dla historii muzyki Duana Allmana. No ale jest Gregg Allman - świetnie się trzyma!
Kawał fajnego bluesa, lecz nie tylko. Koncert jest dość przekrojowy, więc obejmuje okres ze słynnego " Live At Filmore East". Cóż, w moim przekonaniu takie grupy jak Wishbone Ash czy Focus, grałyby nieco inną muzykę, gdyby nie ciągoty Duane Allmana w rejony wykraczające poza tradycyjny czy southern blues. Kawał historii, cudna sprawa, pełna profeska.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Robię kolejne podejście do Van Der Graaf Generator, ale jednak są dla mnie nie do przejścia... Powód? Powód jest prosty.

i_hate_saxophones_t_shirts-rd4eda2452b804359a59d0b33dc0f510e_iqy3c_1024.jpg

A.-Sax.-Wanted-Poster.jpg

Zamiast pedałów w rurkach mogliby doprowadzać do samobójstw saksofonistów i producentów tych zjebanych instrumentów. Okazuje się, że w swoim hejcie nie jestem odosobniony.

https://www.facebook.com/pages/I-hate-saxophones/158802814143845
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080925013213AAGSPqL#
http://thecorner.co.nz/2011/08/17/popular-music’s-most-hated-instruments-saxophone/
http://bassic-sax.info/blog/?p=37189

Największa porażka wolnego rynku. Tak jakby już sam klarnet nie wystarczał.

Do góry Bottom