KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Karmazynowy Mściciel

To ja będę budował drogi w akapie
421
522
@Przemysław Pintal
Od Złoczowa do Wołynia także zmieniło się pokolenie. Odsyłam do wykładów dr Lucyny Kulińskiej ([1], [2]).

Trafił tutaj ostatnio filmik (i zdobył sporo lajków) chłopaka, który wybrał się na wojnę w Donbasie i dzieli się spostrzeżeniami. Fragment od 1:40:22 (jest rozpiska na youtube) - przemawia do mnie ta argumentacja.

A, i hebrajski ma rodzimą transkrypcję. Ale nie jestem ekspertem, żeby coś tutaj zasugerować.

Ostatnia edycja:

Oreł

Well-Known Member
574
465
Władysław Frasyniuk, prof. Leszek Balcerowicz, Andrzej Olechowski i Ryszard Petru powołali do życia stowarzyszenie NowoczesnaPL. Nie jest wykluczone, że przekształci się ono w nową siłę polityczną.
Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. - Stanie się to w okolicach drugiej tury wyborów prezydenckich - wyjaśnia Petru.

Co najmniej od jesieni zeszłego roku trwały przymiarki do tworzenia struktur terenowych tego bytu.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Na twitterze pojawiły się popołudniowe przecieki z sondażowni. Szykuje się klęska Korana, chyba że kuce ostro zaspały.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Niestety wiele kuców przestało popierać JKM i zaczęło popierać Kukiza.

Edit:
Wszystko przez to, że nie czytają.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Gdyby nie Pan JOW założę się, że miałby rekordowy wynik procentowy licząc z parlamentarnymi, więc tak - wybaczę Krulowi.
Ma rekordowy jeśli liczyć głosy. W europarlamentarnych frekwencja wyniosła niecałe 24%. Miał wtedy pół miliona głosów.
Teraz miał ponad milion (coś koło 1,3 mln).

Edit:
Kurwa, omg, lol, rzeczywiście pojebało mi się. Zapomniałem o frekwencji 50%, czyli połowa tego. Czyli chujnia i jesteśmy w dupie, trzeba spierdalać.

Ostatnia edycja:

DEZ.informacja

#osobno
118
68
Korwin ma te same poglądy od 40 lat. Nie ma szans na zmiany, bo w tym modelu cyborga nie można robić update software'u. Wynik chujowy, bo reżimowe media wypromowały innego antysystemowca, tyle. Antysystemowiec populista wygrał z antysystemowcem wolnościowcem. Jedyne czego można się nauczyć, to fakt że kiedy jakiś prawdziwy kandydat z poza układu zyskuje popularność, to szybko da się wypromować nowego podstawionego i prowadzonego przez bezpiekę. Pozostaje tylko opcja siłowego przejęcia władzy.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Ma rekordowy jeśli liczyć głosy. W europarlamentarnych frekwencja wyniosła niecałe 24%. Miał wtedy pół miliona głosów.
Teraz miał ponad milion (coś koło 1,3 mln).
Chyba coś ci się pomyliło, ponieważ frekwencja będzie wynosić ok. 50% a to przy 4-5% daje 600-700 tysięcy głosów. Jest lepiej, ale nie ma dużej różnicy.

Odnośnie wyniku wyborów:
Byłem w 95% pewny że Kukiz będzie miał 2 cyfrowy wynik. Widać było to zarówno w youtubowych sondach ulicznych oraz komentarzach w internecie. Gdyby nie Kukiz, JKM miałby pewnie 1-2% więcej ale komór wyłby pierwszy. Wkurza mnie jednak to, że Kukiz zmontuje teraz partię z jakiś randomowych ludzi i będą trzecią siłą polityczną. Pewnie wprowadzą JOWy i wtedy już będziemy mieli POPiS po wsze czasy. Najbardziej wkurza mnie to, że kucyki zbierały na niego podpisy oraz to, że kuce nie czytają i część z nich zaczęło popierać Kukiza. Obawiam się, że dzień sznura dzięki ciasteczkowi nie nadejdzie nigdy.

