Sputnik
Szalony naukowiec
- 482
- 2 171
Internety są szybkie
Internety są szybkie
Chujowo podsumował, przede wszystkim to nie jest zamach o podłożu religijnym. Zachód jest w stanie wojny z Państwem Islamskim i stąd zamachy. Zachodni przywódcy sądzili, że można sobie tak po prostu bezkarnie bombardować Kalifat. Państwo Islamskie więc pokazuje, że nie można.
Jest. Jakby islamiści opanowali teren, który chcą opanować na bliskim wschodzie, to by później i tak się przerzucili na walkę z niewiernymi w Chujropie.Chujowo podsumował, przede wszystkim to nie jest zamach o podłożu religijnym.
Państwo islamskie ma podwaliny religijne, i to one wypowiedziało wojnę państwom zachodnim. Więc jak najbardziej to był zamach religijny.Zachód jest w stanie wojny z Państwem Islamskim i stąd zamachy.
To jest mniej więcej tak jak ja bym ci zasadził kopa w dupę a ty mnie w odwecie uszczypnął - państwa zachodnie i Rosja zabiły o wiele więcej muzułmanów niż muzułmanie obywateli państw zachodnich. Muzułmanie zrobią raz na rok jakiś zamach w którym zginie przeważnie 100-200 osób, a zachód im zbombarduje w trakcie tego samego roku kilkadziesiąt razy i liczba trupów będzie iść w tysiące.Zachodni przywódcy sądzili, że można sobie tak po prostu bezkarnie bombardować Kalifat. Państwo Islamskie więc pokazuje, że nie można.
Niestety sam bredzisz, do czego się już przyzwyczaiłem.Bredzisz. ISIS wprost mówi, że toczy wojnę przeciwko KRZYŻOWCOM. Czyli ma to podłoże jak najbardziej religijne.
Niestety sam bredzisz, do czego się już przyzwyczaiłem.
To jest po prostu retoryka dostosowana do przeciwnika. ISIS tak samo walczy z państwami muzułmańskimi.
To już jest totalna brednia. ISIS, o czym pisałem już kiedyś chce opanować świat i wprowadzić w nim kalifat. To nie jest ruch w stylu afgańskich co chce wyjebać ze swojej ziemi agresorów. Im chodzi o ekspansję. No, ale Ty pewnie siedzisz w głowie emira kalifatu i wiesz co jest faktycznym powodem ich działań.Jakby komuchy z zachodu nie mieszały się w sprawy na bliskim wschodzie, to muzułmanie by się mordowali między sobą i nie przyszłoby im do głowy robić zamachy w odległej Brukseli. Bo niby po co?
To nie wojna fanatyków religijnych, tylko logiczna odpowiedź na to co robi zachód.
Po zamachu w Madrycie wybory wygrali socjaliści i Hiszpania wycofała się z Iraku. To przykład, że takie działania mogą mieć sens strategiczny. Ale jest to działanie obronne.
To jest tylko (albo aż) element ich religii, potrzebny do skutecznej indoktrynacji. Dlatego islam trzeba zwalczać, a swoimi działaniami tylko sprawiają że będzie to bardziej społecznie akceptowalne. Podobnie jak przez zajebanie komucha nie osiąga się celów strategicznych, zmieni to raczej niewiele, bo na jego miejsce przyjdzie inny komuch. Ale jednak coś kogoś może zmotywować. Choćby to było pozbawione logiki.to strategicznie nie miało to żadnego znaczenia
Działanie obronne ale skierowane przeciw cywilom więc trzeba potępiać.Ale jest to działanie obronne.
Chujowo podsumował, przede wszystkim to nie jest zamach o podłożu religijnym. Zachód jest w stanie wojny z Państwem Islamskim i stąd zamachy. Zachodni przywódcy sądzili, że można sobie tak po prostu bezkarnie bombardować Kalifat. Państwo Islamskie im pokazuje, że nie można.
Dla Sommera i innych prawaków tymczasem to są islamiści robiący zamachy bo Islam...
Dlaczego nie wojskowych?Być może są skuteczne w tym celu, ale na pewno nie są to skuteczne działania trzeźwo myślących wojskowych.
Czy aby napewno? Po euro-tłuściochu może to spłynąć jak woda po kaczce. A zyskują jeszcze na tym, bo przestraszone społeczeństwo łatwiej kontrolować. Mają pretekst do jeszcze większego wpierdalania się w różne dziedziny.Oni tracą niewiele, a wróg, czyli zachód traci dużo.
Przecież oni nie mają lotnictwa, marynarki, a cała reszta sprzętu i logistyki jest nieporównywalnie kiepska do zachodu. Więc wybrali terror, broń ubogich.
Będzie chudszy.Czy aby napewno? Po euro-tłuściochu może to spłynąć jak woda po kaczce.
Kontrolowane społeczeństwo zachodnie, nie będzie w stanie na dłuższą metę konkurować z resztą świata. Wystarczy jeśli osiągną cel, że co zdolniejsi i bardziej przedsiębiorczy opuszczą Zachodnią Europę.A zyskują jeszcze na tym, bo przestraszone społeczeństwo łatwiej kontrolować.
Trudno mówić o strategii jednostkowego działania tym bardziej, że nie doszło ono do skutku.można powiedzieć, że Brunon Kwiecień to był mistrz wojskowej strategii
HK MP5.ale może mi ktoś powiedzieć (@kawador ?) co to za broń mają niebiescy z różnych krajów?