KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Skończyłeś wjeżdżać już z tymi bluzgami frajerze? Elektorat Korwina to najbardziej zmobilizowany elektorat, niska frekwencja]

Ja pierdole, no nic do cioła nie dociera. No to wytłumacz mi geniuszu, czemu ten jego super zmobilizowany elektorat go kompletnie olał w 2004 i 2009? Czemu średnia z sondaży wskazywała że przekroczy próg? Czemu niska frekwencja nie pomogła PiS który rzekomo też ma zmobilizowany elektorat i jego wynik też nie odbiegał od średniej? Przypominam że w badaniach brali udział RÓŻNI ludzie, ci co poszli i ci co nie poszli na wybory. Ale żeby to zrozumieć trzeba myśleć głową a nie pizdą, kretynie!

W większości przypadków, im mniejsza frekwencja, tym wyborcy najbardziej jakościowi

Gówno prawda. Każdy chodzi na takie wybory, które wydają mu się istotne z punktu widzenia jego interesów. Dlatego np. kandydaci PSL w prezydenckich zawsze dostają marne ochłapy, bo jak zauważył już Ziemkiewicz w "Polactwie", są to wybory w których cham wybiera pana (albo tak mu się wydaje). A pan, to musi być pan, a nie drugi fornal. Z kolei w samorządowych osiągają nieproporcjonalnie dobre wyniki, bo to walka o różne stołki i synekury, z których żyje ich elektorat.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
20-20150729181336.gif

Jeśli chodzi o mnie. Ja zauważyłem, iż jak były wybory do europarlamentu, to nie przypominam sobie, by Korwin przed samym końcem powiedział jakiś bullshit o Hitlerze, niepełnosprawnych, kobietach, strzelaniu w górników itd. Przy innych wyborach jak najbardziej. Może to siedzenie cicho przy ówczesnej nagonce w myśl "Psy szczekają, karawana jedzie dalej" pomogło w przekroczeniu progu?

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Rada Główna Kongresu Nowej Prawicy
2015-08-04

UCHWAŁA RADY GŁÓWNEJ PODJĘTA NA POSIEDZENIU 30.07.2015R
Komentarz:
Ww. uchwała oznacza, że Rada Główna Kongresu Nowej Prawicy wezwała swoich członków by zaprzestali angażować się w lokalnych strukturach związanych z ruchem Kukiza i całą swoją energię poświęcili w zbieranie podpisów podpisów pod naszymi listami - tj. pod listami do sejmu naszego partyjnego komitetu.

Stanisław Żółtek - I Wiceprezes Kongresu Nowej Prawicy

Czyżby początek rozwodu KaNaPy z Kukizem?

Doyle B.

plata o plomo
62
200
Czyli jak Korwin z Wiplerem marudzili, że oferta Kukiza jest nie do przyjęcia dla żadnej normalnej partii, to mieli rację.
Powietrze z balonika schodzi. Dodajmy do tego, że Grzegorz Braun zakłada swój własny komitet - co by nie mówić o stawonogu, liczyłem, że razem pójdą. Wybory prezydenckie dawały nadzieję, że na jesień jakiś dzień sznura będzie - a będzie dzień sznurówki - czyli Kukiz z 7% a Korwin 2.9% (jak dobrze zawieje).

Doyle B.

plata o plomo
62
200
O Wilku nie mam najlepszego mniemania (tak samo jak o Wiplerze). Dziambor by mnie lekko zdziwił, jakby KNP było osobno a on u Kukiza.

Doyle B.

plata o plomo
62
200
Chodziło mi o Brauna / Korwina / Kowalskiego i tak, Kukiza.
Co ktoś mówi że zrobi a co ktoś zrobi to dwie różne rzeczy. Fajnie mieć nadzieję - umiera ostatnia.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Zgodnie z obietnicą samemu sobie złożoną, choć podaną do forumowej wiadomości w formie deklaracji, że jeśli JKM znów wypowie się mile o Komoruchu, zaprzestanę pisać o nim, składam swój ostatni korwino-wpis.

"To naprawdę miły, sympatyczny człowiek" itd. znów padło na jednym z ostatnich mini wieców. Krótko mówiąc, zagłosuję oczywiście na Krula, ale to tyle. Wkurwiają mnie ludzie deklarujący anty-Układność, a nie wiedzieć czemu smyrają po jajach ewidentnych łajdaków.
Panie Januszu, rób pan tak dalej, a oskarżenia o sabotaż środowisk wolnościowych nabiorą podejrzanej wagi.

ps: Zapomniałbym. W razie, gdybym nieświadomie coś nabazgrał o JKM, będę wdzięczny za ostrą zjebę.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Źle się dzieje w państwie korwinowskim.

Przeglądam sobie forum sympatyków KORWiN na Facebooku, by czegoś więcej się dowiedzieć, wszak podobno oddział krakowski był największy i najpreżniej działający w kraju, i nie ma tam żadnego tematu o tym. Czyli zamiatanie sprawy pod dywan, kasowanie postów i banowanie niepokornych. Nie wiedziałem, że partyjne kuce od Korwina to takie zjeby. Tylko tak dalej...

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Nie wiedziałem, że partyjne kuce od Korwina to takie zjeby. Tylko tak dalej...

Przecież to całe środowisko to zbieranina "prawicowych" zjebów. Oprócz Korwina nie ma chyba nikogo sensownego w tej organizacji, a jedynym człowiekiem mającym jakiekoliwek rozeznanie strategiczno-polityczne jest Wipler. Tylko że z niego wolnościowiec jak z koziej dupy trąba. Reszta to jakieś śmieszki z młodzież kontra, piszą jakieś swoje bzdurne ustawy, projekty konstytucji, później Korwin musi czytać te ich brednie i je odrzucać. Kuce powinny siedzieć cicho jak mysz pod miotłą i wykonywać rozkazy przełożonych a nie zajmować się pisaniem programu. Zabawne że zawsze przy tego rodzaju rozłamach nie ma solidnego wytłumaczenia o co poszło. Jakieś ogólniki, że ktoś coś teges nie chce rozmawiać, hurr durr jakieś problemy. Konkretów brak. Więc o co chodzi, o urażone kucowskie ego? Już spierdalasz z partii bo twój przełożony nie zaakceptował kilku twoich pomysłów? Co się stało kucu? Może ci się po prostu znudziło?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Reszta to jakieś śmieszki z młodzież kontra, piszą jakieś swoje bzdurne ustawy, projekty konstytucji, później Korwin musi czytać te ich brednie i je odrzucać. Kuce powinny siedzieć cicho jak mysz pod miotłą i wykonywać rozkazy przełożonych a nie zajmować się pisaniem programu.
To jest stary problem, znany od samych początków UPR. Kuce trzeba tresować i trzeba im zawsze dawać zajęcie, bo inaczej zdziczeją i się rozpasą.

Do góry Bottom