Islamizacja Europy

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
W tym roku, przed najważniejszym Świętem Chrześcijan, wyszłam sobie w Amsterdamie na spacerek z pieskiem, no ale nie oddalałam się daleko od posiadłości mojej przyjaciółki, no i co widzę? Na przeciw mnie idzie trzech przystojnych Mężczyzn, w jednakowych, czarnych koszulkach z kolorowym napisem.Myślałam, że to libertarianie.Serio.:) Kiedy się zbliżyli moje soczewki mogły odczytać napis, w tłumaczeniu na polski :"za 10 lat Amsterdam będzie nasz"No chyba to nie byli libertarianie, ale kto wie?podobni byli do Marokańczyków. Pomyślałam sobie,że Amsterdam to już chyba do nich należy, bo kiedy tam jestem to rozglądam się, żeby spotkać Holendrów, no jakoś tak ich mało tam,giną w tłumie;)

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
@GAZDA
Dlaczego tam powstało silne i rozbudowane państwo, policja, wojsko, a w innych miejscach są mnie rozbudowane i silne?

Państwa multietniczne z reguły są bardziej rozbudowane niż monoetniczne, bo są bardziej niestabilne - konflikty między różnymi grupami ludności grożą im rozpadem. Porównajcie sobie wskaźniki przestępczości, częstotliwość zamieszek i zamachów terrorystycznych w Japonii i USA.

http://www.unodc.org/documents/gsh/pdfs/2014_GLOBAL_HOMICIDE_BOOK_web.pdf

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Autonom.pl ⇨ Szwecja: Zieloni zinfiltrowani przez islamistów?
Polityk szwedzkiej Partii Zielonych zapowiedział „zrobienie sobie przerwy w polityce” po tym, gdy na jaw wyszło, że zaprosił on znanego salafickiego radykała do wystąpień w szwedzkim mieście Malmo, w którym mieszka znaczna ilość muzułmanów. Znany saudyjski salafita Salman al-Ouda, którego media opisują jako mentora Osamy bin Ladena, miał w kwietniu przemawiać w trzecim co do wielkości szwedzkim mieście na zaproszenia Kamala al-Rifai z Partii Zielonych.

Al-Rifai, aktywny członek Zielonych oraz Stowarzyszenia Syryjskiego powiedział mediom, że podziwia al-Ouda od czasu gdy ten zrezygnował z nawoływań do zbrojnego dżihadu na rzecz „pokojowej, globalnej transformacji w kierunku szariatu”. Zwracając uwagę na radykalnie konserwatywne poglądy zaproszonego gościa, szef Zielonych w Skanii Fredrik Hanell powiedział, że nie da się pogodzić tego z członkostwem w liberalnej partii. Tym co oburzało przedstawicieli partii oraz media najbardziej było „nastawienie antysemickie” oraz patriarchalizm.

Phillip Hallden, ekspert w dziedzinie salafizmu opisuje al-Ouda jako źródło wczesnych inspiracji dla Osamy bin Ladena. Media podkreślają, że al-Ouda jest wpływowym radykałem, jego nauczanie na Twitterze śledzi blisko dziewięć milionów osób.

Kilka tygodni wcześniej media odkryły kontakty innego członka Zielonych, Mehmeta Kaplana, który utrzymywał znajomość z tureckimi ekstremistami. Kaplan był wtedy ministrem mieszkalnictwa z ramienia Zielonych, jako koalicjanta rządzących socjaldemokratów. Media pokazywały jego fotografie na których prezentował uniesioną nad głową dłoń z wystawionymi czterema palcami, symbol Bractwa Muzułmańskiego.

Partia określająca się mianem liberalnej i mającej silne kontakty w ruchu feministycznym pozbyła się innego muzułmańskiego członka, gdy ten odmówił podania ręki dziennikarce. Wywołało to oburzenie wśród „postępowych” dziennikarzy, którzy na łamach wielu gazet zastanawiali się co stało się z liberalną partią wchodzącą w skład rządu.
Lars Nicander, wykładowca w Szwedzkiej Wyższej Szkole Obronności powiedział, że przychylna imigrantom, liberalna partia mogła zostać zinfiltrowana przez islamistów. Na jego słowa zareagował rzecznik Zielonych, Anders Wallner, który powiedział, że traktują je poważnie a w partii nie będzie żadnej zgody na ekstremizm.
A tu coś na wesoło ;)
NDIE.PL ⇨ Włochy: Muzułmanka przyłapana na wysyłaniu do siebie rasistowskich listów
Pochodząca z Senegalu muzułmanka wysyłała do siebie anonimowe listy pełne rasistowskich haseł. Zwodziła wszystkich przez długi czas – media grzmiały o zawiści i nastrojach rasistowskich we Włoszech.

