workingclass
Well-Known Member
- 2 135
- 4 154
Po trzech tygodniach od wprowadzenia zmian policja odtrąbiła sukces. Podczas czerwcowego długiego weekendu było bezpieczniej niż wcześniej. Mimo pięknej pogody, która zachęciła rzesze Polaków do opuszczenia domów, doszło do 444 wypadków, w których zginęło 46 osób, a 533 zostały ranne. Czy to rzeczywiście dobry wynik? Wszystko zależy od porównania. Jeśli dane z tego roku zestawimy z tymi z 2014 - 465 wypadków, 46 zabitych i 577 rannych - okaże się, że spektakularnej poprawy nie ma. Jeśli jednak sięgniemy do roku 2011 - 525 wypadków, 71 zabitych i 650 rannych - nabierzemy przekonania, że jest o wiele lepiej. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że od 2011 roku oddano do użytku wiele kilometrów autostrad, a park samochodów użytkowanych przez naszych zmotoryzowanych stał się nowszy, a co za tym idzie bezpieczniejszy.
Prawnik HFPC Piotr Kładoczny w rozmowie z PAP wyjaśnił, że zastrzeżenia budzą przede wszystkim przepisy dotyczące zatrzymywania prawa jazdy. Jak powiedział, przepisy mogą być niezgodne z konstytucją, ponieważ dopuszczają podwójne karanie za to samo przewinienie zarówno w trybie administracyjnym, jak i karnym. Z tą opinią nie zgadza się MSW:
Ford Fusion.
Co to ma wspólnego z tematem wątku?Toyota
Jak miałem 6-lat to umiałem prowadzić spychacz, jak miałem 8-lat to znajomy szofer bezskutecznie uczył mnie prowadzić wywrotkę "Ził"13-latek kierował ciągnikiem i rozmawiał przez komórkę
Dla czerwonego kurestwa, wszystko co jest poza jego kontrolą to przestępstwo.Ciekawe czy jak trzynastolatek z ojcem rąbią siekierami drewno na opał, to juz jest praca, która może narazić na utratę zdrowia i życia i czy rownież jest to przestępstwo.
No dobrze, ale to jest wątek o dawaniu po garach na normalnych drogach. To jest wątek o ryzyku, zabawie, jebaniu prawa i szaleństwie.Hulam autem na drodze dla własnej przyjemności. Nie interesuje mnie opinia " rasowych kierowców"