Krótkie pytanie od nooba - dlaczego Korwin jest tak nieskuteczny?

M

Matrix

Guest
Jak najbardziej dobre porównanie umów o pracę do obozu w Oświęcimiu, przynajmniej mieli pracę, a teraz te śmieciówki. Może wróćmy do tych czasów, gdzie przynajmniej wszyscy mają pracę. Ja nie chcę .

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
No, to faktycznie zmienia postać rzeczy, że nie w Oświęcimiu, tylko w drugim obozie 4km od Oświęcimia.

szeryf2

Wolny narkoman
172
281
Tak jeszcze wracając do postu kawadora.
W ogóle każda dyskusja o karze śmierci jest z gruntu etatystyczna. Przecież w akapie każdy będzie miał prawo do wymierzania własnej, subiektywnej sprawiedliwości, czyż nie?

Sprawiedliwość kary (...) akt sprawiedliwości (...) środek do osiągania pewnego celu

Tak se pomyślałem, co w sumie mnie, jako libowi, miałoby się w tym spodobać? Nieagresja, własność - nic o jakiejś fikcyjnej sprawiedliwości. Stanowiąc u siebie prawo skupiam się na jego efektywności: chcę większego bezpieczeństwa itp. i jeśli np. kara śmierci da najlepszy rezultat to właśnie używam jej jako środek do osiągania tego celu. Nawet jeśli uważam ją za niesprawiedliwą - i nie uważam się wcale za "drania".

Brehon

Well-Known Member
555
1 486
Nie no, w akapie każdy ma prawo do subiektywnej interpretacji i egzekwowania NAP-u, o ile jest ofiarą bądź został przez ofiarę do tego upoważniony. Tylko etatyści dzielą ludzi na kasty- tych, którzy mogą tworzyć, interpretować i egzekwować prawo, i tych, którym na wstępnie odmawia się przyzwolenia na to. Inną sprawą jest, że jedna ze stron może się nie godzić na daną interpretację.

D

Deleted member 427

Guest
921385_10151893665767060_788885200_o.jpg

Kim jest ta panna?

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Rzadko zdarzają się takie występy JKM, które mi się podobają i moim zdaniem nie sabotują ruchu wolnościowego, ale ten mu się udał. Nawet śmiechłem w 4:05 - Korwinowi też się własny tekst spodobał. ;)

Do góry Bottom