KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Co what?
Nie rozumiesz tego co ja napisałem, czy tego co zrobili Korwinowi? Jak o niego chodzi to drugi raz uchylili mu immunitet, pierwszy raz był za "pobicie" Boniego chyba w maju mu uchylili.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Co what?
Nie rozumiesz tego co ja napisałem, czy tego co zrobili Korwinowi? Jak o niego chodzi to drugi raz uchylili mu immunitet, pierwszy raz był za "pobicie" Boniego chyba w maju mu uchylili.

No właśnie nie kumam tego, możesz wyjaśnić o co chodzi? Przecież immunitet chyba się nie odradza po zabraniu, to byłoby bez sensu.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
No właśnie nie kumam tego, możesz wyjaśnić o co chodzi? Przecież immunitet chyba się nie odradza po zabraniu, to byłoby bez sensu.
Moze byc tak, ze uchylaja do konkretnej sprawy, a nie na zawsze. I to brzmi calkiem logicznie, zważywszy na to, ze immunitet ma/powinien chronić przed tym by ktoś np. nie zwiplerował jakiegoś posła kilkoma policjantami przed jakims waznym glosowaniem itp.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Moze byc tak, ze uchylaja do konkretnej sprawy, a nie na zawsze. I to brzmi calkiem logicznie, zważywszy na to, ze immunitet ma/powinien chronić przed tym by ktoś np. nie zwiplerował jakiegoś posła kilkoma policjantami przed jakims waznym glosowaniem itp.

To jeszcze dobrze by było wiedzieć do jakiej sprawy uchylili, i do jakiej sprawy uchylili mu w maju... Chyba że mogą uchylić immunitet tylko na określony czas i później znowu wraca. W takim razie nie kumam nawet po chuja to robić, żadnego celu tym nie osiągnął, jedynie tracą czas. Nawet wkurwić go tym nie potrafią.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
No nie do tej sprawy, którą cytowałeś?

Parlament Europejski uchylił immunitet europosłowi w związku z przekroczeniem przez niego dopuszczalnej prędkości w terenie zabudowanym. O zgodę na wszczęcie postępowania zwróciła się policja w Piotrkowie Trybunalskim.

A immunitet pewnie uchylają tylko do sprawy, a nie na czas. (W sensie: nie jest tak, ze teraz przez x dni Korwina mozna zamknac za kazde wykroczenie, tylko akurat w tym postepowaniu mozna go karac.) Tj. tak obstawiam, bo to tylko moje gdybanie - nic wiecej.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
W przypadku immunitetu formalnego bardzo często spotykanym błędem jest używanie zwrotu "uchylenie immunitetu" zamiast prawidłowego zwrotu "uchylenie immunitetu w konkretnej sprawie". Jest to notoryczny błąd popełniany nie tylko przez dziennikarzy, polityków, ale nawet w literaturze prawniczej. Osoba posiadająca immunitet formalny traci go jedynie w przypadku utraty stanowiska, z którym on jest związany. Jeśli jednak zostanie go pozbawiona, to tylko w konkretnej pojedynczej sprawie, co oznacza, że nadal jest nim chroniona w innych sytuacjach, ale już z wyłączeniem przypadku w którym została go pozbawiona.

Czyli jednak w sprawie. To w maju mu uchylili na sprawę Boniego. Czyli news niewarty funta kłaków.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Nius warty o tyle, ze pierwsze slysze o tym, ze posłowi uchylaja immunitet, bo przekroczył prędkość.

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499

comment_fYAo1tAWFbqS1uCLKY2Dot3ry4a4JnMR.jpg

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4683

Guest
Dobre wystapienie. 0:57 - kobita wygląda jak z kreskówki. :p

Wygląda na głupią laskę której wydaje się, że jest mądra ale ma pzynajmniej tyle oleju w łowie, żeby się nie wychylać. Gdyby rozmowa toczyła się w necie to najwyżej wkleiłaby ironiczny GIF albo emotkę. W realau zrobi teatralnie zdziwioną minę. Pocieszające jest to, że jak wiatr się zmieni to będzie tak samo reagować na swoich dzisiejszych idoli.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Ha, ha, Janusz nieźle pojechał w Eurosejmie, Wyborcza ma nieziemski ból dupy:

http://www.google.pl/url?url=http:/...UJtCvY&usg=AFQjCNGEHwie3lR6zT2BaTPxbtuTUzJ3wA

Chciałem poczytać komentarze a tu:
Pod naszymi tekstami o uchodźcach pojawiała się zatrważająca liczba komentarzy, które nawoływały do przestępstw, zawierały treści rasistowskie i ksenofobiczne. Nie chcemy ich pokazywać. Nie godzimy się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. Dlatego zdecydowaliśmy, że wyłączymy możliwość komentowania pod naszymi tekstami o uchodźcach. Będziemy też zgłaszać do prokuratury przypadki nawoływania do nienawiści na tle rasowym i religijnym.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Pod naszymi tekstami o uchodźcach pojawiała się zatrważająca liczba komentarzy, które nawoływały do przestępstw, zawierały treści rasistowskie i ksenofobiczne. Nie chcemy ich pokazywać. Nie godzimy się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. Dlatego zdecydowaliśmy, że wyłączymy możliwość komentowania pod naszymi tekstami o uchodźcach. Będziemy też zgłaszać do prokuratury przypadki nawoływania do nienawiści na tle rasowym i religijnym.

Hahaha, ja pierdole, GUWNO już sobie nie radzi z blokowaniem niewygodnych komentarzy.

Do góry Bottom