Edit:
Nie uważam Kukiza za agenta. Uważam go za pożytecznego idiotę, który zostanie wykorzystany przez profesjonalistów z POPiS.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Przytoczę ciekawy komentarz z facebooka Korwina, gdzie jest teraz mocny ból dupy wśród (eks?)korwinistów: ""Zdecydowana większość która zagłosowała na Kukiza nawet nie wie co to JOWy !" zdecydowanie potwierdzam siedzi teraz przede mną ktoś taki moja małżonka na pytanie: Co to są JOWy odpowiada: coś czytałam ale w sumie to nie interesuje mnie to. I się dziwicie że Korwin chce zabierać prawa wyborcze kobietom."

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Kukiz zmontuje teraz partię z jakiś randomowych ludzi i będą trzecią siłą polityczną.
Randomowych?
Chyba żartujesz. Przecież nie zostawią tak Kukiełki puszczonej samopas. Już Frasyniuki, Olechowskie lub inne podobne gady szykują mu kadry. Powstają jakieś stowarzyszenia typu "nowczesna-pl" czy inne. Zobaczycie te same ryje lub ryje ich zasranego potomstwa, w innej konfiguracji.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Szczerze mówiąc - ja liczyłem na 4% podczas tych wyborów (prezydenckich).
Patrząc z tej perspektywy - wynik na granicy ok. 5% jest zacny, uwzględniając specyfikę tych wyborów (prezydenckie, wyższa frekwencja, głosowanie na konkretną osobę a nie - za programem/postulatami) oraz dużą liczbę bezpośrednich konkurentów (Kukiz, Wilk, Kowalski, w pewnym sensie też: Braun, Tanajno oraz Ogórek), czy też - wyższą frekwencję (niż w europarlamentarnych), oraz - wysoki elektorat negatywny samego Korwina..

Kukizowi sprzyjały też media.. A mogły, przecież - wyciągnąć np. jego problemy z alkoholizmem czy też inne haki, bratanie się ze związkowcami, zarzucić (tak jak Korwinowi) - prorosyjskość, itp itd. - i walić w niego jak bęben

Przypominam, że Korwa podwoił swój wynik w stosunku do poprzednich wyborów (ok 2%) i przedostatnich (tam miał ok 1%). Także nie jest źle - choć mogło być lepiej, gdyby w kluczowych momentach Korwin powściągnął się od komentarzy, które nie były związane bezpośrednio z tymi wyborami i skupił się na temacie przewodnim swojej kampanii (hasło: "dumna, bogata Polska")
Ogórek też uzyskała nieproporcjnalnie niższy wynik, niż jej partia, tzn. 1% , tak samo z Jarubasem z PSL..

Kampania prezydencka dla takich osób jak Kukiz jest (relatywnie) - najłatwiejsza, bo można się obyć bez programu, bez ludzi, bez struktur, bez konkretów..
Natomiast - na jesieni wyborcy będą już głosować za konkretnymi partiami i ich programami, a do jesieni zostało mało czasu i raczej nikła jest szansa na to, że Kukiz zdąży sklecić jakikolwiek sensowny program oraz zbudować struktury, które będą w stanie ten program - realizować (jeżeli mu się uda to zrobić "samodzielnie", to będą to raczej ludzie z łapanki, polityczni przegrani dotychczasowych wyborów, ludzie skompromitowani w samorządach, związkowcy, itp).

Ostatnia edycja:

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Tymczasem w gimnazjach Korwin wygrał. Rosną nowe watahy kuców.

Centrum Edukacji Obywatelskiej podało wyniki wyborów w akcji "Młodzi głosują":
wyniki_2.jpeg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
O kurcze, gimbazja dały srebrny medal Brontozaurowi! To jest właśnie wynik działania owego zjawiska, które zawsze przeciwstawiałem twierdzącym, że wszystko się ułoży, kiedy to stare pokolenia PRL-u wymrą.

Do góry Bottom