KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Tak na marginesie, ale w temacie agentury. Otóż, nie słyszałem o lepszej tarczy ochronnej, lub jak to woli - zaporze dymnej dla agenta dezinformującego w necie, jak tytułowanie się agentem (vide, no offence, Agent Tomasz).

Załóżmy, że ktoś o podobnej ksywce nagabywany lub wprost oskarżany, że robi za agenta dezinformy/wywierania wpływu, odparuje np: "no kurwa, przecież jestem agentem, nie widać? Czytać nie potrafisz?"

Cóż, na takiego sarka/rżnięcie głupa/struganie pawiana nie ma chuja we wsi, bo każdy, nawet najlepiej wyposażony merytorycznie osobnik, zostanie obśmiany przez hordę internetowych lemingów, czytających lub słuchających tego rodzaju dialogu. Krótko mówiąc: realny agent tytułuje się np. agentem po to, by móc dyskredytować sarkazmem każdego, kto oskarży go o realną agenturę. Nikt nigdy nie ośmieli się publicznie nawet insynuować na poważnie agenturzenia komuś takiemu, z obawy przed wyśmianiem. Diabelsko dobre zabezpieczenie, lepsze nawet od założenia wolnościowego radia albo śmieszkowania. Aroganckiego śmieszka też nikt poważnie nie oskarży o krecizm, bo nikt w to nie uwierzy.

Tomaszu Agencki, jeśli kiedyś ktoś Cię, nie daj Potworze, zwerbuje (ja werbowałbym), zostań przy Agencie - to gwarant doskonałego krycia, lepszy nawet od wolnościowych deklaracji ;)

Ostatnia edycja:

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Nie żadne kuce, ale naganiacze kuców, usiłują wywołać bunt kuców.
Tak, jednak bunt kuców udało się przeprowadzić, ponieważ kuce są wkurwione po wyborach, a więc są podatne na naganiaczy.
Ja tylko chciałem odnotować, że projekt pt. "Korwin" można uznać za zamknięty. Teraz do gry wejdą "prawdziwi" antysystemowcy, czyli Balcerek z ekipą. Tutaj pierwsze oznaki tego: najnowszy sondaż (zlecony przez NowoczesnaPL, dostali w nim 5,7% - chyba po ostatnich 11% stwierdzili, że nieco przesadzili), w którym zlecono, aby nie pytać o partię KORWIN.
http://ewybory.eu/sondaz-ibris-26-05-2015/

D

Deleted member 4683

Guest
Tak na marginesie, ale w temacie agentury. Otóż, nie słyszałem o lepszej tarczy ochronnej, lub jak to woli - zaporze dymnej dla agenta dezinformującego w necie, jak tytułowanie się agentem (vide, no offence, Agent Tomasz).

Jeszcze lepszą tarczą jest węszenie wszędzie "razwiedki". Na zdrowy rozum - jeśli kilka osób zastanawia się kto wśród nich kapuje to w ostatniej kolejności będą podejrzewać tego kto w ogóle podsunął im pomysł, że są infiltrowani.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jeszcze lepszą tarczą jest węszenie wszędzie "razwiedki".
A co, należy przyjąć, że jej nie ma?
A może należy jej nie szukać?
Ja będąc w UPR zobaczyłem na własne oczy niejedno. Spierdoliny ludzkie niezdolne do funkcjonowania na wolnym rynku, które rozwalały UPR i wszczynały nagonki antykorwinowskie, po opuszczeniu UPR i wstąpieniu do PO natychmiast robiły karierę w spółkach skarbu państwa lub gminnych.
Otóż agentury należy szukać, należy ją identyfikować, a przy pierwszej nadarzającej się okazji zafundować jej srogi wołyniec.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Jeszcze lepszą tarczą jest węszenie wszędzie "razwiedki". Na zdrowy rozum - jeśli kilka osób zastanawia się kto wśród nich kapuje to w ostatniej kolejności będą podejrzewać tego kto w ogóle podsunął im pomysł, że są infiltrowani.
No i teraz jak tu zadać pytanie, czy uważacie, że libnet jest monitorowany? ;) Ja nie zdziwiłbym się, gdyby było tu oddelegowanych nawet kilku aktywnych, nie wiedzących o sobie nawzajem.

