KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Madmar318

Well-Known Member
306
1 088
Może się czepiam ale "państwo powinno ci pomagać" zamieniłbym na "państwo nie powinno przeszkadzać". Poza tym ok.

Edit.

Już jakiś czas temu widziałem tą skądinąd ciekawą rozmowę z prezesem ursusa. Widać jak działa interwencjonizm państwowy pod przykrywką ekoterrorystów.

Ostatnia edycja:
F

Filip

Guest
Sommer zdecydowanie najlepszą opcją do debaty, a sama nazwa partii spowoduje że nie będzie anonimowy. Szkoda, że nie ma badań dotyczących poglądów zwolenników, bo interesuje mnie jakie są wpływy nacjololo albo libertariańskie w partii.

Ważnym postulatem jest też liberalizacja prawa autorskiego i patentowego (chociażby depenalizacja piractwa, jeżeli się nie odnosi z tego tytułu korzyści majątkowych - na okres przejściowy przed całkowitym zaoraniem, a w innym wypadku powinny to rozstrzygać sądy w sprawach wyłącznie cywilnych) i mówię to jako osoba korzystająca albo z kupionych legalnych rzeczy albo z wolnego oprogramowania wyłącznie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Nie no, czytałem ten nowy program i jestem szczerze zaniepokojony. Nie o takie KORWIN-ę walczyłem. Ile razy mam powtarzać że JOW-y to chuj i oddanie pełni władzy starym dziadom i szmaciarzom typu Cameron, Obama, Bush? Poszerzenie NATO o Szwcję, Finlandię i Mołdawię. Zwłaszcza że dwie pierwsze mają je w dupie, a Mołdawia jest kompletnie nic nieznaczącym państewkiem. Referenda to chyba będą bez progu, bo rzadko kiedy udaje się go osiągnąć w zwykłych wyborach. I co będzie jak OPZZ albo "Solidarność" wpadną na genialny pomysł podniesienia podatków do 75% a płacy minimalnej do 5000 PLN i ludzie to kupią? Naprawdę zaczynam się zastanawiać czy w partii nie doszło aby do wrogiego przejęcia.

F

Filip

Guest
Co do JOWów czy tam STV, to Korwin twierdzi, że jest za ich wprowadzeniem tylko wtedy, gdy kompetencje sejmu będą ograniczone do ustalania wysokości podatków. No ale jak się przekonaliśmy oficjalna linia partii budzi nieporozumienia i nie wiem co o tym myśleć, jako przeciwnik JOWów (tu nie o tym dyskusja, ale co do argumentu, że zróżnicowani ludzie w JOWach będą działać w dwóch partiach jest bez sensu - czemu tego nie robią teraz?).

Do góry Bottom