Nie wiem jak wygląda dokładnie sytuacja we Francji i Hiszpanii, natomiast trochę wiem o sytuacji w Niemczech. Nie poruszam się w środowiskach nierobów, siedzących na zasiłku, natomiast w branży budowlanej, w której głównie siedzą: Polacy, Arabowie, Niemcy, Turcy - nie spotkałem jeszcze żadnego murzyna i azjaty. Muszę powiedzieć, że widzę wyraźną różnicę pomiędzy Turkami a Arabami. Turcy to tacy cwaniacy, patrzą tylko żeby coś zapierdolić, oszukać i jak najmniej się narobić; natomiast jeśli chodzi o Arabów, to wśród nich znam wielu inżynierów, architektów, ogólnie są to ludzie bardziej pracowici i bardziej przyjaźni niż Turcy, znam kilku Arabów, którzy potrafią w jeden dzień odpierdolić robotę, którą Polacy czy Niemcy robiliby przez tydzień w trzech. Spotkałem się też z sytuacjami, gdzie szef Arab opierdalał zawsze Turków, natomiast do Polaków podchodził zawsze z życzliwością i nawet nauczył się polskiego. Co do kwesti religii, nikt na budowie nie obnosi się ze swoją religią - chyba tylko jeden raz jakiś Turek wyjął dywanik w południe i zaczął się modlić. To tyle info z pierwszej ręki. Co do zasiłkowiczów, to rzeczywiście jest tak, że największą grupą beneficjentów socjalu są Turcy, którzy stwarzają sporo problemów i ceny mieszkań w dzielnicach, w których pojawiają się Turcy siedzący na zasiłku od razu spadają. Natomiast wśród zasiłkowiczów dużo jest także Polaków a ostatnimi czasy coraz więcej Niemców. Nie wydaje mnie się, żeby muzułmanie siedzący na zasiłku w Niemczech potrafiliby stworzyć realne zagrożenie - moralne wśród takich żołnierzy było by strasznie niskie, są to ludzie nieprzyzwyczajeni do cięzkiej pracy i do wczesnego wstawania (co w razie wojny skutkowałoby natychmiastową klęską takich ludzi z niemieckim wojskiem, które dwa razy było bliskie wygrania wojeń światowych, praktycznie w pojedynkę). Wracając jeszcze do Arabów, to arabski szef jednej z większych firm budowlanych w Niemczech, powiedział mi, że wszystkie twory jak Al Kaida, Bractwo Muzułmańskie czy ISIL są od samego początku ich istnienia sponsorowane przez jankesów. To tyle ode mnie.