Staszek Alcatraz
Tak jak Pan Janusz powiedział
- 2 794
- 8 465
Jest nagranie
"Moi wyborcy w przeciwieństwie do pana Urbasia myślą"
Jest nagranie
Robią takie znakomite wyliczenia, że gdy Tusk wprowadził tylko jedną zmianę w ciągu całego roku, tj. podwyższył VAT z 22% na 23% to mu się budżet nie zbilansował i musiał się ratować zaciąganiem długów..A tak się zastanawiam swoją drogą, lewactwo robi jakieś wyliczenia? Ich programy gospodarcze są podane w szczegółach? Damy X milionów biednym, zbudujemy X kilometrów nowych dróg, 3 miliony mieszkań, z drzewa pozbierają potrzebne środki. Niesamowita hipokryzja.
No i ten głupi zarzut dt. aksjomatów w ASE. Każdy wywód logiczny zaczyna się od przedstawienia jakichś aksjomatów. Każda nauka opiera się na aksjomatach czy tautologiach. Nie widziałem też, żeby Urbaś podważył jakiekolwiek aksjomaty ASE.Jak ja nienawidzę skurwysynów, którzy chcą przewidywać ludzkie działanie za pomocą matematyki. Urbaś to intelektualny śmieć, któremu ktoś wmówił, iż przy pomocy słupków, wykresów i równań zbawi gospodarkę. Ścierwa jego pokroju zaprzeczają wszystkim faktom, tworząc wirtualny świat, w którym obowiązują ich prawa. Zawsze, gdy pada argument, że przecież Niemcy czy Irlandczycy uciekali do tych okrutnych kapitalistycznych USA, to robią głupi uśmieszek albo natychmiast zmieniają temat.
Po zachowaniu widać, że robi to z premedytacją. Nawet organizmy jednokomórkowe wiedzą, że jak wyleci na pysk duża część urzędasów, to zostanie więcej w skarbcu. Gdyby go nieco rozciągnąć końmi, przyznał by się niechybnie, że musiał tak gadać.I teraz nie wiem, czy ten Urbaś wierzy w to co mówi, czy mu płacą, żeby tak mówił. Jeśli to pierwsze, to jest idiotą, jeśli to drugie, to jest sprzedajną k*rwą. Nie wiem co gorsze.
Nie wiadomo. Ostatni sondaż miał miejsce 28.07. KNP miała 6% (-2%), a w innym sondażu - ok 10% (+2%).Jak tam poparcie Krula i świty? Rośnie, maleje, stabilizuje się? Bo chciałbym jeszcze raz przeżyć te cudowne chwile, gdy cała socjalistyczna Polska zapłakała.
Zawsze lubiłem rodzinę zastępczą.
Till napisał:Z tego co pamiętam to cały odcinek był w wymowie antykorwinowy, a poglądy Filipa pokazywane jako utopia, której przeciwstawia się każdy rozsądny człowiek. Takie lewackie wyskoki nie były czymś niespotykanym w tym serialu.