GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
slapshot, zajebisty film bardzo lubie i se po latach przypomniałem
"Biutiful"
Bardzo lubię filmy Alejandra G. Iñárritu. Biutiful to wyjątkowy, wstrząsający film.W piękny sposób pokazuje to wszystko co koszmarne, straszne, odrażające. Dawno nie widziałam tak dobrego filmu.Nie daje o sobie zapomnieć.Warto zobaczyć, przeżyć.Drugoplanowe role znakomite, no i genialny Bardem.
No i jeszcze film dokumentalny"Miasto Aryjskich Bliźniąt"
Cândido Godói (Kraina bliźniąt). Jedna na dziesięć ciąż z Cândido Godói to ciąża bliźniacza.
http://video.anyfiles.pl/Miasto-Aryjskich-Blizniat/Extremalne/video/62545
Właśnie obejrzałem - bardzo mi się podobało! Niezwykle wciągający film o pewnym bardzo przedsiębiorczym aspi. Dialogi oparte o kursy rozwoju osobistego i porady rekinów biznesu wydały mi się właśnie bardzo nowatorskie. Nie wiem, dla mnie rewelacja, 8/10."Nightcrawler" - dla mnie duże rozczarowanie. Gdyby nie ostatnie znakomite 30 minut, wystawiłbym ocenę niższa niż 5/10. Duży plus tego filmu to pokazanie, jak media preparują różne historyjki, zwłaszcza w kontekście incydentów z bronią palną. Ale że media to kurwy, to każdy myślący człowiek wie, w tym sensie ten film niczego nowego nie wnosi do tematu, epatując jedynie banałami i sloganowymi dialogami.
Wróciłem do Spielberga. "Lista Schindlera"
Znam filmy Spielberga.Jak chcesz film o żydach to polecam Munich.
Nie mam żadnego gustu.Biorę wszystko jak leci, kochany Tim Burton posiada nieprzeciętną wyobraźnię.Jestem ciekawy Twojego gustu filmowego. Powiedz mi, kochany. Lubisz filmy Tima Burtona?