Nene
Koteu
- 1 094
- 1 690
Są trochę słodsze, a i buraki da się tanio teraz wyrwać. I dietę trzeba mieć zróżnicowaną.
W ten weekend miałam krem z buraków i mleka kokosowego
W ten weekend miałam krem z buraków i mleka kokosowego
Nie,ja chcę zyskać kilkanaście kilogramów ale stosując zdrową dietę.
Mam taką,ustaloną przez specjalistę no ale efektów brak
Myślałam,że może ktoś ma swoje,sprawdzone sposoby na przytycie.
Wzrost 164,waga?
wstyd się przyznać ale dużo poniżej minimalnej..
Masz lajka za to zdanie.Jak tam siekać i ile czego nie piszę, bo jak ktoś gotuje to czuje bazę a jak nie to i tak nie zrobi.
Co mi przypomniało, że sumo podobno zawsze śpią zaraz po posiłkach, bo wtedy szybciej tyją. Może rób drzemki po obiedzie?dieta sumowców powinna być dobra na przytycie
Skoro makaron "oddaje" mąkę do sosu, to on sam nie jest potem jakiś nie halo? Da się normalnie al dente zrobić?bo z makaronu wytrąca się mąka, która pozostaje w sosie i go zagęszcza.
Oczywiście, że da się al dente zrobić. Nawet lepiej wychodzi. Masz aldente makaron w gęstym sosie i tyle. Normalnie makaron też oddaje mąkę, tyle że do wody i potem ją wylewasz. To wychodzi trochę bardziej jak risotto, więc potrawa jest ogólnie bardziej "zglucona" niż makaron polany sosem. IMO lepsze, bo makaron przechodzi smakiem. I mnie ta konsystencja akurat odpowiada.Skoro makaron "oddaje" mąkę do sosu, to on sam nie jest potem jakiś nie halo? Da się normalnie al dente zrobić?
Co do parmezanu dodawanego w trakcie gotowania, to nie wiem, czy ja robię coś źle, ale startych, twardych serów nie dodaję już do potraw, żeby się rozpuścił, bo mi wychodzą z tego takie serowe gluty o kiepskim smaku, więc posypuję już na gotowe danie na talerzu, żeby nie miał czasu się rozpuścić - wtedy smak wydaje mi się najpełniejszy.