Otóż agentury należy szukać, należy ją identyfikować, a przy pierwszej nadarzającej się okazji zafundować jej srogi wołyniec.
Widzę posty jak agenci mogą się ukrywać, a jak wobec tego można agenta skutecznie zidentyfikować? Niekoniecznie tylko tu, ale też generalnie w sieci, w mediach?

648
1 212
Sam mógłbym coś takiego nagrać.

✓ Korwin jest egocentrykiem.
✓ Korwin ma w dupie zmiany. Jemu jest dobrze. To innym powinno zależeć, jak sam wielokrotnie mówił.
✓ Korwin ma w dupie swój wizerunek, co ma swój atut - jest prawdziwy, ale też wadę - ludzie na to bardzo zwracają uwagę, zamiast na program. Wystarczy zobaczyć na sukces Dupy...

Może koleś wpłacił dyszkę na kampanię, zamiast iść na piwo i się wkurwił. Może to, a może sramto, ale nie - kr2y510 już wie, że jest stymulowany. Ciekawe, że koleś nie może stwierdzić, że Kukiz nie współpracuje ze służbami, nie będąc agentem albo idiotom, a kr2y510 może, że jest stymulowany, bo zobaczył 5-minutowy filmik.

Nie kochasz Korwina i Brauna - agent. Jaki ten świat prosty.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja nie zdziwiłbym się, gdyby było tu oddelegowanych nawet kilku aktywnych, nie wiedzących o sobie nawzajem.
Oczywiście że tak jest.

jak wobec tego można agenta skutecznie zidentyfikować? Niekoniecznie tylko tu, ale też generalnie w sieci, w mediach?
Najprościej zrobić prowokację. Tylko że do wykonania prowokacji która ma szansę okazać się skuteczną, potrzebna jest grupa osób w której na 100% nie ma agenta.

Za PRL-owej komuny wraz z kolegą wysłaliśmy raz jedną spierdolinę do Wrocławia. :p Kiedyś to nawet dla zabawy zrobiłem kilka wkrętów, ale skutków nie sprawdzałem. Sprawdzanie byłoby zbyt ryzykowne.

Może koleś wpłacił dyszkę na kampanię, zamiast iść na piwo i się wkurwił.
Ci co wpłacili i są wkurwieni zazwyczaj inaczej się zachowują.
kr2y510 już wie, że jest stymulowany.
Doświadczenie życiowe tak mi mówi. Moim zdaniem ten filmik był reżyserowany.
koleś nie może stwierdzić, że Kukiz nie współpracuje ze służbami
To niech się do tego jednoznacznie odniesie, albo niech zamknie ryja. Przesłanki wskazujące na to, że Kukiz ma zagospodarować elektorat niezadowolonych, pojawiły się znacznie wcześniej.

Ostatnia edycja:
OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
11103249_866848003407915_4808129177130932473_o.png

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Jeśli ktoś chce sobie poczytać - potencjalny wyborca Petru i Balcerowicza żali się na radykalizm kuców i pisze o "złym rewolucjoniście" Korwinie.

"Generalnie mam wrażenie, że wielu z Was – moich czytelników – ktoś nauczył, że bycie antysystemowym to patent na bycie mądrym. Ale to naiwne myślenie. Mądrość to coś więcej niż bycie anty. To generalnie bycie pro. Negacja oznacza destrukcję. Świat potrzebuje zmian, ale zmian ewolucyjnych, reform, a nie rewolucji.
"

http://3dno.pl/pozegnanie-z-blogiem/

tomislav

4 777
13 003
"Negacja oznacza destrukcję". Jakie to wszystko przewidywalne, żywcem wyjęte z coachingu. No wiecie, facecik z żelem na włosiech, mazakiem w łapce, kartonem wpiętym w tablicę i łbem napełnionym po brzegi korpo-pierdolo. Heh, nic nowego pod Słońcem.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Jakie zakłady? Korwin to mówił dwie minuty po ogłoszeniu wyników wyborów. I zna wynik tego zakładu.

tomislav

4 777
13 003
Jeśli przed wyborami prezydenckimi media dmuchały Kukizowi w żagle, tak teraz mamy istny huragan. Nie ma siły, by nie wszedł do Sejmu (tylko jeszcze nie wiadomo, z jakiej partii i z kim). Po raz kolejny samodzielnie myślący dostaną po dupie, a olbrzymia ilość skończonych durniów, deklarujących się jako wolnościowcy, będzie miała swoją opozycję - kontrolowaną w sposób ścisły.

Do góry Bottom