Rok temu listy do muzułmanki z Senegalu wzbudziły narodową debatę o rasizmie, politycy deklarowali solidarność z dziewczyną. Sprawa przykuła dużo uwagi jednego z ministrów, który nawet odwiedził szkołę do której uczęszczała czternastolatka. Po roku dochodzenie wykazało, że dziewczyna sama do siebie wysyłała listy.​

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
To dlaczego USA stając się obecnie coraz bardziej zróżnicowanym etnicznie krajem jest coraz mniej wolnościowe?
Przykładowo, w porównaniu do XIX w. gdzie ok. 90% mieszkańców (podaje z pamięci mogę się mylić) była pochodzenia europejskiego?).

Drogi Nordenie,

Tak, Okcydent upada. Można ignorować przesłanki i wszystko uważać za zrządzenie losu, ale Ameryka zmierza ku zagładzie po otwarciu swoich granic dla ludów Wschodu i południa. Ameryki nie zbudowali Polacy/Rosjanie/latynosi/Włosi/murzyni. Czy oni mogliby coś zbudować, nie wspominając o takim cudzie jak Ameryka?

Amerykańskie prosperity to Anglicy, Francuzi, Niemcy, trochę Irlandczycy, Holendrzy. Oni zbudowali potęgę Stanów Zjednoczonych. Anglosaska cywilizacja promieniowała na północne tereny Francji + Niemcy, Holandię i to są najlepsze zasoby ludzkie.

Dlatego żadnych wiz dla Polaków (!!!), wypierdolić wszystkich posługujących się hiszpańskim (język dobry dla krów, nie dla ludzi). Włochów od biedy zostawić, ale dokonując odpowiedniej selekcji i tym pochodzącym na południe od Rzymu arrivederci!

W najbliższych wyborach oddam swój głos na Donalda Trumpa, gdyż jako jedyny jest w stanie odmienić oblicze Czikago.

Mówiłem to ja, Wacław Jarząbek.
Pozdrawiam.

POLSKA DLA PRAWDZIWYCH POLAKÓW, A AMERYKA DLA PRAWDZIWYCH XIX-WIECZNYCH AMERYKANÓW!

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
No to se zobacz geniuszu, ile procentowo wydaje na policję i wojsko USA a ile Japonia.
japonia ma silne państwo, a jest jednolita etnicznie...
obie koree mają silnie rozbudowane państwo a są jednolite etnicznie...
nei ma żadnej korelacji między ilością grup etnicznych, a stanem rozbudowy państwa, czy nawet zamordyzmem, wolnością...
problem dopiero sie pojawia jak jakieś komuchy różnej maści zaczną próbować narzucać kolektywnie wszystkim swoje pierdololo, nieważne czy ta jakaś grupa etniczna narzuca innym kulture, obyczaje, język, czy to jakieś religijne zjeby narzucają swą religie i jakieś rytuały, czy to jakieś ugrupowanie co narzuca poglądy, narzuca kolekty, narzuca kapitalizm, komunizm, czy to postępowcy narzucają konserwą postęp, czy to konserwy narzucają postępowcom konserwatyzm...
to jest dopiero paliwo dla rozrostu państwa, a nie różni ludzie...

Norden

Well-Known Member
723
900
Drogi Nordenie,

Tak, Okcydent upada. Można ignorować przesłanki i wszystko uważać za zrządzenie losu, ale Ameryka zmierza ku zagładzie po otwarciu swoich granic dla ludów Wschodu i południa. Ameryki nie zbudowali Polacy/Rosjanie/latynosi/Włosi/murzyni. Czy oni mogliby coś zbudować, nie wspominając o takim cudzie jak Ameryka?

Amerykańskie prosperity to Anglicy, Francuzi, Niemcy, trochę Irlandczycy, Holendrzy. Oni zbudowali potęgę Stanów Zjednoczonych. Anglosaska cywilizacja promieniowała na północne tereny Francji + Niemcy, Holandię i to są najlepsze zasoby ludzkie.

