Jakie filmy ostatnio oglądaliście?

osman

Well-Known Member
380
2 308
obejrzałem Kruka z 2012r. reżyser James McTeigue z ograniczeniem widowni tylko dla dorosłych. Szaleniec dokonuje makabrycznych zbrodni a jego tożsamość nie jest znana dopiero na końcu filmu zaskakuje. Ci co lubią gotyckie opowieści może film im sie spodoba, ale ja nie strawiłem tego filmu. Polecić mogę dobry kryminał the Calling- Wezwanie z 2014 reżyser Jason Stone, dobry scenariusz i dobrze aktorzy grają, znani i gra mój faworyt Donald Sutherland.

szeryf17

"No reason it's a good reason"
799
2 763

Ja to czekam na to

Widział już ktoś? jakieś wnioski?
Osobiście się pogubiłem o co tak naprawdę chodzi.
Nie chcę zakładać osobnego wątku więc przy spoileruje tutaj
Aktorstwo , zdjęcia itp. super
nie wiem co Joel i Ethan Coenowie chcieli tym filmem przekazać
Usprawiedliwić lewactwo hollywood-u czy je raczej ośmieszyć.
Tak samo z religią bardziej ateiści czy katoliccy żydzi.
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=...lEPHla9dF8rMpcoHLTyGPw&bvm=bv.124817099,d.d24

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Pojawił się teaser do "Ostatniej rodziny". Po jego obejrzeniu już wiem, że to będzie najlepsza biograficzna obyczajówka w dziejach ubekistańskiej kinematografii ;)

A na serio, wiem na razie tylko jedno: tak dobrze dobranych fizycznie głównych aktorów nie widziałem w rodzimych filmach, no może poza Sewerynem, który jednak znakomicie nadrabia gestykulacją, mimiką i głosem. Rola Tomka przypadła ... Tomkowi. Takie mam wrażenie. Że powstał z prochu i zagrał samego siebie. Już samo to ryje beret.

Druga sprawa: oprawa wizualna, scenografia. Ja pierdzielę, czy oni to kręcili w ich mieszkaniach i wypożyczyli z Sanoka wszystkie klamoty?

Reasumując: nie muszę się martwić o: aktorstwo, podobieństwo postaci, muzykę (wiadomo), scenografię i klimat. Obawiam się tylko, że młody reżyser zafunduje kilka chwil z nadinterpretacją lub coś ewidentnie spierdzieli. Albo przedawkuje dramatyzm.
http://film.org.pl/kmf/trailer/zdzislaw-beksinski-i-tomasz-beksinski-teaser-ostatniej-rodziny-82074/

ps: Ten film spokojnie można było sfinansować ze składki. Sam dałbym bez żadnych problemów przynajmniej tysiaka. Setki tysięcy ludzi również. Nie wierzę, by to się nie powiodło. Jebany PiSF! Psujo ludzi. Tego reżysera też zepsujo :(

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Młyn i krzyż. (The Mill and the Cross) Reżyser Lech Majewski.
Scenariusz powstał na podstawie książki Michaela Gibsona.
mc582yn-i-krzyc5bc-rec5bc-lech-majewski-droga-krzyc5bcowa-breugel.jpg

Rok 1564, XVI-wieczna Flamandia rządzona przez Hiszpanów, katolików.
W
tym samym roku powstał obraz P.Bruegela"Droga krzyżowa". Reżyser ożywił świat z płótna Bruegela.

Rutger Hauer w roli Petera Bruegela.

rutger-hauer-mc582yn-i-krzyc5bc-lech-majewski.jpg

Okrucieństwo, samotność w cierpieniu.

mc582yn-i-krzyc5bc-lech-majewski1.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mill_and_the_Cross

Ostatnio edytowane przez moderatora:

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Ja sobie odswiezylem ostatnio "Brother" Kitano:

http://www.imdb.com/title/tt0222851/

W filmie prawie sami zolci i czarni, w dodatku zolci wspolpracuja z czarnymi, wiec anty-multikulti prawakom pewnie sie nie spodoba ;-). Calej reszcie normalnych ludzi, goraco polecam! Kawal dobrego gangstereskiego kina.

P.S. Prawie wszystkie filmy wyrezyserowane przez Kitano juz widzialem (z wyjatkiem "Dolls").

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
"Polowanie" z Mikkelsenem. Mroczny i smutny film, czyli jak paranoje dorosłych próbują zrobić z zaniedbanego przez rodziców dziecka ofiarę pedofila, a potem niszczą życie człowiekowi.

Jedynie końcówka mniej realistyczna, czyli pojednanie z ludźmi, którzy rok wcześniej gotowi byli zlinczować. Dobra, minął niby rok, niby są spojrzenia, ale takich rzeczy łatwo się nie zapomina. A mowa tu o ciężkich oskarżeniach i linczu. Ja na miejscu Lucasa po tym wszystkim patrzyłbym na wszystkich wilkiem.

D

Deleted member 427

Guest
MaxStirner napisał:
Własnie obejrzałem, nie wiedząc nic wcześniej o nim. Kurwa zatkało, szczęka opada, wbiło w fotel
Najlepszy film od roku, a może i paru lat.

Polecam ci wobec tego "Adwokata" Ridleya Scotta. Wielu hejtuje ten film, bo dużo w nim gadajo, ale dla mnie to jedna z najbardziej przerażających historii o kartelach, jaką kiedykolwiek nakręcono. Bliżej mu do horroru niż dramatu. Kapitalnie dawkowane napięcie podkreślane muzyką. Obczaj wersję reżyserską.

Do góry Bottom