kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 728
Ty zrobiłeś literówkę, a ja też!W 1985. Ja zrobiłem literówkę, ale nie wiem skąd wziąłeś 1994. Proces kontrolowanego rozpadu rozpoczęto na przełomie lat 70 i 80. Nawiasem mówiąc nieoceniony wkład dla CIA wniosła żydokomuna pogoniona z PRL w 1967. W 1994 było już po wszystkim.
Literówki dziwnie zaczęły się propagować.
Ja miałem na myśli 1984, bo wtedy chyba doszło do pierwszego spotkania.
Ja widziałem sowieckie (dziś białoruskie) maszyny CNC (w akcji na produkcji) na początku lat 90-tych u jednego prywaciarza w Krakowie. Byłem pozytywnie zaskoczony i zdziwiony. Mimo sterowania prymitywnymi sowieckimi procesorami, były technicznie spoko.Rosyjski przemysł elektr.maszynowy jest słaby, Rosja praktycznie NIE PRODUKUJE obrabiarek i linii montażowych, więc każda większa zabawka typu precyzyjna obrabiarka numeryczna kupiona przez zbrojeniówkę zostaje skrupulatnie odnotowana.
Natomiast jest faktem, że przemysł elektromaszynowy Rosji jest słaby. Ale w odróżnieniu od np. Polski on jest i jest na kroplówce, by zachować jego ciągłość. Dziś Rosja może się posiłkować sprzętem chińskim, który z roku na rok jest coraz lepszy.
Co do zamkniętych miast, to one mają sens nie dla przemysłu, a dla badań naukowych i przetwarzania informacji zdobytych przez wywiad.
Jeśli do tej pory nie wprowadzono SU 57 do masowej produkcji, to nie ma co liczyć, że gdzieś w bunkrach pod Uralem jest już takich samolotów 500. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Albo to czujesz albo nie.
Ja widzę w Rosji inną tendencję. Oni nie potrzebują SU-57. Oni się skupiają na doskonaleniu sprawdzonych technologii. Przez lata obserwowali co jest grane w Iraku, Syrii i na innych terenach gdzie są toczone wojny proxy i wyciągnęli wnioski. Skupili się na rakietach, okrętach podwodnych i na prostym skutecznym sprzęcie. To wystarczy, by przebić się przez każdy obecnie dostępny system antyrakietowy i detonować atomówki.
Ruscy nie zaskoczą stadem SU-57. Oni mogą zaskoczyć jakimś systemem radarowym, czy zakłócaczem radarów, elektroniki pokładowej lub systemów naprowadzania. Oni mogą zaskoczyć jakąś rakietą lub technologia podwodną.