Dlatego żadnych wiz dla Polaków (!!!), wypierdolić wszystkich posługujących się hiszpańskim (język dobry dla krów, nie dla ludzi). Włochów od biedy zostawić, ale dokonując odpowiedniej selekcji i tym pochodzącym na południe od Rzymu arrivederci!

W najbliższych wyborach oddam swój głos na Donalda Trumpa, gdyż jako jedyny jest w stanie odmienić oblicze Czikago.

Mówiłem to ja, Wacław Jarząbek.
Pozdrawiam.

POLSKA DLA PRAWDZIWYCH POLAKÓW, A AMERYKA DLA PRAWDZIWYCH XIX-WIECZNYCH AMERYKANÓW!
Cytujesz mój post w ogóle się do niego nie odnosząc. W skrócie, moja teza była taka: wieloetniczność, a wolność - brak pozytywnej korelacji. W przeciwną stronę podobnie o czym świadczą powyższe przykłady (Korea PN...).

Generalnie najwięcej na znaczeniu mają wartości wyznawane przez danego osobnika tzn. z jakiego kręgu cywilizacyjnego się wywodzi. Najwięcej wolności zawsze było w cywilizacji łacińskiej (tutaj mam na myśli definicję wg Konecznego).
Wszelkie mieszanki cywilizacyjne takie jak UE (bizantyjska, łacińska powoli z elementami sakralnymi /wpływ arabski/), kończą się rozpadem i degeneracją społeczeństw albo zwycięstwem jednej z nich (cywilizacji) - przy czym we wszystkich poza łacińską nie ma ogólnie pojętej wolności.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Tak, jednolitość kulturowa jest pożądana. I tu nie ma dyskusji.

Generalnie najwięcej na znaczeniu mają wartości wyznawane przez danego osobnika tzn. z jakiego kręgu cywilizacyjnego się wywodzi. Najwięcej wolności zawsze było w cywilizacji łacińskiej (tutaj mam na myśli definicję wg Konecznego).
Wszelkie mieszanki cywilizacyjne takie jak UE (bizantyjska, łacińska powoli z elementami sakralnymi /wpływ arabski/), kończą się rozpadem i degeneracją społeczeństw albo zwycięstwem jednej z nich (cywilizacji) - przy czym we wszystkich poza łacińską nie ma ogólnie pojętej wolności.
Cywilizacja łacińska to gówno na patyku. Gdzie była Wielka Brytania, a gdzie Hiszpania w XIX wieku i która z nich była bardziej lub mniej łacińska? I to pierwsze pytanie z brzegu, w morzu nieścisłości. Spodziewam się odpowiedzi, że np. Francja zaszczepiła cywilizację turańską w Hiszpanii i tym podobne. A za to sama była pełnoprawnym nośnikiem najlepszej z cywilizacji, w tym pięknym XIX wieku. Ja to wszystko wiem, bo to zawsze można wytłumaczyć. Dla mnie to pierdolenie. Koneczny fajny i te sprawy, ale nie można poważnie traktować człowieka czerpiącego poglądy od Spenglera uważającego upadek Grecji/Rzymu jako proces cyklicznie powtarzalny.

Ostatnia edycja:

Norden

Well-Known Member
723
900
Tak, jednolitość kulturowa jest pożądana. I tu nie ma dyskusji.

Cywilizacja łacińska to gówno na patyku. Gdzie była Wielka Brytania, a gdzie Hiszpania w XIX wieku i która z nich była bardziej lub mniej łacińska? I to pierwsze pytanie z brzegu, w morzu nieścisłości. Spodziewam się odpowiedzi, że np. Francja zaszczepiła cywilizację turańską w Hiszpanii i tym podobne. A za to sama była pełnoprawnym nośnikiem najlepszej z cywilizacji, w tym pięknym XIX wieku. Ja to wszystko wiem, bo to zawsze można wytłumaczyć. Dla mnie to pierdolenie. Koneczny fajny i te sprawy, ale nie można poważnie traktować człowieka czerpiącego poglądy od Spenglera uważającego upadek Grecji/Rzymu jako proces cyklicznie powtarzalny.
J. Kossecki - "Podstawy nowoczesnej nauki porównawczej o cywilizacjach" - tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Norden

Well-Known Member
723
900
To sobie przeprowadź analizę historyczną Wlk. Brytanii, Hiszpanii i Francji przyjmując narrację Konecznego.

Do góry Bottom